Κατήγγειλε την ΑΕΚ στην ΕΕΑ ο Ολυμπιακός!

Από sdna.gr: Ο πόλεμος Μαρινάκη-Μελισσανίδη μαίνεται! Τελευταίο επεισόδιο, η επιστολή Ολυμπιακού στην ΕΕΑ και η προσπάθειά του να αποδείξει την σχέση Μελισσανίδη-ΑΕΚ ώστε η Ένωση να βγει από το Στοίχημα! Το SDNA έχει όλο το ρεπορτάζ...
Πηγή: sdna.gr
Κατήγγειλε την ΑΕΚ στην ΕΕΑ ο Ολυμπιακός!

Με το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στις 18 Μαρτίου, αποκαλύψαμε το θέμα του ασυμβιβάστου που έχει θέσει ο Ολυμπιακός σε σχέση με την κοινή παρουσία Μελισσανίδη σε ΑΕΚ και ΟΠΑΠ και ενόψει των συζητήσεων για ανανέωση της χορηγίας του Οργανισμού προς τη Super League. Με τον ΟΠΑΠ να προβληματίζεται έντονα αν θα «επενδύσει» εκ νέου σε ένα διεφθαρμένο προϊόν (κάτι που αποκαλύψαμε με νεότερο ρεπορτάζ στις 20 Μαρτίου), οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη πει ότι δεν προτίθενται να υπογράψουν για μια νέα χορηγία (αν υπάρξει τελικά τέτοια) μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα του ασυμβιβάστου.

Ο «πόλεμος», που στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τη σχέση μίσους μεταξύ Μελισσανίδη-Μαρινάκη, δεν μαίνεται απλώς, αλλά ο Ολυμπιακός προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ κοινοποίησε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μια επιστολή που είχε αποστείλει στον ΟΠΑΠ, με την οποία ανέφερε ότι η ΑΕΚ συμμετέχει παράτυπα στο κουπόνι του στοιχήματος, υποστηρίζοντας ότι ο υιός Μελισσανίδη συμμετέχει στην μετοχική σύνθεση του Οργανισμού, ενώ ο πατήρ είναι «αφανής» ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, χωρίς να μετέχει στη μετοχική της σύνθεση.

Ακολούθως, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάλεσε τον Ολυμπιακό σε ακρόαση για παροχή διευκρινήσεων. Στη χθεσινή της συνεδρίαση, έδωσε όντως το παρών ο διευθύνων σύμβουλος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος που επανέλαβε τις ίδιες θέσεις, όπως αυτές περιγράφονται στην επιστολή.

Η Επιτροπή από την πλευρά της, του είπε πως αν έχει συγκεκριμένα στοιχεία ότι η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι εικονική, τότε να τα προσκομίσει ώστε να τα αξιολογήσουν αναλόγως.

Η επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ έχει προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι η μία και μοναδική συνέπεια που μπορεί να έχει η ΑΕΚ στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός αποδείξει τους ισχυρισμούς του και αυτοί εν τέλει γίνουν δεκτοί, είναι να μην δώσει η Επιτροπή άδεια να συμπεριλαμβάνονται στο κουπόνι του στοιχήματος οι αγώνες της Ένωσης (απαιτείται άδεια της ΕΕΑ για όλες τις ομάδες). Στο θέμα της χορήγησης πιστοποιητικού για συμμετοχή στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ δεν έχει την παραμικρή συνέπεια.

Μ' αυτά και μ' αυτά, γίνεται σαφές ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμη επεισόδια στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο ποδόσφαιρο: Από την μία ο Ολυμπιακός που έχει στο πλευρό του την συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων τόσο στο θέμα του ΟΠΑΠ όσο και στο θέμα της επέκτασης της συνεργασίας με την Nova, από την άλλη η άτυπη συμμαχία ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ που δεν συνηγορούν ούτε στις θέσεις του Ολυμπιακού για το «ασυμβίβαστο» Μελισσανίδη, ούτε υπογράφουν την επέκταση με το συνδρομητικό κανάλι!

Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν σκληρή στάση στο θέμα του ΟΠΑΠ, η οποία όμως εμπεριέχει τον κίνδυνο να προκαλέσει «ασφυξία» στο ποδόσφαιρο στην περίπτωση που δεν ανανεωθεί η χορηγία! Διότι πριν καν εξετάσουμε αν ο Οργανισμός επιθυμεί να επενδύσει εκ νέου σε ένα σαθρό προϊόν, το ζήτημα που τίθεται είναι αν μπορεί να αντέξει το ποδόσφαιρο χωρίς τον ΟΠΑΠ! Ρητορικό το ερώτημα: οι περισσότερες ομάδες θα «βαρέσουν κανόνι»!

Διαβάστε ακόμη...