Θέμα παραβίασης του ΚΑΠ στον αγώνα ΟΦΗ – Παναιτωλικός

Με απόφαση πολιτικού δικαστηρίου διεξήχθη ο αγώνας ΟΦΗ- Παναιτωλικος κάτι που αποτελεί παράβαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ το οποίο απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για ποδοσφαιρικές διαφορές.
Πηγή: soccerplus.gr
Θέμα παραβίασης του ΚΑΠ στον αγώνα ΟΦΗ – Παναιτωλικός

Ο ΟΦΗ που σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΑ δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα αντιμετωπίζει και πρόβλημα με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ποδοαφαιριστές.

Την Παρασκευή 22/8 πήρε προσωρινή διαταγήαπό το πρωτοδικείο Ηρακλείου με την οποία διατάσσεται η προσωρινή αναστολή χρηματικών δόσεων προς τρίτους καταθέτοντας αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα.

Είχε προηγηθεί η προσφυγή δύο πρώην ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ του Γεωργίου και του Ταυλαρίδη, οι οποίοι με βάσει την απόφαση του Διαιτητού Δικαστηρίου Εφέσων της ΕΠΟ είχαν κερδίσει τελεσίδικα προσφυγή κατά της ομάδας της Κρήτης.

Οι δύο ποδοσφαιριστές, δεν έλεβαν τις δόσεις στις καθορισμένες ημερομηνίες απευθύνθηκαν στη Super League και ζήτησαν την ενεργοποίηση των ποινών. Δηλαδή τον μη ορισμό του αγώνα ΟΦΗ - Παναιτωλικός και την αφαίρεση βαθμών.

Ο ΟΦΗ με την προσφυγή στο πρωτοδικείο και την προσωρινή διαταγή που πήρε πάγωσε τις οφειλές όμως η στάση της Super League και της ΕΠΟ εγείρει θέμα μη τήρησης του κανονισμού (άρθρο 35 του ΚΑΠ) που απαγορεύει προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια για τέτοιου είδους θέματα (οικονομικής φύσεως αθλητικές διαφορές) και προβλέπει ποινή υποβιβασμού για τους παραβατές.

Ταυτόχρονα μπαίνει θέμα μη εκτέλεσης απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Εφέσεων της ΕΠΟ.

Διαβάστε ακόμη...