Υπέρ της «Αγιάς-Σοφιάς» και ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή

Μετά τη ΝΔ, το ΠΑΟΚ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπέρ της κατασκευής του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια τάχθηκαν τόσο η Δημοκρατική Αριστερά όσο και η Χρυσή Αυγή.
Πηγή: sentragoal.gr
Υπέρ της «Αγιάς-Σοφιάς» και ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή

Συγκεκριμένα υπέρ των άρθρων 81-82, που αφορά το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, εμφανίστηκαν στο Κοινοβούλιο η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜ.ΑΡ.

Υπέρ των άρθρων 81-82 που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ τάχθηκαν σήμερα η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜΑΡ. Για τη Χρυσή Αυγή ομιλητής ήταν ο Ηλίας Παναγιώταρος, που τόνισε ότι θα υπερψηφίσει τα άρθρο 81-82, όπως το ίδιο έκανε και η βουλευτής Νίκη Φούντα της ΔΗΜ.ΑΡ. που με τοποθέτησή της στη Βουλή είπε τα εξής: «Το θέμα της ΑΕΚ υπερκάλυψε το θέμα της Αθήνας. Έγιναν δεκτές από το υπουργείο κάποιες προτάσεις μας. Αυτές ήταν η διασφάλιση του Άλσους ως προς το υπόλοιπο μέρος του.

Τα πάρκινγκ θα πρέπει να βρίσκονται εκτός ορίου του Άλσους. Ολόκληρο το Άλσος θα υπάγεται στη δασική νομοθεσία. Το γήπεδο της ΑΕΚ επιτέλους θα χτιστεί. Θα γίνουν οι πολιτικές πρωτοβουλίες για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το όνειρο των φίλων της ΑΕΚ με τους σωστούς όρους. Και οι όροι αυτοί είναι να υποστηρίξουμε το χαρακτήρα της περιοχής, προστατεύοντας το περιβάλλον. Υπερψηφίζουμε τα δύο άρθρα μετά και τις βελτιώσεις που έγιναν. Ελπίζουμε ο κόσμος της ΑΕΚ να είναι ικανοποιημένος απ' αυτή την εξέλιξη και το όραμα να γίνει πραγματικότητα».

Aπό την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις ενστάσεις του στην κατασκευή του γηπέδου, με τον βουλευτή Σταύρος Κοντόνης να δηλώνει: «Αυτή τη στιγμή είναι δυνατόν τρία στρέμματα Άλσους να καταστραφούν; Εδώ η Αθήνα έχει ανάγκη από πνεύμονες πρασίνου. Οι κάτοικοι της Αθήνας δίνουν μάχη για λίγο πνεύμονα. Το γήπεδο πρέπει να γίνει, αλλά στη βάση του βασικού παραχωρητηρίου. Όχι περαιτέρω επέκταση. Πόσο μάλλον του Άλσους. Θα πρέπει να τονιστεί το θέμα της Λάρισας.

Στο «Καραϊσκάκης» καταστράφηκε ο στίβος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Μη γινόμαστε μοχλός στα χέρια πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, που θέλουν να μείνουμε σε μία σταθερή κατεύθυνση. Σεβασμός στο περιβάλλον».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...