Την «πάτησε» ξανά

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, σε μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται, ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε στην πρώτη του φετινή βαθμολογική απώλεια, καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Πηγή: coppa,gr
Την «πάτησε» ξανά

Για ακόμη μία χρονιά δυσκολεύθηκε στην έδρα των γηπεδούχων ο Ολυμπιακός, ο οποίος συνολικά μετράει τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες σε πέντε επισκέψεις του.

Καλύτερα μπήκε ο Παναιτωλικός, νωθρό ξεκίνημα για τους Πειραιώτες οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν συνοχή στο παιχνίδι τους.

Πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος μπήκε ο Ολυμπιακός, με την αλλαγή του Κασάμι να δίνει ώθηση στην ομάδα του Μίτσελ.

Ντεμπούτο για Τζίμι Ντουρμάζ, προσπάθησε πολύ χωρίς ουσία στο πρώτο μέρος, καλύτερος στο δεύτερο μέχρι που αντικαταστάθηκε από τον Μπουχαλάκη (58').

Αποχώρησαν τραυματίες οι Μανιάτης και Εντινγκά, με τον τελευταίο να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες, καθώς ο Μίτσελ είχε πραγματοποιήσει όλες τις αλλαγές του.

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση θέλοντας να γίνουν άμεσα απειλητικοί, με τον Ολυμπιακό αντίστοιχα να είναι διστακτικός. Μάλιστα, στο 16' ο Κούσας έχασε καλή ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, ωστόσο η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Οι δύο ομάδες παρόλα αυτά δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και η ποιότητα του αγώνα δεν ήταν καθόλου καλή, με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να απειλήσουν, μάταια, με μακρινά σουτ. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο «έκλεισε» ισόπαλο 0-0, χωρίς να υπάρχει κάτι το αξιοσημείωτο.

Ωστόσο, η κίνηση του Μίτσελ να περάσει στον αγώνα τον Κασάμι στη θέση του Ντοσεβί με την έναρξη του δευτέρου μέρους άλλαξε τα δεδομένα. Ο Ελαμπντελαουί κινήθηκε από τα δεξιά, σέντραρε προς το ύψος της μικρής περιοχής και ο διεθνής Ελβετός, ανενόχλητος, με ωραία κεφαλιά «έγραψε» το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Η αλλαγή του Μίτσελ έδωσε ώθηση στην ομάδα του, καθώς πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και με τους Ντουρμάζ, Τσόρι και Διαμαντάκο δημιούργησε ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει δίχτυα.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου έχασε καλή ευκαιρία (έπειτα από ώρα) να ισοφαρίσει στο 62', όμως το πλασέ του Κόρμπου δεν βρήκε στόχο. Ο Μποτία στο 77' δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύτηκε δύο λεπτά μετά ο Παναιτωλικός και ισοφάρισε με τον Κούσα σε 1-1, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερ για τους φιλοξενούμενους καθώς ο Εντινγκά αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού και η ομάδα του Μίτσελ αναγκάστηκε να μείνει με 10 παίκτες, καθώς ο Ισπανός τεχνικός είχε πραγματοποιήσει όλες τις αλλαγές του.

Που κρίθηκε: Στην αποτελεσματικότητα του Παναιτωλικού και στην απώλεια των Μανιάτη και Εντινγκά. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στην πρώτη τους ουσιαστική φάση στο δεύτερο μέρος να ισοφαρίσουν, εκμεταλλευόμενοι και τα κενά που άφησαν οι Μανιάτης και Εντινγκά, με τον δεύτερο μάλιστα να αποχωρεί από τον αγώνα ως τραυματίας δευτερόλεπτα πριν το γκολ των Αγρινιωτών.

MVP του coppa: Κούσας. Ο αμυντικός της ομάδας του Μάκη Χάβου είχε τις πιο «μεγάλες» φάσεις για τον Παναιτωλικό και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος):Δρακάλης, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Αλβες, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μαρτίνες, Μύγας (58' Κόρμπος), Παπουτσογιαννόπουλος (68' Θεοδωρίδης).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης (75' Σαβιόλα), Εντινγκά, Ντομίνγκεζ, Ντοσεβί (46' Κασάμι), Ντουρμάζ (58' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος

Διαβάστε ακόμη...