Ήττα για τον Ολυμπιακό στην Πόλη

Στο τελευταίο του φιλικό προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Τουρκία από την Φενέρμπαχτσε που σκόραρε δύο φορές με ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ (35' Ερκίν, 81' Εμρέ), με τους Πειραιώτες να μειώνουν στην εκπνοή (90+3') με τον ίδιο τρόπο με δράστη τον Χολέμπας.
Πηγή: sport24.gr
Ήττα για τον Ολυμπιακό στην Πόλη

Με κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια και χωρίς το εύκολο γκολ, ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος από το "Σουκρού Σαράτσογλου", αφού Ερκίν (35') και Εμρέ (81') σκόραραν με εξαιρετικές απευθείας εκτελέσεις φάουλ, δίνοντας την νίκη με σκορ 2-0 στην Φενέρμπαχτσε. Οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν στο τελευταίο λεπτό έπειτα από εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Χολέμπας.

Ο Βραζιλιάνος σταρ και μεγάλο καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα της Φενέρ, Ντιέγκο, ήταν απών εξαιτίας τραυματισμού. Οι Πρωταθλητές Τουρκίας έχουν διετή αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα και παρά το γεγονός πως κατέκτησαν τον περσινό τίτλο στην Super Lig, δεν θα συμμετάσχουν στο επικείμενο Champions League, με την δευτεραθλήτρια Γαλατάσαραϊ να παίρνει την θέση τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης,

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός στερήθηκε τις υπηρεσίες των Μανωλά, Σιόβα, Ντομίνγκες και Μανιάτη, που δεν ταξίδεψαν με την αποστολή στην Κωνσταντινούπολη. Αντίθετα ντεμπούτο έκαναν οι Αφελάι και Φορτούνης.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του Σουλεϊμάν Σέμπαχ, παλιού προέδρου της Μπεσίκτας και ιδιαίτερα σεβαστού προσώπου στην Τουρκία.

(Συ)στημένη... εκτέλεση

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο φουριόζοι στο ματς, θέλοντας να ικανοποιήσουν το -έστω και λιγοστό- κοινό τους, που έδωσε το παρών στις κερκίδες του "Σουκρού Σαράτσογλου". Η Φενέρ κυκλοφορούσε καλά την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει εντός περιοχής, προσπαθώντας κυρίως από τα άκρα και συνήθως χωρίς επιτυχία, να διασπάσει την άμυνα του Ολυμπιακού.

Τα σουτ των Κάουτ (12'), Σο (14'), Τοπούζ (20') και Τοπάλ (38') δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Ρομπέρτο, που στο 32' με τα ακροδάχτυλα έβγαλε σε κόρνερ την κεφαλιά του Σο.

Οι "ερυθρόλευκοι" σταδιακά ισορρόπησαν το παιχνίδι, είχαν κάποιες ωραίες γρήγορες επιθέσεις, αλλά παράλληλα και λάθος αποφάσεις στην τελική πάσα. Ο Γκαζαριάν στο 7' έκλεψε την μπάλα αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό, ενώ η μεγαλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 28', με τον Κασάμι να αστοχεί με το δεξί από το ύψος του πέναλτι έχοντας μπροστά του μόνο τον Ντεμιρέλ.

Ο Ερκίν με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 35' δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ρομπέρτο, που δεν κατάφερε να αποτρέψει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα για το 1-0 των γηπεδούχων. Ο Εμενίκε στο 42' μετά από καταπληκτική ενέργεια σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Σο που αστόχησε εξ επαφής, με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει την συγκέντρωση του στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Στην εκπνοή του 45λεπτου, ο Ρομπέρτο σταμάτησε την κεφαλιά του Σο από τα δύο μέτρα, αποσοβώντας το 2-0 για την Φενέρ.

Με 4-4-2 (Σαβιόλα - Διαμαντάκος) οι Πειραιώτες από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, στην προσπάθεια του Μίτσελ να αλλάξει την επιθετική συμπεριφορά της ομάδας του. Ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0 με τον Κάουτ και ο Ολυμπιακός απάντησε με το σουτ του Κασάμι στο 51'. Ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος με αυτόν του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να κάνουν λάθη και να μην δημιουργούν κινδύνους μπροστά από τα καρέ των Ρομπέρτο και Ντεμιρέλ.

Ο Ντοσεβί στο 70' δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το λάθος στην άμυνα της Φενέρ που τον έβγαλε απέναντι στον Ντεμιρέλ και ακολούθως ο Αβραάμ σταμάτησε με σωτήριο τάκλιν τον Μεϊρέλες. Και αφού το "1-2" των Ντοσεβί - Αφελάι δεν έφερε ένα γκολ για τον Ολυμπιακό, ήρθε μια ακόμη άψογη απευθείας εκτέλεση φάουλ για την Φενέρ, αυτή την φορά από τον Εμρέ στο 81', για το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σαβιόλα έχασε την ευκαιρία να ξαναβάλει τον Ολυμπιακό στο ματς, που μείωσε στο τελευταίο λεπτό του ματς με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας στο αριστερό "Γ" του Ντεμιρέλ.

Το τελικό σφύριγμα του Κάραμπας έβαλε τέλος στις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων στο "Σουκρού Σαράτσογλου", με τους "ερυθρόλευκους" να γνωρίζουν την ήττα στο τελευταίο τους καλοκαιρινό φιλικό και λίγες μέρες πριν την έναρξη της ελληνικής Super League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Φενέρμπαχτσε (Ισμαΐλ Καρτάλ): Ντεμιρέλ, Ιρτεγκιούν, Τοπάλ (90+1' Ακαρσλάν), Σο (79' Ουεμπό), Κάουτ (61' Κεσιμάλ), Μεϊρέλες, Εμρέ (84' Καλντιρίμ), Άλβες, Εμενίκε (84' Σαχίν), Τοπούζ (61' Ποτούκ), Ερκίν.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (62' Σαλίνο), Μποτία, Αμπιντάλ (46' Παπαδόπουλος), Μαζουακού, Εντινγκά (46' Ντοσεβί), Μπουχαλάκης (62' Σάμαρης), Κασάμι (72' Φορτούνης), Φουστέρ (46' Σαβιόλα), Γκαζαριάν (62' Χολέμπας), Διαμαντάκος (62' Αφελάι).

Διαβάστε ακόμη...