«Η άμυνα του ΠΑΟΚ… έμπαζε»

Το σκορ υπέρ του Ατρόμητου (4-0) στο ματς με τον «Δικέφαλο» μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με τον επιθετικό των Περιστεριωτών
Πηγή: onsports.gr
«Η άμυνα του ΠΑΟΚ… έμπαζε»

Στην έλλειψη ψυχολογίας και κακής εικόνας της άμυνας του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Θανάσης Παπάζογλου σχολιάζοντας το νικηφόρο (4-0) ματς του Ατρόμητου με τον «Δικέφαλο». Ο στράικερ της ομάδας του Περιστερίου μάλιστα επεσήμανε πως το σκορ μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus fm 103.6»:

Για το ματς της Κυριακής (15/2): «Εμείς είχαμε ένα κακό σερί και είχαμε ανάγκη την νίκη έστω με μισό-μηδέν. Τελικά ήρθε με εμφατικό τρόπο. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ μπορεί τον τελευταίο 1,5 μήνα να έχει παρουσιάσει ένα κακό πρόσωπο αλλά πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Τώρα ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει βέβαια. Στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα. Εμείς ψαχνόμασταν. Μέχρι που μπήκε το πρώτο γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα και μας έλυσε τα πόδια.

Έτσι γίνεται όταν βάζεις γκολ πρώτος μέσα στην έδρα σου απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, πόσο μάλλον στον ΠΑΟΚ. Μετά την αποβολή ο ΠΑΟΚ έψαξε το γκολ και εμείς εκμεταλλευτήκαμε τους πολλούς χώρους. Το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Αλλά έτσι όπως πήγε το παιχνίδι σταμάτησε στο 4-0. Είναι και θέμα ψυχολογίας. Ο ΠΑΟΚ αρχικά πατούσε καλύτερα αλλά μόλις δέχτηκε το γκολ τελείωσαν όλα. Και εμείς βελτιωθήκαμε αλλά κυρίως ο ΠΑΟΚ έχασε την ψυχολογία του και δεν σκέφτηκαν να κάτσουν λίγο πίσω και να προσπαθήσουν με κάποιον τρόπο να σκοράρουν αλλά βγήκαν όλοι μπροστά και ξαναλέω το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Επιθετικά έχει ποιοτικούς παίκτες. Η άμυνες όμως είναι αυτές που δίνουν τα πρωταθλήματα. Όσα και να βάζεις αν η άμυνα μπάζει όπως χθες (15/2) του ΠΑΟΚ, τότε είναι δύσκολα τα πράγματα. Και να έβαζε γκολ ο ΠΑΟΚ, δεν υπήρχε περίπτωση να μην δεχτεί έτσι όπως έπαιζε. Έχει πολλά κενά στην άμυνα και αυτό πρέπει να το προσέξουν. Ξέρω πολύ καλά το κλίμα στον ΠΑΟΚ. Πίστευα ότι θα αντέξει μέχρι το τέλος και θα ξεκαθαρίσει εκεί η κατάσταση.

Δεν πίστευα ότι ο Ολυμπιακός από το -5 θα έφτανε στο +11. Αν ο ΠΑΟΚ πρόσεχε δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα. Μπορεί και πάλι να ήταν πίσω αλλά σίγουρα με μικρότερη διαφορά. Τώρα δεν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Ίσως έφταιξε το ντεφορμάρισμα, ίσως οι συγκυρίες, αλλά ίσως και η πίεση. Θέλουν πάρα πολύ το πρωτάθλημα και αυτό επιφέρει τεράστια πίεση στους παίκτες. Και η Τούμπα την μία μπορεί να σε κάνει Θεό και την άλλη να σε καταπιεί».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος και των πλέι οφ: «Αν ο Παναθηναϊκός δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό την Κυριακή, το πρωτάθλημα τελειώνει. Αν κερδίσει θα έχουμε μία παράταση, αλλά και πάλι θα το πάρει ο Ολυμπιακός. Για την δεύτερη θέση θα δούμε στα πλέι οφ

. Εκεί γίνονται και εκπλήξεις. Θα κριθεί και από την φόρμα των ομάδων. Ο Παναιτωλικός είναι μία φορμαρισμένη και ποιοτική ομάδα. Είναι πολύ αξιόλογος αντίπαλος. Η μάχη για τα πλέι οφ θα κρατήσει πολύ παραπάνω από αυτήν της κορυφής».

Διαβάστε ακόμη...