Έτσι θα αλλάξουν χέρια οι μετοχές της ΚΑΕ Άρης

Δεν είναι και κανένα μυστικό ότι ο Άρης βιώνει μία ερμαφρόδιτη κατάσταση, αναφορικά με το μετοχικό καθεστώς. Το... 100% των μετόχων δεν ασχολείται διοικητικά με την ομάδα (και δε θέλει να ασχοληθεί).
Πηγή: basketplus.gr
Έτσι θα αλλάξουν χέρια οι μετοχές της ΚΑΕ Άρης

Ήτοι η «Γένεσις», ο Θανάσης Τζεβελέκης, κάποιοι μικρομέτοχοι όπως ο κ.Παπαπέτρου και ο Α.Σ. που έχει βάσει νόμου το 10%. Η αλλαγή του μετοχικού στάτους κβο είναι μέσα στις προτεραιότητες της ομάδας. Και για να γίνει αυτό, τρεις τρόποι υπάρχουν, όπως αναφέρει η «anpressτων συντακτών».

1) Η πρώτη εκδοχή και όπως όλα δείχνουν επικρατέστερη, είναι το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΚΑΕ Άρης να μεταβιβαστεί από τη «Γένεσις» που το κατέχει σε ομάδα Αρειανών παραγόντων. Το μοίρασμα σε ποσοστά κάτω του 7,5% γλιτώνει αρκετά γραφειοκρατικά εμπόδια με πρώτο και καλύτερο την έγκριση της ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού). Για την απόκτηση ποσοστού κάτω του 7,5% δεν απαιτείται έγκριση από την ΕΕΑ ή της διεύθυνσης Ανωνύμων εταιριών του υπουργείου Εμπορίου.

2) Η δεύτερη λύση, η οποία προτάθηκε πρόσφατα και αρχίζει να κερδίζει έδαφος, είναι η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετόχων το διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ Άρης, ως μεσεγγυούχοι. Δηλαδή να υπογραφεί με την εταιρία που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο συμβολαιογραφική πράξη, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι αρμοδιότητες αλλά και οι υποχρεώσεις που θα έχουν οι νέοι μέτοχοι:. Ότι έχουν δικαίωμα να ορίζουν το διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ Άρης ή να αποφασίσουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και την υποχρέωση να βρουν σε ορισμένο χρονικό διάστημα επενδυτή. Έχοντας τις μετοχές στα χέρια τους, θα μπορεί να μιλάει με μεγαλύτερη ευχέρεια ο πρόεδρος του Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης με ενδιαφερόμενους, επενδυτές ή χορηγούς.

3) Ο τρίτος τρόπος για να αλλάξει χέρια η ΚΑΕ Άρης είναι και ο πιο επιθυμητός: Ο επενδυτής. Εφόσον αυτός βρεθεί για να πάρει τα «κλειδιά» και τα ηνία της ομάδας μπάσκετ, δε χρειάζεται να κάνει τίποτα περισσότερο από το να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εφόσον η γενική συνέλευση των μετόχων προχωρήσει σε ΑΜΚ άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ και ο νέος επενδυτής αναλάβει να την καλύψει, τότε αυτομάτως γίνεται και το αφεντικό της εταιρείας με ποσοστό κοντά στο 52%.

Διαβάστε ακόμη...