«Ιστορική νίκη»

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στο πρωτάθλημα της Α1, κερδίζοντας τρην ΑΕΚ (80-67) και ο Χάρης Μαρκόπουλος ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του.
Πηγή: basketplus.gr
«Ιστορική νίκη»

«Πρώτα απ' όλα θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Ζιάγκο για τα καλά του λόγια και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο στη συνέχεια. Ξέρω πόσο δύσκολο ειναι το γεγονός πως βρίσκεται σε μια τέτοια ομάδα με τόση πίεση και την έχει αναλάβει από τα χαμηλά στρώματα, επαναφέροντάς την στα μεγάλα σαλόνια μέσα σε δύο χρονιές. Επίσης, θέλω να τον συγχαρώ γιατί η ομάδα του ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο, παρότι ξεκίνησε πιο αργά από τις υπόλοιπες ομάδες. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, που δημιουργεί προβληματισμούς στον αντίπαλο γιατί πιέζει πολύ μέσα στη ρακέτα και ανοίγει του χώρους ωστε και οι περιφερειακοί της να βρουν χώρο για να εκτελούν. Έχει και στο "3" και στο "5" προϋποθέσεις για να σκοράρει κοντά στο καλάθι, συν τον Σάκοτα ο οποίος της έχει δώσει μια άλλη ποιότητα και δυσκολεύει πολύ το έργο οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι ξέραμε πως πήρε τον Μιλόσεβιτς, όμως δεν περιμέναμε πως θα ήταν τόσο έτοιμος γι αυτό το παιχνίδι, δίνοντάς τους ό,τι τους έδωσε. Ήταν ένας πραγματικός καταλύτης για να μπορέσει το παιχνίδι να είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Τεχνικά, στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες είχαν από ένα δεκάλεπτο. Μπήκαμε με ενθουσιασμό, είχαμε υπομονή, ψάξαμε τις σωστές επιλογές, ευστοχήσαμε στα σουτ και πήραμε μια διαφορά. Στη συνέχεια όμως βιαστήκαμε, είχαμε λάθος επιλογές και η ΑΕΚ γύρισε το παιχνίδι. Έκτοτε το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, μπήκαμε αποφασιστικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, είχαμε καλές άμυνες και βρήκαμε τις προϋποθέσεις για να βάλουμε κάποια μεγάλα καλάθια μπροστά και να πάρουμε μια διαφορά που δεν τη χάσαμε. Είμαι ευχαριστημένος γιατί έχουμε μια βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι μας, όπου είχαμε 28 λάθη και 10 ασίστ, ενώ σήμερα είχαμε 18 ασίστ και 11 λάθη, σημαίνει ότι ψάξαμε να βρούμε τρόπους για να αξιοποιήσουμε τους συμπαίκτες μας και να φτάσουμε στην καλύτερη επιλογή. Πρέπει να χτίσουμε πάνω στην άμυνά μας. Προσπαθούμε να εγκλιματίσουμε τους παίκτες που δεν είναι έτοιμοι πάνω σε αυτά που δουλεύαμε τόσο καιρό. Αυτή η νίκη μας δίνει χρόνο να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Είναι ιστορική νίκη για την Ηλεία. Η πρώτη στην Α1.

Θέλουμε να την αφιερώσουμε σε όσους μας έφεραν στο σημείο να είμαστε στο γήπεδο και σε αυτούς που έφεραν την ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και από αύριο ξεκινάμε και πάλι δουλειά για να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Ο κόσμος δημιούργησε μια φανταστική ατμόσφαιρα και μας ώθησε με πάθος στη νίκη. Σε κάθε δύσκολη στιγμή μας εμψύχωνε και μας έδινε το κουράγιο να παλεύουμε. Ελπίζουμε να τους κρατήσουμε και να φέρουμε ακόμα περισσότερους στο γήπεδο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να τους κάνουμε χαρούμενους».

Ο Μιχάλης Γιαννακίδης δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια από την πλευρά μου στην ΑΕΚ, η οποία είναι μια μαχητική ομάδα. Το έχει δείξει και στα φιλικά και στα παιχνίδια του Κυπέλλου. Όταν πήραμε τη διαφορά δεν τα παράτησε. Ίσα-ίσα κυνήγησε το ματς μέχρι το τέλος, όπου ευτυχώς εμείς είχαμε τις λύσεις με κάποια μεγάλα σουτ και τα καταφέραμε, ιδίως με τον Σάσα (σ.σ. Βασίλιεβιτς). Συνεχίζουμε έτσι. Χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά Η νίκη, επειδή είχαμε και το άγχος της πρεμιέρας, είναι πολύ σημαντική, Συνεχίζουμε όλοι μαζί της σκληρή δουλειά μας στόχο την παραμονή του Κοροίβου στην κατηγορία».

Διαβάστε ακόμη...