Το kicker για στημένα-Μαρινάκη

Δεν απασχολούν μόνο την Ελλάδα τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την ΕΠΟ, τα στημένα, αλλά και το πόρισμα του Αριστείδη Κορέα για την ύπαρξη και δράση εγκληματικής οργάνωσης.
Πηγή: inpaok.com
Το kicker για στημένα-Μαρινάκη

Εδώ και καιρό στην Ευρώπη ασχολούνται με το θέμα και ήρθε η σειρά του μεγαλύτερου γερμανικού αθλητικού περιοδικού να το παρουσιάσει. Συγκεκριμένα, στο κάτω μέρος του εξώφυλλου (δείτε το παρακάτω) υπάρχει ο τίτλος: «Φωτιά στον Όλυμπο: Το ποδόσφαιρο παραδομένο στο χάος».

Το άρθρο των Γερμανών αναφέρει αρχικά τα όσα έγιναν με την Εθνική ομάδα και από εκεί που βρισκόταν μια ανάσα από τα προημιτελικά του Μουντιάλ το περασμένο καλοκαίρι, τώρα έφτασε να χάνει από τα νησιά Φερόε.

Στη συνέχεια σειρά παίρνει η Ομοσπονδία, η οποία έχει εμπλοκές με την Δικαιοσύνη και την αναφορά της εισαγγελίας πως αρκετά μέλη της διώκονται. Παράλληλα γίνεται και ονομαστική αναφορά σε δύο κατηγορούμενους!

Τα ονόματα που αναφέρει το περιοδικό είναι του Γιώργου Σαρρή και του Βαγγέλλη Μαρινάκη ενώ των υπολοίπων 14 (από τους 16 συνολικά κατηγορούμενους) δεν τους κατονομάζει διότι είναι άγνωστοι στο γερμανικό κοινό και απλά περιγράφη τα αξιώματά τους, δηλ: αντιπρόεδρος, πρώην αντιπρόεδρος, νομικός σύμβουλος, τρεις εν ενεργεία διαιτητές, πέντε της πειθαρχικής επιτροπής (τρεις εν ενεργεία), δύο της ΚΕΔ και ο πρόεδρος ομάδας της Σούπερ Λίγκας. Ολοι αυτοί σύμφωνα με τη δικογραφία των 173 σελίδων διώκονται από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Και η υπόθεση των στημένων αγώνων το 2011 βρίσκεται στο άρθρο, με ακόμη μία αναφορά στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με την εμπλοκή του. Τέλος γίνεται λόγος και για την κόντρα του προέδρου του Ολυμπιακού με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει «νέο αντίπαλο δέος και ανταγωνιστή του».

Όσον αφορά τον πρόεδρο της ΑΕΚ, το περιοδικό ασχολείται με την πρότασή του «να απομακρυνθούν οι σημερινοί διοικούντες της ΕΠΟ και να αναλάβουν άνθρωποι σαν τον Καραγκούνη, που αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμη...