Η "πράσινη" πολιτική και η τριμερής συμμαχία

Το Sport24.gr αποκαλύπτει πως θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός όσον αφορά τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις διαδικασίες στη Δικαιοσύνη, αλλά κυρίως στη διαμόρφωση του νέου "πόλου" εξουσίας.
Πηγή: sport24.gr
Η "πράσινη" πολιτική και η τριμερής συμμαχία

Πάγια θέση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια είναι ότι οι ηγεσίες της ΕΠΟ και της Superleague εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και δεν προωθούν την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να χρησιμοποιήσουν όλες τις νόμιμες οδούς, ώστε να επιτύχουν την εξυγίανση του αθλήματος και να οδηγήσουν τους υπευθύνους στη Δικαιοσύνη.

Η τακτική μέχρι τώρα είναι και να προσφεύγουν στα Δικαστήρια για τα θέματα που πιστεύουν χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης αλλά και να αναδεικνύουν, αυτά που θεωρούν ως "κακώς κείμενα" στο χώρο και να ονοματίζουν όσους θεωρούν υπαίτιους για αυτά. Τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος, όσο και τα στελέχη της ΠΑΕ λοιπόν προτίθενται να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο.

Το επόμενο βήμα
Εκτός από τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και την έκθεση των πρωταγωνιστών στη δημοσιότητα, ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρεί ότι χρειάζεται να διαμορφωθούν νέοι συσχετισμοί στα όργανα διοίκησης του ποδοσφαίρου. Διαφορετικά, όσο διατηρείται η καθεστηκυία τάξη, ξέρει ότι ακόμα και αν... κόβει ένα κεφάλι, στη θέση του θα ξεπετιέται κάποιο άλλο.

Για αυτό, εδώ και μία διετία προσπαθεί να δημιουργήσει μία συμμαχία στη Superleague, ώστε να αλλάξει την ατζέντα και να υιοθετηθούν νέες πολιτικές από τον Συνεταιρισμό.

Έως τώρα δεν έχει πετύχει πολλά, αφού οι κατά καιρούς θέσεις που έχει εκφράσει στα Διοικητικά Συμβούλια είχαν μηδενική έως ελάχιστη αποδοχή από τις άλλες ΠΑΕ. Ωστόσο, διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι και με την επιστροφή της ΑΕΚ στη Superleague, οι συσχετισμοί μπορούν να μεταβληθούν.

Ήδη, ο Αλαφούζος συμπορεύεται με τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ έχει δίαυλο επικοινωνίας και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι τρεις άνδρες φιλοδοξούν να αποτελέσουν τον πόλο της αλλαγής στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να συσπειρώσουν γύρω τους όλους όσοι δεν είναι ικανοποιημένοι από την παρούσα κατάσταση.

Η προεδρία της ΕΠΟ
Είναι προφανές ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν αρέσει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και κρίνεται ακατάλληλος για την προεδρία της Ομοσπονδίας. Θεωρείται μάλιστα ένας "νέος Σαρρής" και επικρατεί η βεβαιότητα ότι απλώς θα ακολουθήσει την πολιτική του προκατόχου του, χωρίς να αλλάξει το παραμικρό.

Άλλωστε, σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΕ, είχε επισημανθεί ότι ο Γκιρτζίκης ερευνάται από την ελληνική Δικαιοσύνη και τονίστηκε ότι είναι αδιανόητο να εκλεγεί πρόεδρος της Ομοσπονδίας ένας υπό διερεύνηση άνθρωπος.

Πάντως, σε όσες διεργασίες έλαβαν χώρα για την εύρεση ενός αντιπάλου δέους για την προεδρία της ΕΠΟ, ο Παναθηναϊκός δεν συμμετείχε. Ούτε έδωσε το χρίσμα σε κάποιον, ούτε μπήκε στη διαδικασία να προσφέρει ανεπισήμως την υποστήριξη ή τη συναίνεση του.

Εξυπακούεται πως θα ήταν αδιανόητο να συμπαραταχθεί ο Παναθηναϊκός με τον Βασίλη Γκαγκάτση (αν κατέβαινε τελικά υποψήφιος), ένα πρόσωπο το οποίο, για τον Παναθηναϊκό, έχει συνδεθεί με τη συστηματική εύνοια προς τον Ολυμπιακό στην προ 2004 εποχή.

Άλλωστε, στις αρχαιρεσίες που θα διενεργηθούν την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, τα κουκιά είναι μετρημένα και ο Γιώργος Γκιρτζίκης μοναδικός υποψήφιος. Οπότε, οι επαφές που έχουν αρχίσει, συνεχίζονται και αποσκοπούν σε μελλοντικές ενέργειες.

Διαβάστε ακόμη...