Ο Μουνάφο μιλάει για Ολυμπιακό και Τότεναμ

Ο μέσος του Αστέρα Τρίπολης Χουάν Μουνάφο μιλάει στο gazzetta.gr τονίζοντας πως η αδικία που βίωσε η ομάδα στο ματς με τον Ολυμπιακό, θα την κάνει πιο δυνατή για το μεγάλο παιχνίδι με την Τότεναμ.
Πηγή: gazzetta.gr
Ο Μουνάφο μιλάει για Ολυμπιακό και Τότεναμ

Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, ανήκει στο παρελθόν και στον Αστέρα Τρίπολης, όσο και αν έχουν στεναχωρηθεί για την διαιτησία του Ηλία Σπάθα, κοιτάζουν μπροστά και την σπουδαία αναμέτρηση με την Τότεναμ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 4η αγωνιστική του Europa League (Πέμπτη 20:00).

Μια αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στον επόμενο γύρο, κάτι που μόλις έγινε η κλήρωση θεωρούνταν το λιγότερο θαύμα. Όμως οι Αρκάδες με τις εμφανίσεις τους, έχουν δείξει ότι μπορούν να πετύχουν αυτό το θαύμα και γι' αυτό σκέφτονται μόνο την Πέμπτη και όχι το Σάββατο και τα όσα έγιναν στο ματς με τους «ερυθρόλευκους».

Αυτό μας τόνισε μιλώντας στο gazzetta.gr και ο μέσος του Αστέρα Χουάν Μουνάφο, επισημαίνοντας μάλιστα πως η αδικία που υπήρξε με τον Ολυμπιακό, τους έχει πεισμώσει όλους για την αναμέτρηση με τους Άγγλους.

Ο Αργεντίνος μέσος δεν έκρυψε πως η ομάδα του μπορεί να κερδίσει τα «σπιρούνια», καθώς και στο Λονδίνο δεν έπαιξε άσχημα, παρά το βαρύ 5-1, ενώ είπε πως η έδρα που είναι μικρότερη από της αγγλικής ομάδας, θα παίξει σημαντικό ρόλο. Ενώ όσον αφορά την αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, τόνισε πως αν ο Αστέρας έπαιζε έντεκα με έντεκα και δεν τον έκοβαν με οφσάιντ στις επιθέσεις που έκανε, θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, όπως άλλωστε την πήρε και πέρσι.

Χουάν ο αγώνας με τον Ολυμπιακό τελείωσε και υπάρχει η σπουδαία αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Τότεναμ. Με δεδομένη την κρισιμότητα έχετε άγχος;

«Ναι σίγουρα υπαρχή λίγο άγχος γιατί εδώ που φτάσαμε θέλουμε την πρόκριση. Η Τότεναμ είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα όπως φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι. Το άγχος πάντως δεν είναι κακό, αλλά μπορεί να μας κάνει καλύτερους. Θα πρέπει να παίξουμε διαφορετικά από ότι στο πρώτο ματς γιατί κόντρα σε αυτόν τον αντίπαλο δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Το καλό είναι πως έχουμε ρεβάνς, κάναμε ένα καλό παιχνίδι εκεί αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό και θέλουμε τη νίκη για να έχουμε ελπίδες ως το τέλος».

Τι πρέπει να αλλάξετε σε σχέση με το πρώτο ματς για να έχετε τύχη;

«Εμείς έχουμε το δικό μας στυλ παιχνιδιού, να παίζουμε με την μπάλα κάτω, αλλά με αυτές τις ομάδες θα πρέπει να έχεις πολύ προσοχή, οι γραμμές να είναι κοντά και στο κέντρο να μην υπάρχουν κενά γιατί το πληρώσαμε στην Αγγλία. Είχαν κάνει δύο καλά σουτ, έχουν πολύ καλούς παίκτες. Επίσης θα πρέπει να βελτιωθούμε στις τελικές. Δεν γίνεται σε τέτοιο ματς να έχουμε τόσο πολλές αλλά να μην μπορούμε να σκοράρουμε και αυτό το πληρώσαμε».

Πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει η έδρα;

«Είναι μία πολύ δυνατή έδρα η δική μας. Εμείς νιώθουμε πάρα πολύ καλά μέσα στο γήπεδό μας. Έχουμε δείξει πως είμαστε πολύ δυνατοί, ξέρουμε το γήπεδο και με την βοήθεια του κόσμου πάντα έχουμε καλά αποτελέσματα και σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είναι μια έδρα πιο μικρή από της Τότεναμ και θα έχουν πρόβλημα οι Άγγλοι. Εμείς θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας να μας βοηθάει, ειδικά κόντρα σε τέτοιες ομάδες και αν θέλουμε να πάμε ψηλά θέλουμε την βοήθειά τους».

Πιστεύεις πως τα όσα έγιναν με τον Ολυμπιακό, θα σας επηρεάσουν ψυχολογικά;

«Αυτό το παιχνίδι για εμάς πέρασε. Μας πείραξε η κούραση γιατί παίξαμε πολύ με δέκα παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και μας ανάγκασε να μείνουμε πίσω και αν ήμασταν 11-11 θα είχαμε λιγότερα τρεξίματα. Θα μπορεί να μας επηρεάσει μόνο με την κούραση.

Εμείς προσπαθούμε ήδη να το ξεχάσουμε. Ξέρουμε όλοι τι έγινε. Εμείς παίξαμε ο ένας για τον άλλον και τρέχαμε σαν ομάδα και αυτό μας ανέβασε ψυχολογικά για τον αγώνα με την Τότεναμ. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό πέρασε για εμάς και κοιτάζουμε μόνο την Πέμπτη. Να ξεκουραστούμε να γυρίσουν τα παιδιά που είχαν προβλήματα και να έχουμε καλό αποτέλεσμα την Πέμπτη».

Πιστεύεις πως θα μπορούσε ο Αστέρας να κέρδιζε το Σάββατο και αν ναι τι έφταιξε και δεν πήρε το τρίποντο;

«Φυσικά και το πιστεύαμε. Πέρσι την πήραμε τη νίκη και φέτος θα μπορούσαμε αν παίζαμε 11 με 11. Εμείς πήγαμε να το κερδίσουμε και πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε όποιον αντίπαλο έρχεται. Τώρα γιατί δεν ήρθε η νίκη, αν εσύ προσπαθείς να κάνεις επίθεση και σε κόβουν συνέχεια, σίγουρα μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα. Όμως μας έχουν μάθει στην ομάδα να μην ασχολούμαστε με την διαιτησία. Η ομάδα προσπαθεί να παίξει μπάλα και έχει δείξει πως προσπαθεί να γίνεται καλύτερη και να μεγαλώνει ως ομάδα με μεταγραφές, αλλά και εμείς σαν παίκτες. Εμείς θέλουμε να δουλεύουμε για τον κόσμο και την ομάδα όπως είχαμε πέρσι και έτσι θέλουμε να κάνουμε και φέτος».

Ας κλείσουμε όμως με την σπουδαία αναμέτρηση με την Τότεναμ

«Ναι είναι ένα ακόμα ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα. Θα πρέπει να πάμε δυνατά και να πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε. Το δείξαμε και στο Λονδίνο. Κάναμε φάσεις και δείξαμε ότι μπορούμε. Εδώ το γήπεδο είναι καλύτερο για εμάς και μπορούμε να το πάρουμε και να κάνουμε μεγάλο βήμα για την πρόκριση».

 

Διαβάστε ακόμη...