Κίνδυνος εξαφάνισης του ΟΦΗ!

To SDNA αποκαλύπτει το νέο πλαίσιο που για τις ομάδες που οικειοθελώς υποβιβάζονται στη Γ' Εθνική και περιλαμβάνει συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα, αλλαγή ονόματος και εμβλήματος. Και δεν αποκλείεται το πρώτο θύμα της διάταξης να είναι ο ΟΦΗ...
Πηγή: sdna.gr
Κίνδυνος εξαφάνισης του ΟΦΗ!

Με αφορμή την πρόθεση που εκφράζεται από διάφορα αρμόδια ή αναρμόδια χείλη στον ΟΦΗ, περί οικειοθελούς υποβιβασμού στη Γ' Εθνική προκειμένου να τεθεί η ΠΑΕ σε εκκαθάριση και να δημιουργηθεί νέα και «καθαρή» εταιρία, όπως έκαναν η ΑΕΚ, ο Άρης, η Λάρισα και άλλοι σύλλογοι, το SDNA έψαξε και βρήκε τα σενάρια που συζητούνται εδώ και αρκετό ώστε να τεθεί συγκεκριμένο πλαίσιο σε αυτή την πρακτική, που απ' ότι φαίνεται παίρνει διαστάσεις επιδημίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρώτα απ' όλα, να σημειωθεί το κυριότερο: για τη θέσπιση συγκεκριμένου πλαισίου σε αυτό το καθεστώς, υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων σε UEFA, FIFPro, ΕΠΟ και υφυπουργείο Αθλητισμού!

Περιορισμοί τύπου ποινής

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, αποτελεί ειλημμένη απόφαση να τεθούν συγκεκριμένοι περιορισμοί για τις ομάδες που επιλέγουν αυτό το δρόμο, με τη μορφή ενός «τιμωρητικού» μέτρου.

Οι περιορισμοί θα είναι:

Α) Να μένει η ομάδα υποχρεωτικά για 3 χρόνια στην ερασιτεχνική Γ' Εθνική και να μην μπορεί να επανέρχεται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα μέσα σε ένα χρόνο, στην περίπτωση που κερδίσει με την πρώτη χρονιά την άνοδο. Ως εναλλακτική επιλογή (που είναι ακόμα υπό συζήτηση αν θα ισχύσει), η ομάδα θα ξεκινάει από το τοπικό της πρωτάθλημα και όχι από τη Γ' Εθνική, έχοντας όμως την ευχέρεια να ανεβαίνει κατηγορίες κάθε χρόνο (αν κερδίζει τις ανόδους).

Β) Με την ίδρυση νέας εταιρίας όταν επανέλθει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, να αλλάζει υποχρεωτικά το όνομα της ομάδας.

Γ) Με την ίδρυση νέας εταιρίας όταν επανέλθει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, να αλλάζει υποχρεωτικά και το έμβλημα της ομάδας!

Στη Γ.Σ. του Ιουνίου

Λέγεται, εξάλλου, ότι σε πρόσφατο Δ.Σ. της ΕΠΟ έγινε συγκεκριμένη αναφορά στο όλο ζήτημα και έγινε μάλιστα και επίκληση μιας οδηγίας (ή εντολής) της UEFA που αφορά τους περιορισμούς και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να υπάρξουν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η ομοσπονδία επεξεργάζεται την πρόταση (αν και όπως είπαμε αποτελεί ειλημμένη απόφαση) και θα προωθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου προς ψήφιση, ώστε να συμπεριληφθεί στο νέο Κανονισμό. Να σημειωθεί ότι το όλο θέμα είχε ξεκινήσει να συζητιέται από πέρσι το καλοκαίρι, αλλά τότε δεν είχε «περάσει» από το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

«Όνειδος η αποκατάσταση χωρίς κόστος»!

Για το ζήτημα αυτό, εξάλλου, τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΙΟΝΙΑΝ» της Ζακύνθου, αποκαλύπτοντας ότι είναι στις προθέσεις του να το περάσει ακόμη και στο νέο αθλητικό Νόμο!

Ο κ. Κοντονής ανέφερε συγκεκριμένα:

«Προβληματιζόμαστε αν βάλουμε μια διάταξη σε αυτό το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τώρα ή αν θα το βάλουμε στο ευρύτερο νομοσχέδιο. Είναι όνειδος για ένα ευνομούμενο κράτος και για ένα κράτος δικαίου να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Δηλαδή μια ΠΑΕ, μετά από τις επιλογές των διοικούντων της να πέφτει στη πολύ χαμηλή κατηγορία, στην ερασιτεχνική και μετά από μερικά χρόνια να αποκαθίσταται σαν να μην τρέχει τίποτα, χωρίς να υπάρχει κανένα κόστος. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά, διότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί και ανοιχτά ζητήματα. Δεν μπορούμε να το παρακάμψουμε, θα προβλέψουμε μια ρύθμιση για τους πάντες από εδώ και πέρα, για να μη φανεί ότι μεροληπτούμε προς όφελος κάποιου.».

Άμεση. ή μελλοντική εφαρμογή;

Να σημειώσουμε, τέλος, και μια άλλη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες: Λέγεται ότι στην ΕΠΟ γίνονται σκέψεις από κάποιους, να περάσουν μεν τις αλλαγές στη Γ.Σ. του Ιουνίου, αλλά να μην έχουν άμεση εφαρμογή ώστε να μην μπορούν να πουν από τον ΟΦΗ ότι το κάνουν γι' αυτούς! Η εναλλακτική είναι να έχει εφαρμογή από το μεθεπόμενο πρωτάθλημα ώστε να είναι όλοι προετοιμασμένοι.

Το SDNA παρακολουθεί τις κινήσεις της ΕΠΟ και φυσικά θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...