Πέταξαν... λάσπη στον Παναιτωλικό!

Με γκολ του Μπεχαράνο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναιτωλικός ήρθε ισόπαλος 1-1 στη... λασπομαχία με τον Ατρόμητο.
Πηγή: sdna.gr
Πέταξαν... λάσπη στον Παναιτωλικό!

Ένα αποτέλεσμα που αδικεί τους γηπεδούχους, που είδαν τον Καλογερόπουλο να μην μετράει κανονικό γκολ του Άλβες στο 28', σε μία φάση που η μπάλα έχει περάσει ξεκάθαρα την γραμμή. Στο 11ο δευτερόλεπτο είχε προηγηθεί ο Ατρόμητος με τον Ούμπιδες!

Το ματς στο Αγρίνιο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια! Ο Ατρόμητος έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Κούρο, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Ούμπιδες ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0. Το γκολ σημειώθηκε στο 11ο δευτερόλεπτο και ήταν το πιο γρήγορο στη φετινή Super League!

Το τέρμα του Ατρόμητου έβαλε «φωτιά» στο ματς. Ο Παναιτωλικός... ξύπνησε, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση. Στο 9' θα μπορούσε, μάλιστα, να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του Φωτάκη κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Η μπάλα στην επαναφορά χτύπησε στο σώμα του τερματοφύλακα του Ατρομήτου και πήρε ξανά τροχιά προς τα δίχτυα, αλλά ο Γκορμπούνοφ αντέδρασε ταχύτατα και κράτησε το μηδέν.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, ο Ατρόμητος έδειχνε, πλέον, διάθεση να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και κάπως έτσι φτάσαμε στο 28' και τη φάση που προκάλεσε την έκρηξη όλων στον Παναιτωλικό. Ο Άλβες έπιασε την κεφαλιά, ο Γκορμπούνοφ (όπως φαίνεται και από τα ριπλέι) έπιασε την μπάλα μέσα από το τέρμα, αλλά ο διαιτητής του αγώνα, Δασκαλόπουλος, δεν μέτρησε το γκολ! Δευτερόλεπτα μετά ο Δασκαλόπουλος μίλησε με τον βοηθό, έδειξε... σέντρα (ξεκίνησε να παίζει και ο ύμνος από τα μεγάφωνα) πριν τελικά αλλάξει ξανά την απόφασή του με τους ανθρώπους του Παναιτωλικού να βράζουν και να διαμαρτύρονται έντονα.

Αυτή η φάση χάλασε τον ρυθμό του αγώνα, η μπάλα πλέον κολλούσε όλο και περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο λόγω της έντονης βροχόπτωσης και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 1-0.

Το δεύτερο μέρος λίγο έλειψε να ξεκινήσει με γκολ για τον Παναιτωλικό! Ο Σκαραμοτσίνο βρέθηκε σε θέση βολής σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά νικήθηκε από τον Γκορμπούνοφ. Ακολούθησε ακόμα μία καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους σε κεφαλιά του Κάπελ (54') που με εξουδετερωμένο τον Γκορμπούνοφ έστειλε την μπάλα άουτ και ένα σουτ του Ναπολεόνι στο 60' που δεν βρήκε στόχο.

Οι γηπεδούχοι ήταν... καλύτεροι στη λασπομαχία, είχαν κλείσει τον Ατρόμητο στην περιοχή του, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ. Στην τελική προσπάθεια τα «χάλαγαν». Τόσο ο Καπέλ, όσο και ο Μαρτίνες δεν βρήκαν στόχο από πλεονεκτική θέση, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχε και σουτ του Γοδόι στο 84'.

Στο 88' ο Παναιτωλικός άγγιξε το γκολ, αλλά την κεφαλιά του Μπεχαράνο σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Κυβρακίδης και στο 90' ο Γοδόι με κεραυνό έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Τελικά η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπεχαράνο να σκοράρει με πλασέ και να γράφει το τελικό 1-1 σε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τον κακό αγωνιστικό χώρο!

Οι ενδεκάδες

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κατσουράνης, Φυτανίδης, Κούρος, Δημούτσος, Αγκουαζί (46' Λαζαρίδης), Πίτου Γκαρσία (77' Μπάλας), Ούμπιδες, Μπρίτο (46' Παπάζογλου), Ναπολεόνι

Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Σκαραμοτσίνο (64' Μαρτίνες), Ετζενγκουελέ, Κούσας, Μπεχαράνο, Γοδόι, Βιγιαφάνιες (65' Λαζάρ), Φωτάκης (74' Βασιλείου) ,Μαρτίνες, Κάπελ, Άλβες

Ο MVP: Το... βραβείο ανήκει στον Μπεχαράνο, ο οποίος στο 91' έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του. Του το... χρώσταγε η τύχη, δεδομένου ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είδε τον Κιβρακίδη να κόβει πάνω στην γραμμή την κεφαλιά που έκανε.

Ο Σκληρός: Ο Γκορμπούνοφ. Μπορεί να νικήθηκε στο τέλος από τον Μπεχαράνο, αλλά κράτησε όρθιο τον Ατρόμητο σε πολλές περιπτώσεις και πραγματοποίησε πολλές σωτήριες επεμβάσεις.

Ο Αόρατος: Ο Μαρτίνες είναι ένας παίκτης που περίμενε πολλά ο Παναιτωλικός, αλλά δεν βοήθησε. Περιορίστηκε σε κάποιες ατομικές προσπάθειες, αλλά δίχως ουσία.

Η Γκέλα: Ανήκει στην άμυνα του Παναιτωλικού, που «κοιμήθηκε» στη φάση του γκολ. Οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων ακολούθησαν την κίνηση του Ναπολεόνι με αποτέλεσμα ο Ούμπιδες να βρεθεί ανενόχλητος και να ανοίξει το σκορ!

Η Στιγμή: Το γκολ του Παναιτωλικού στο φινάλε. Άξιζαν την ισοφάριση οι γηπεδούχοι και το τέρμα του Μπεχαράνο έφερε την λύτρωση.

Η Διαιτησία: Πολλά λάθη από τον Δασκαλόπουλο. Έχασε αρκετές φάσεις με αποκορύφωμα το γκολ του Παναιτωλικού που θα έπρεπε να μετρήσει, αφού η μπάλα έχει περάσει την γραμμή. Λάθος απόφαση από τον διαιτητή του αγώνα, αλλά και από τον βοηθό του!

Οι Στρατηγοί: Το γρήγορο γκολ στο ματς άλλαξε τα πλάνα των δύο προπονητών. Ο Σα Πίντο επεδίωξε να χτυπήσει η ομάδα του στην αντεπίθεση, αλλά δεν του.. βγήκε. Όπως δεν του βγήκαν και οι αλλαγές. Ο Μάκης Χάβος αντιμετώπισε ψύχραιμα τον αιφνιδιασμό με το γκολ του Ατρόμητου. Η αλλαγή με τον Βασιλείου βοήθησε την ομάδα του, όπως και η είσοδος του Λαζάρ.

Η Εξέδρα: Ικανοποιητική η προσέλευση των οπαδών του Παναιτωλικού στο γήπεδο, αν αναλογιστεί κανείς τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τη βροχή που δεν σταμάτησε ούτε δευτερόλεπτο.

Διαβάστε ακόμη...