«Εστειλαν άδειο φάκελο»

Για τις σοβαρές ελλείψεις στο φάκελο που έστειλε η ΠΑΕ Ηρακλής για την αδειοδότησή της, μίλησε η Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Πηγή: arenafm.gr
«Εστειλαν άδειο φάκελο»

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις της στον «Arena 89,4» είπε:

«Στο φάκελο πρέπει να περιέχονται διάφορα έγγραφα, όπως το μετοχολόγιο, η απόφαση που διορίζει το διοικητικό συμβούλιο, τα ονόματα και οι υπεύθυνες δηλώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, τα ποινικά τους μητρώα, ο προϋπολογισμός, ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή. Δυστυχώς για τον Ηρακλή υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις αν θυμάμαι καλά γιατί ήταν τέσσερις ομάδες. Είχε μόνο το μετοχολόγιο και δεν υπήρχε απόφαση Γενικής Συνέλευσης από την οποία να προκύπτει διορισμός Διοικητικού Συμβουλίου και δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Επίσης δεν υπήρχε κάποιο σχετικό έγγραφο ή κάποιος άνθρωπος όπως συνηθίζεται όταν ο φάκελος έχει κάποιες ελλείψεις να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει με αυτή την ομάδα. Κάποια ομάδα π.χ. να έχει προσωρινή διοίκηση και να χρειάζεται περισσότερος χρόνος».

Ερωτηθείς αν θα ήταν σε καλύτερη θέση ο Ηρακλής αν ενημέρωνε την ΕΕΑ: «Δεν δικαιολογούνται οι ελλείψεις των εγγράφων που υπήρχαν. Και υπάρχει μια χαλάρωση και φταίει και η ΕΠΟ και το Υπουργείο. Όταν βγαίνει ο Υπουργός και λέει δεν πειράζει που οι ομάδες δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα και χρωστάνε σε όποιον μιλάει Ελληνικά και τους αφήνω 1,5 μήνα και έχει ο Θεός. Τι πράγμα μπορεί να έχει ο Θεός; Όταν η μία ομάδα δεν έχει να πληρώσει, να πληρώσει τη μία δόση για να πάρει πιστοποιητικό για ένα μήνα, θα συμβεί το θαύμα; Έχει και η πολιτεία και η ΕΠΟ ευθύνη και υπήρχε μια χαλάρωση από πέρσι στην εγγυητική επιστολή».

Για το αν πέρσι η Αναγέννηση Γιαννιτσών έπαιξε χωρίς πιστοποιητικό: «Δεν το θυμάμαι απ' έξω αυτό, αλλά σε κάποιες ομάδες που δεν δώσαμε πιστοποιητικό ήταν ο ΟΦΗ και ακόμη μία ομάδα. Η ΕΠΟ επέτρεψε να παίξουν στο πρωτάθλημα. Δεν θέλουμε οι ομάδες να εξαφανιστούν, αλλά δεν μπορεί ο κάθε πτωχός ανθρωπάκος να πηγαίνει στη φυλακή και ο επιχειρηματίας που έχει εισπράξει κάποιες πολλές επιδοτήσεις για το σκοπό αυτό να μην πληρώνει απολύτως τίποτα».

Για το τι γίνεται από εδώ και πέρα υπογράμμισε:«Πρακτικά ζητήσαμε διευκρινήσεις για κάποια θέματα που προέκυψαν και αν μία ομάδα μπορεί σήμερα αύριο ή άμεσα να αποδείξει ότι είναι άψογη σαν ομάδα θα προσπαθήσουμε να την βοηθήσουμε. Π.χ. αν σήμερα ο Ηρακλής φέρει τον φάκελο και είναι άψογος υποψιάζομαι ότι κάπως θα βρούμε έναν τρόπο».

Διαβάστε ακόμη...