"Προτιμώ ΠΑΟΚ στα πλέι οφ"

Ο Σπύρος Μούρτος φρόντισε στην φετινή χρονιά να αρπάξει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και μιλάει στο Sport24.gr για τις εμπειρίες που αποκόμισε, τα πλέι οφ που έρχονται και την παραμονή του
Πηγή: spοrt24.gr
"Προτιμώ ΠΑΟΚ στα πλέι οφ"

Ο Σπύρος Μούρτος αποτελεί ένα από τα εργαλεία του φετινού Άρη καθώς φρόντισε όντας ώριμος πλέον να αρπάξει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του συμβάλλοντας στην πορεία προς τα πλέι οφ.

Ο γκαρντ του Άρη μίλησε στο Sport24.gr για την εμπειρία του, τα πλέι οφ που έρχονται μετά την τελευταία αγωνιστική το Σάββατο στην Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό αλλά και την παραμονή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεδομένου ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Μία χρονιά που μόνο τυχαία δεν είναι για τον Μούρτο αλλά αποτελεί ξεκάθαρο αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που έχει καταβάλει σε καθημερινή βάση από την πρώτη μέρα που προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα του Άρη. Ακόμη και τις δύο χρονιές που του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει παιχνίδια και να κερδίσει εμπειρίες. Αρχικά στον ΟΦΗ την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 συμβάλλοντας στην άνοδο της ομάδας της Κρήτης από την Β΄ Εθνική στην Α2 και την επόμενη 2011-2012 όταν δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την άνοδο με τους Ικάρους Σερρών στην Α1 λόγω της ισοβαθμίας με τον Απόλλων Πατρών.

Μέσα από τις αυτές χρονιές όμως ο Μούρτος όχι απλώς πήρε παιχνίδια και έδειξε δείγμα των ικανοτήτων του αλλά επέστρεψε στον Άρη έτοιμος να προσφέρει. Κάτι που μπορεί να μην φάνηκε τόσο την περσινή χρονιά όσο την φετινή που φρόντισε να καταρρίψει τα προσωπικά του ρεκόρ ανεβάζοντας τα νούμερά του και τους μέσους όρους του πετυχαίνοντας να ανταποκριθεί σε όποιον ρόλο του ανατέθηκε σε άμυνα και επίθεση, ως πλέι μέικερ ή σούτινγκ γκαρντ, αλλά και να τελειώσει παιχνίδια ως πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας.

Πλέον όμως η χρονιά μπορεί να φθάνει στο τέλος αλλά ο Μούρτος έχει διαφορετική άποψη όπως την κατέθεσε στο Sport24.gr λέγοντας: "Η χρονιά θα τελειώσει μόνο όταν τελειώσουνε τα παιχνίδια μας στα πλέι οφ. Έχουμε ακόμη δρόμο και καταρχήν έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Κολοσσό στην Ρόδο στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος".

Στο παιχνίδι στην Ρόδο ο Άρης θα προσπαθήσει να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί και όπως και να έχει μετά το τέλος του θα γνωρίζει σε ποια θέση της κανονικής διάρκειας θα έχει τερματίσει εν όψει των πλέι οφ. "Θα πάμε στην Ρόδο με ανεβασμένη ψυχολογία μετά από τις τελευταίες μας νίκες για να προσθέσουμε μία ακόμη νίκη και να εξαντλήσουμε και την τελευταία πιθανότητα που έχουμε για να βγούμε στην 5η θέση. Κι αυτό το λέω γιατί στόχος μας από την αρχή ήταν να είμαστε στην πρώτη εξάδα κάτι που το πετύχαμε".

Σε εκείνο ο Μούρτος τοποθετήθηκε για το αν υπήρχε στόχος παραμονής του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα και το αρνήθηκε κατηγορηματικά. "Σε καμία περίπτωση. Απλά μπορεί να δόθηκε αυτή εντύπωση γιατί στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουνε πολλές ισοδύναμες ομάδες με εξαίρεση τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Εμείς ωστόσο ξέραμε ποιες ήταν οι δυνατότητές μας σαν ομάδα, και συνεχίζοντας να δουλεύουμε με υπομονή στο τέλος θα κοιτάξουμε να είμαστε χαρούμενοι".

Όσον αφορά για το αν η φετινή χρονιά αποτελεί μια προσωπική δικαίωση είπε: "Η ομάδα είναι πάνω από όλα με τις εμφανίσεις μου να έρχονται μέσα από την ομαδική δουλειά. Κάτι που φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι μας με τα Τρίκαλα όπου ήμουνα ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας παρά το ότι δεν είμαι ο πιο ψηλός παίκτης της ομάδας".

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Άρης έδειξε να μην επηρεάζεται από την διακοπή που είχε προηγηθεί με τον γκαρντ του να εξηγεί: "Το γεγονός ότι δεν χάσαμε τον ρυθμό μας που είχαμε πριν την διακοπή για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο ήταν ότι ουσιαστικά κάναμε Πάσχα στο γήπεδο χωρίς να χαλαρώσουμε καθόλου. Για αυτό και είχαμε αυτή την εμφάνιση που ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς μας".

Για τα πλέι οφ που έρχονται ήταν ξεκάθαρος ότι: "Θα πρέπει πρώτα να τελειώσει και η αγωνιστική του Σαββάτου, η τελευταία της κανονικής διάρκειας για να δούμε σε ποια θέση τελικά θα τερματίσουμε. Κι όσο για το όταν έρθει η ώρα για το πρώτο παιχνίδι του Α΄ γύρου των πλέι οφ εμείς θα κοιτάξουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να φθάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται".

Ποιον αντίπαλο όμως προτιμάει μεταξύ του Πανιωνίου στην περίπτωση που ο Άρης τερματίσει 6ος και του ΠΑΟΚ στην περίπτωση που τερματίσει 5ος; "Πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες. Με όποια και αν παίξουμε το κοινό στοιχείο είναι ότι θα έχουμε το μειονέκτημα της έδρας και θα πρέπει να κερδίσουμε στην δικιά τους και συνάμα να αξιοποιήσουμε στο μοναδικό παιχνίδι την δική μας. Επειδή λοιπόν πέρσι είχα αντιμετωπίσει στην ίδια φάση των πλέι οφ τον Πανιώνιο θα προτιμούσα φέτος για αντίπαλό μας τον ΠΑΟΚ. Παιχνίδια που είναι σίγουρο ότι θα έχουνε το δικό τους ενδιαφέρον και για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για τους φιλάθλους των δύο ομάδων".

Σε μία χρονιά όπου ο Άρης χτίστηκε έχοντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της FIBA για την ενίσχυσή του με αποτέλεσμα να έχει μία κατά κύριο λόγο ελληνική ομάδα. "Δεν νομίζω ότι φάνηκε το όποιο πρόβλημα είχε να αντιμετωπίσει η διοίκηση της ΚΑΕ το καλοκαίρι και όχι μόνο. Και μάλιστα ίσως να ήταν και καλύτερα αφού δόθηκαν ευκαιρίες σε Έλληνες παίκτες που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμούνται".

Σε μία χρονιά όπου ο Άρης έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου που όπως αποδείχθηκε για τον Μούρτο παρά την απώλειά του από τον Παναθηναϊκό: "Δεν μας πήρε από κάτω αν και θέλαμε πολύ το Κύπελλο γιατί ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα για την ομάδα, μία καθαρά ελληνική ουσιαστικά ομάδα να φθάσει στον τελικό του Κυπέλλου και να το διεκδικήσει κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σε ένα παιχνίδι που το παλέψαμε ειδικά στα πρώτα δύο δεκάλεπτα με την τελική διαφορά να μας αδικεί και για τον λόγο ότι ξέραμε τι είχαμε πετύχει και ότι είχαμε ακόμη δρόμο μπροστά μας δεν ξεφουσκώσαμε στη συνέχεια".

Για το γεγονός ότι δεν επηρέασε τελικά η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον Μίλαν Μίνιτς να διαδέχεται τον Βαγγέλη Αγγέλου, σχολίασε με ειλικρίνεια: "Σε κάποιο σημείο μπορεί να μας επηρέασε στα πρώτα παιχνίδια αλλά στη συνέχεια βρήκαμε τον ρυθμό μας και τους ρόλους μας όπως φάνηκε μέσα στο γήπεδο με οδηγό μας την άμυνα".

Κι όσο για το τι έφερε η απώλεια του Γιάννη Αθηναίου με την πώλησή του στην Αρμάνι Μιλάνο τόνισε: "Πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη και σημαντικό κομμάτι της φετινής ομάδας. Και πάλι όμως προσαρμοστήκαμε και με οδηγό την ομαδικότητα καλύψαμε το κενό του αφού όπως είπα η ομάδα είναι πάνω από όλα".

Τέλος για την δική του επόμενη μέρα στον Άρη δεδομένου ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και η διοίκηση της ΚΑΕ επιθυμεί την παραμονή του σημείωσε: "Τη στιγμή αυτή το μυαλό μου και η συγκέντρωσή μου είναι στις υποχρεώσεις που έχουμε στην φετινή χρονιά. Στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Κολοσσό Ρόδου και τα πλέι οφ που θα ακολουθήσουνε".

Διαβάστε ακόμη...