Δικαίωμα στο όνειρο παρά την ήττα ο Αστέρας

Με πικρή γεύση φεύγει από την Γερμανία ο Αστέρας, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την Μάιντς στο πρώτο παιχνίδι, ωστόσο θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι παραπάνω με βάση την εικόνα του.
Πηγή: sentragoal.gr
Δικαίωμα στο όνειρο παρά την ήττα ο Αστέρας

Η απόδοση του Αστέρα ήταν εξαιρετική με δεδομένο την δυναμική του αντιπάλου του, με τους «Αρκάδες» να κάνουν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο χάνοντας πάρα πολλές ευκαιρίες για σκοράρισμα. Στο τέλος το πλήρωσαν, καθώς με τέρμα του Οκαζάκι στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου η Μάιντς άνοιξε το σκορ και έφτασε στη νίκη, που της δίνει αβαντάζ εν όψει της συνέχειας.

Καλύτερος ο Αστέρας, γκολ η Μάιντς

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Αστέρα να έχει την απόλυτη υπεροχή στο παιχνίδι, με περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά, με αρκετές καλές προϋποθέσεις για γκολ, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μάσα στο 40ο λεπτό, ωστόσο κάτι του έλειπε.

Και αυτό ήταν το προβάδισμα, καθώς ένα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου μέρους, ο Σίντζι Οκαζάκι άνοιξε το σκορ για την Μάιντς, στο χειρότερο δυνατό σημείο για την ελληνική ομάδα και έστειλε τους Γερμανούς με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Ο Αστέρας πάντως, σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερος και αυτό κυρίως λόγω των πρωτοβουλιών του Μπαντιμπαγκά, ο οποίος εξέθετε συνέχεια τον αντίπαλό του στο αριστερό άκρο της άμυνας της Μάιντς με αποτέλεσμα να δημιουργεί πολλές προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα, κάτι που τελικά δεν επετεύχθη.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα Τρίπολης με πρωταγωνιστή τον ΝτεΜπλάσις, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Μάιντς.

Παρόλα αυτά, η εικόνα του Αστέρα στη συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με αυτή του πρώτου ημιχρόνου, καθώς οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με την Μάιντς να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ είχε και δύο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Τελικά το παιχνίδι δεν παρουσίασε ιδιαίτερες συγκινήσεις από το 70 και μετά, με τον Στάικο Βεργέτη να σκέφτεται ολοένα και περισσότερο την ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Με τα δεδομένα του πρώτου αγώνα πάντως, ο Αστέρας έχει δικαίωμα να ελπίζει στη ρεβάνς της Τρίπολης την επόμενη Πέμπτη (7/8), καθώς η Μάιντς δεν τρομάζει και εάν η ομάδα του Βεργέτη παρουσιαστεί συγκεντρωμένη και πιο αποτελεσματική τότε μπορεί να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ.

ΣΚΟΡΕΡ: Οκαζάκι 45'

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντε Σόουζα (Πορτογαλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 69΄ Γκοϊάν, 90+1΄ Νοβέσκι

Αστέρας (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Μουνάφο ( 71' Τσοκάνης), Ρόλε ( 64' Σανκαρέ), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Μάσα, Μπαντιμπανγκά (81' Κιτόκο)

Μάιντς (Χιούλμαντ): Κάριους, Γιάρα, Νοβέσκι, Γκέις, Μπελ, Παρκ Ζο Χου (70' Ντίαζ), Μόριτζ, Μάλι, Κου-Για Τσεόλ (77' Ζίμλινγκ), Μπάουμγκαρντλίνγκερ (61' Μπροζίνσκι), Οκαζάκι

Διαβάστε ακόμη...