Ο Γιαννιώτας επέλεξε τον Αστέρα για να αναγεννηθεί

Το μεταγραφικό μπαμ με την απόκτηση του Γιάννη Γιαννιώτα ολοκλήρωσε ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες απέκτησαν τον ταχύτατο και τεχνίτη μεσοεπιθετικό δανεικό για έναν χρόνο από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.
Πηγή: sentragoal.gr
Ο Γιαννιώτας επέλεξε τον Αστέρα για να αναγεννηθεί

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής δεν ήταν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας της γερμανικής ομάδας, αν και κατά γενική ομολογία θα μπορούσε να είχε θέση σε οποιαδήποτε ομάδα της Ελλάδας. Ο 21χρονος άσος αποτελεί την πλέον ιδανική λύση για να καλυφθεί το κενό του ηγέτη μέχρι πρότινος Πάμπλο Ντε Μπλάσις. Ικανός στο ένας με έναν, με αίσθηση του γκολ και ποδοσφαιρικό θράσος, ήρθε για να ανακατέψει τις αντίπαλες άμυνες, βοηθώντας δημιουργικά και στο σκοράρισμα.

Ουσιαστικά, ψάχνει την αναγέννησή του μέσω του Αστέρα. Οι λόγοι για τους οποίους διάλεξε τον Αστέρα, είναι φυσικά η Ευρώπη και η συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ, το αγωνιστικό στυλ (γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο) που παίζει η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, ελέω και της παρουσίας πολλών ποιοτικών παικτών, αλλά και δύο φιλαράκια που θα τον κάνουν να αισθανθεί πως βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον. Αναφερόμαστε στους Τάσο Μπακασέτα και Δημήτρη Κουρμπέλη, με τους οποίους ήταν συμπαίκτης στις μικρές Εθνικές.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν απασχόλησε τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά και πρόσφατα ενδιαφέρθηκαν και άλλες ελληνικές ομάδες μόλις πληροφορήθηκαν πως δεν υπολογίζεται στη Φορτούνα (φήμες θέλουν να ήταν οι ΟΦΗ και Ξάνθη). Στον Αστέρα λένε πως το περάσμά του από τη Γερμανία τον έχει εξελίξει στα θέματα πειθαρχίας και τακτικής στο παιχνίδι.

Τα δεδομένα έσοδα και ο συντελεστής

Η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ βάζει 1.5 εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος προσδοκά περίπου 700.000-800.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο μίνιμουμ από το μάρκετ πουλ του ομίλου. Τώρα θα λάβει 1.3 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή στη φάση των ομίλων και 200.000 ευρώ για τη συµµετοχή του σε δεύτερο και τρίτο προκριµατικό (για τα πλέι οφ πληρώνονται µόνο οι... αποκλεισµένες οµάδες) του Γιουρόπα. Μην ξεχνάμε ότι με κάθε νίκη στον όµιλο ο Αστέρας θα εισπράττει επιπλέον 200.000 ευρώ και για κάθε ισοπαλία 100.000 ευρώ. Αν προκριθεί ως πρώτος, θα εισπράξει επιπλέον 400.000 ευρώ για τους 32 και 200.000 ευρώ αν συνεχίσει από τον όµιλο ως δεύτερος.

Ενα ακόμα πολύ μεγάλο κέρδος είναι η βελτίωση του ευρωπαϊκού του συντελεστή. Είναι κάτι περισσότερο από πιθανό ότι του χρόνου θα είναι ισχυρός ακόμα και στα πλέι οφ του Γιουρόπα. Ενδεχομένως να του φτάνουν δύο νίκες για να το σιγουρέψει φτάνοντας τους 13 με 14 πόντους.

Aποθεώθηκε και παρουσιάζεται

Πενήντα οπαδοί του Αστέρα Τρίπολης περίμεναν έξω από το γήπεδο την αποστολή των θριαμβευτών και τους υποδέχτηκαν με συνθήματα και χειροκροτήματα. Πιο διαχυτικοί ήταν με τον Πάμπλο ντε Μπλάσις, τον οποίο αγκάλιασαν και σήκωσαν τα χέρια. Η είδηση της μεταγραφής του στη Μάιντς δεν τους πτόησε καθόλου, με τον Αργεντινό να δείχνει να απολαμβάνει τις εκδηλώσεις του κόσμου. Σήμερα ο Λάτιν άσος αναμένεται να ταξιδέψει στη Γερμανία και να παρουσιαστεί επίσημα ως νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μάιντς. Οι Γερμανοί έκαναν λόγο για αγορά του παίκτη έναντι 1,2 εκατ. ευρώ.

Μια 500άρα το πριμ

Ο εσωτερικός κανονισμός του Αστέρα Τρίπολης σε περίπτωση που η ομάδα έγραφε ιστορία και πανηγύριζε την πρόκριση στους ομίλους αντιστοιχούσε σε 500.000 ευρώ. Αυτό είναι, λοιπόν, το ποσό που θα μοιραστούν οι παίκτες της αρκαδικής ομάδας για τη φοβερή επιτυχία. Οι Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος δεν συνηθίζουν να βάζουν μπόνους στόχων στα συμβόλαια των παικτών, αλλά είναι πάντοτε γενναιόδωροι στις επιτυχίες. Αλλωστε, αυτό το ποσό δεν είναι τίποτα συγκριτικά με τα χρήματα που έχουν δαπανήσει όλα αυτά τα χρόνια για να δουν τον σύλλογο να πραγματοποιεί επιτεύγματα όπως οι όμιλοι.

Ο διάλογος Πλατινί και Μποροβήλου

Ο στενός συνεργάτης του Μισέλ Πλατινί, Θόδωρος Θεοδωρίδης, γνώρισε τον Γιώργο Μποροβήλο στον πρόεδρο της UEFA, με τον πρόεδρο των Αρκάδων να αποκαλύπτει τον μεταξύ τους διάλογο. «Με ρώτησε μάλιστα πόσο μακριά είναι από την Αθήνα η Τρίπολη ώστε να μας επισκεφτεί. Ηταν εντυπωσιασμένος με την πορεία του Αστέρα ως τους ομίλους» ήταν τα λόγια του στον Αρκαδία 93,8.

Διαβάστε ακόμη...