«Θα τα καταφέρουν και χωρίς εμένα»

Σίγουρος πως οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό θα καλύψουν επάξια το κενό του στην επίθεση για όσο θα λείψει, εμφανίστηκε ο Μάρκους Μπεργκ, παίρνοντας εξιτήριο από το «Υγεία».
Πηγή: sentragoal.gr
«Θα τα καταφέρουν και χωρίς εμένα»

Ο Σουηδός επιθετικός του «τριφυλλιού», έπειτα από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας για το κάταγμα που υπέστη στην κλείδα του δεξιού του ώμου, αποχώρησε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και επέστρεψε στο σπίτι του.

Κατά την έξοδό του από το «Υγεία», δεν αρνήθηκε να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου, τόνισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του για την κάλυψη του κενού που αφήνει η απουσία του στη γραμμή κρούσης, ενώ φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συγκινητική στήριξη που είχε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκους Μπεργκ:

Για το πώς αισθάνεται: «Είναι μέρος της ζωής αυτό, μπορεί να συμβεί. Είμαι ευχαριστημένος που τα πράγματα δεν πήγαν ακόμα χειρότερα. Από την πλευρά μου θα κοιτάξω να παραμείνω αισιόδοξος και να αναρρώσω το ταχύτερο δυνατόν».

Για την επιστροφή του: «Ελπίζω να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό, θα χρειαστώ λογικά δυο μήνες. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η αποκατάστασή μου, ελπίζω να γυρίσω νωρίτερα».

Για τον κόσμο: «Άγγιξαν την καρδιά μου οι οπαδοί με τη συμπαράστασή τους. Με e-mails, στο instagram, το Facebook ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, βρήκαν και τον χρόνο για να έρθουν να με επισκεφθούν και χαίρομαι που έχω την υποστήριξή τους. Με άγγιξε συναισθηματικά όλο αυτό. Ελπίζω να γίνω γρήγορα καλά για να τους ανταποδώσω αυτή τη στήριξη».

Για το αν είχε ανάλογη εμπειρία: «Έχω τραυματιστεί στο παρελθόν, γνωρίζω τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα. Όπως είπα και πριν, κοιτάζω να είμαι θετικός και να δω πως θα κυλήσει η αποθεραπεία μου».

Για το πώς θα πάει η ομάδα χωρίς αυτόν: «Πιστεύω πως 100% οι συμπαίκτες μου θα ανταποκριθούν. Όταν τραυματίζεται κάποιος παίκτης, από μόνο του σαν γεγονός είναι δυσάρεστο. Όπως είπα, όμως, θεωρώ πως οι συμπαίκτες μου θα τα καταφέρουν και χωρίς εμένα. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί και χωρίς εμένα στο παρελθόν και τα πήγε καλά».

Για τη στιγμή του τραυματισμού: «Ήμουν άτυχος. Δεν μπορώ να καταλάβω. Ξέρω πως έπεσα άτσαλα με τον ώμο μου, κατάλαβα αμέσως πως έχω χτυπήσει σοβαρά, πόνεσα αρκετά. Ήμουν άτυχος, ελπίζω να μην μου ξανασυμβεί».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που συνόδευσε τον Μάρκους Μπεργκ, τόνισε: «Ευχαριστούμε τους γιατρούς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου Υγεία. Να ευχηθούμε στον Μάρκους ταχεία ανάρρωση και γρήγορα εκεί που ανήκει. Στο γήπεδο».

Όσον αφορά την ανάρρωση του Μπεργκ, ο συνεργαζόμενος με τον Παναθηναϊκό, γιατρός, Παναγιώτης Κουλουμέντας, τόνισε πως ήταν πολύ σημαντικό που έγινε η επέμβαση στο «Υγεία» καθώς χρειάστηκαν ειδικά εργαλεία έτσι ώστε να βγουν οι παλιές βίδες που είχαν τοποθετηθεί στο ίδιο σημείο σε προηγούμενο χειρουργείο, και να μπουν οι καινούριες.

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να μεσολαβήσει μέχρι την πλήρη επιστροφή του φορ των «πράσινων», ο κ. Κουλουμέντας έδωσε ένα χρονικό περιθώριο τριών μηνών...

Διαβάστε ακόμη...