«Να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου»

Ο Μίμης Δομάζος μίλησε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, τον νεανικό και άπειρο Παναθηναϊκό, αλλά και τους διεθνείς που τσακώνονται.
Πηγή: sentragoal.gr
«Να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103,3:

Για τον τελικό του 1977 ανάμεσα στις δύο ομάδες : «Εκείνη την εποχή και ο ΠΑΟΚ ήταν μεγάλη ομάδα και ο Παναθηναϊκός. Ηταν ομάδες που παρουσίαζαν θέαμα εκείνη την εποχή. Για τον αγώνα του Σαββάτου, ο Παναθηναϊκός είναι νεανική, η άπειρη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που έχουν παίξει και άλλα Κύπελλα. Όμως επειδή είναι το τελευταίο παιχνίδι και πρέπει να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, θα ήθελα να μη δούμε τα έκτροπα που είδαμε. Να γίνει ένας πραγματικός τελικός, να ευχαριστηθεί ο κόσμος και ο καλύτερος ή ο τυχερότερος να κερδίσει. Από αυτό το παιχνίδι πρέπει να κερδίσει το ποδόσφαιρο, γιατί από αυτά που είδα, είναι ντροπή παίκτες της Εθνικής ομάδας να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, που μετά από δύο μήνες θα πάνε να παίξουν και να είναι μαζί».

Για την αυξημένη ένταση μεταξύ των παικτών σήμερα σε σχέση με το παρελθόν: «Εμείς, αν γινόταν και κάτι τέτοιο μέσα στον αγώνα, ήμασταν ερασιτέχνες. Οι σημερινοί παίκτες είναι επαγγελματίες και πρέπει να συμπεριφέρονται σαν επαγγελματίες, γιατί από τα πόδια τους αντιπροσωπεύεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και ζουν ο οικογένειές τους άνετα. Εμείς δεν είχαμε τα προνόμια, παίζαμε για τη φανέλα, παίζαμε πιο σκληρά. Σήμερα είναι επαγγελματίες και πρέπει να προσέχουν. Κάνουν κακό, γιατί θα πάμε στη Βραζιλία να παίξουμε και είναι κακό να ακούν να γίνονται όσα γίνονται».

Για το αν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για καλό ποδόσφαιρο το Σάββατο: «Οι πιο πολλοί που έπαιζαν τότε ήταν Ελληνες. Σήμερα, αν κοιτάξουμε τις δύο ομάδες, οι περισσότεροι που θα παίξουν θα είναι ξένοι. Όμως αυτό δε σημαίνει τίποτα. Να γίνει ένας τελικός να ομορφύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί έχει χάσει πάρα πολλά από αυτά που είδαμε. Ο Παναθηναϊκός είναι νεανική ομάδα, δεν έχει την πείρα των τελικών. Πιστεύω είναι σε καλή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ έχει 2-3 Ελληνες που έχουν την πείρα των τελικών. Πιστεύω θα γίνει καλό παιχνίδι. Φοβάμαι όμως, πρέπει και οι φίλαθλοι να σταθούν στο ύψος τους. Να μη γίνουν έκτροπα. Ο καθένας να στηρίζει την ομάδα του και να χειροκροτηθούν και από τους δύο οι καλές προσπάθειες».

Για το ότι έχουμε ξεφύγει από τα όρια, με δεδομένη την κυριαρχία του Ολυμπιακού και την προσπάθεια αμφισβήτησής του από τους υπόλοιπους: «Ολα παίζουν μεγάλο ρόλο, γιατί δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να παίρνει τόσα χρόνια το πρωτάθλημα. Οπωσδήποτε τον κυνηγούν οι άλλοι και θέλουν να τον κερδίσουν, όμως είδαμε και πολλά παιχνίδια πώς τα παίρνει ο Ολυμπιακός. Αυτό είναι το θέμα μας. Θα ήθελα οι κύριοι που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι οι πρόεδροι, να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να τα βρουν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό θα με ικανοποιούσε. Τώρα, το ποιος θα κερδίσει, ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός δε μου λέει τίποτα».

Για το αν μπορεί αυτό να γίνει ή είναι απλά μια ευχή: «Γιατί όχι; Σε δύο μέρες μπορεί να τη δούμε αυτή την εικόνα και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων να χειροκροτούν και τους μεν και τους δε. Είδατε στην Ισπανία, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έπαιζαν τελικό. Είδατε πώς συμπεριφέρθηκαν οι παίκτες και οι φίλαθλοι. Εγινε τίποτε; Όχι. Το πήρε κάποιος το Κύπελλο και αυτό ήταν όλο. Ηταν γιορτή του ποδοσφαίρου. Αυτό θα είναι η χαρά μου, να το δω και μεθαύριο».

Διαβάστε ακόμη...