Τρία αιτήματα στη Super League για αφαίρεση βαθμών στον ΟΦΗ

Τρία αιτήματα ενεργοποίησης ποινών κατά του ΟΦΗ έχουν υποβάλλει στη Super League οι πρώην παίκτες της ομάδας Ταυλαρίδης και Γεωργίου επειδή όπως υποστηρίζουν, από τον περασμένο Μάιο παραβιάζει την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ σχετικά με την καταβολή των ποσών που τους έχουν επιδικαστεί.
Πηγή: soccerplus.gr
Τρία αιτήματα στη Super League για αφαίρεση βαθμών στον ΟΦΗ

Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Ιούλιο. Η Super League, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε ότι δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τις ποινές γιατί δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα.

Η δεύτερη φορά ήταν τον περασμένο Αύγουστο. Όμως, τρεις ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ παρουσίασε στη Super League προσωρινή διαταγή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου που «πάγωνε» τις οφειλές του.

Η Super League δέχθηκε την δικαστική απόφαση και δεν ενεργοποίησε τις ποινές.

Οι δύο ποδοσφαιριστές επανήλθαν στις 17 Σεπτεμβρίου δημοσιοποιώντας αυτή τη φορά την κίνηση τους.

Η Super League ανεπίσημα απάντησε ότι θα περιμένει το αποτέλεσμα της εκδίκασης της προσφυγής του ΟΦΗ στον «πτωχευτικό κώδικα» που θα γίνει την Παρασκευή 26/9.

Η ποινή που προβλέπεται να επιβληθεί όταν υπάρχει περίπτωση παραβίασης των ημερομηνιών καταβολής των δόσεων είναι αφαίρεση βαθμών, η κατακύρωση αγώνα υπέρ του αντιπάλου και ο μη ορισμός αγώνα – αρμοδιότητα που σύμφωνα με το αρ. 24 παρ. 7 του κανονισμού ιδιότητας και μετεγγραφών ανήκει στη διοργανώτρια.

Όπως προαναφέρθηκε η Super League επικαλείται τη δικαστική απόφαση, όμως βάσει του άρθρου 35 του ΚΑΠ η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για ποδοσφαιρικές διαφορές, απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί παράβαση.

Επομένως, εφόσον δεχθούμε το επιχείρημα περί δικαστικής απόφασης που υπαγορεύει το πάγωμα των οφειλών, τότε θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί, είτε από τη Super League είτε από την ΕΠΟ, η ποινή του αποκλεισμού λόγω της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

Yπενθυμίζεται ότι έπειτα από καταγγελία των δύο ποδοσφαιριστών, το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ ανακάλεσε την περασμένη εβδομάδα την αδειοδότηση του ΟΦΗ, λόγω της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

Πάντως πρόεδρος του ΟΦΗ σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε ότι από το αίτημα υπαγωγής στον «πτωχευτικό κώδικα» που θα εξεταστεί την Παρασκευή 26/9 θα αφαιρεθούν οι οφειλές σε ποδοσφαιριστές.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...