Γλίτωσε ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει σήμερα από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου παράταση της προσωρινής διαταγής μέχρι να εκδοθεί η απόφαση στην αίτηση της Κρητικής ΠΑΕ για την υπαγωγή στο άρθρο 99.
Πηγή: inpaok.com
Γλίτωσε ο ΟΦΗ

Έτσι παραμένει το πάγωμα των πληρωμών προς τους πιστωτές και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση ο ΟΦΗ δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών ,την οποία ζήτησαν οι Γεωργιου και Ταυλαρίδης για οφειλές απέναντι τους .Προκειται για μία θετική εξέλιξη ενώ όπως φάνηκε στην αίτηση , η ΠΑΕ ΟΦΗ , όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος Μάνθος Πουλινάκης, δεν συμπεριέλαβε σε αυτήν τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές ,οπότε στην Κρητική ομάδα περιμένουν να πάρουν αό την ΕΠΟ ,πίσω την άδεια καθώς η προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια δεν έγινε για αθλητικές διαφορές .Tον ΟΦΗ εκπροσώπησαν νομικά οι δικηγόροι AλέξηςΜαυροκουκουλάκης και Βάσιλης Κατσίκης, ενώ από τη διοικηση παρέστησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μανθος Πουλινάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Μανουσάκης και οι Κώστας Τουγλής και Παναγιώτης Σπυριδάκης.

Στην δικαστική αίθουσα βρέθηκε και ο δικηγόρος των Ταυλαρίδη και Γεωργίου ,εκπροσωπώντας ακόμα και 11 πρώην ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που έχουν ικονομικές εκκρεμότητες με τον ΟΦΗ .
Οι υπάλληλοι της ΠΑΕ ΟΦΗ Μανώλης Τζιρίτας, Αντώνης Χρονάκης και Θεανώ Ρασσούλη εκπροσωπήθηκαν μέσω δικηγόρου και έκαναν παρέμβαση υπέρ της υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99,τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της εταιρίας .
Από την πλευρά του ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ Μανώλης Βασιλάκης απευθυνόμενος προς το δικαστήριο τόνισε τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ:
«Έχει γίνει μείωση εξόδων πάνω απο 55% ενώ την τελευταία λογιστική περίοδο η ΠΑΕ είχε κέρδη 255.000 ευρω. Κατατέθηκαν οι τελευταίοι ισολογισμοί. Δεν έχουμε σκοπό να χρεώνουμε κανέναν. Μέσω των ισολογισμών αποδεικνύεται τι ο ΟΦΗ τα τελευταία δυο χρόνια οι πρώην ποδοσφαιριστές έχουν πάρει τόσα χρήματα που δεν είχαν πάρει όταν έπαιζαν. Εμείς ζητάμε την επιμήκυνση των δόσεων και την ευκολία στην αποπληρωμή των οφειλών.»

Θετική και η εφορία

Στην σημερινή διαδικασία έδωσε το παρών και εκπρόσωπος από την εφορία Ηρακλείου ο οποίος αντιμετώπισε θετικά την αίτηση της ΠΑΕ για υπαγωγή στο άρθρο 99. Μάλιστα πρότεινε να είναι ακόμα μεγαλύτερος ο αριθμός των δόσεων.

Περιμένει την απόφαση

Η απόφαση του δικαστηρίου στην αίτηση της ΠΑΕ ΟΦΗ θα εκδοθεί μέσα σε ένα διάστημα δυο μηνών ενώ όπως γίνεται σε τέτοιες υποθέσεις μέχρι να εκδοθεί η απόφαση υπάρχει πάγωμα των πληρωμών της εταιρίας προς τους πιστωτές ,το οποίο πέτυχε και σήμερα η κρητική ΠΑΕ ΟΦΗ .
Αν η απόφαση είναι αρνητική η Κρητική ΠΑΕ θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση καθώς ήδη πριν ποδοσφαιριστές έχουν ζητήσει την αφαίρεση βαθμών
Αν τώρα το δικαστήριο αποφανθεί θετικά ,αυτό δεν σημαίνει και άμεση υπαγωγή της ΠΑΕ ΟΦΗ στο αρθρο 99 αλλά εκκίνηση της διαδικασίας υπαγωγής. Το δικαστήριο θα ορίσει μεσολαβητή ,ο οποίος θα ξεκινήσει επαφές με τους πιστωτές για το κούρεμα των οφειλών κατά 50% και μόνο αν το μεγαλύτερο μέρος των πιστωτών συμφωνήσουν τότε η ΠΑΕ θα υπαχθεί στο άρθρο 99
Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες και η υπόθεση να φτάσει μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη με την ΠΑΕ ΟΦΗ να μην υποχρεούται να πληρώνει μέχρι τότε τους πιστωτές .

Διαβάστε ακόμη...