Προτάσεις για «κούρεμα» στον Άρη

Η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί ο Αρης την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι η πιο σημαντική απόφαση που θα κληθούν να πάρουν τα μέλη της ΚΜΑ αλλά και όσοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου στην κρίσιμη γενική συνέλευση του φορέα.
Πηγή: sentragoal.gr
Προτάσεις για «κούρεμα» στον Άρη

Σε αναμονή της απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Λάμπρος Σκόρδας (κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης) τα μέλη της νέας διοίκησης ετοιμάζουν ήδη τα πρώτα πλάνα τους, ενώ την Τρίτη θα συγκροτηθούν και σε σώμα.

Οπως όλα δείχνουν προτεραιότητα θα αποτελέσουν οι επαφές με πρώην παίκτες (όπως οι Κουλουχέρης, Αραβίδης) που έχουν στα χέρια τους τελεσίδικες αποφάσεις για τα χρήματα που τους οφείλονται. Αυτό που θα προταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλους τους πιστωτές (πρώην ποδοσφαιριστές, προπονητές και ιδιώτες) είναι να κάνουν γενναίο «κούρεμα» στις απαιτήσεις τους, καθώς στην αντίθετη περίπτωση ένα είναι μόνο το πιθανό σενάριο.

«Αν η εταιρεία δεν μπορεί να είναι βιώσιμη στη Football League, τότε θα πάει υποχρεωτικά σε λύση εκκαθάρισης στη Γ', με ό,τι αυτό συνεπάγεται» έλεγαν χαρακτηριστικά άνθρωποι του Αρη. Στην περίπτωση, πάντως, που οι ιδιώτες πιστωτές αποδεχθούν το «κούρεμα», τότε οι άνθρωποι των «κίτρινων» θα στραφούν στην επίτευξη συμφωνίας με το Δημόσιο. Απαραίτητη προϋπόθεση, πάντως, για όλα τα προαναφερόμενα είναι η εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ Αρης προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι συμφωνίες.

Τα σενάρια και οι ρήτρες

Η άσχημη διοικητική και οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αρης έχει γίνει αφορμή για να κυκλοφορήσουν διάφορα σενάρια, αναφορικά με ποδοσφαιριστές τους. Οι περισσότεροι εξ αυτών, βέβαια, έχουν δικαίωμα να καταθέσουν προσφυγή, τα σενάρια, όμως, αναφέρονται στους Σωκράτη Διούδη και Μιχάλη Μανιά, οι οποίοι είναι πληρωμένοι -βάσει της συμφωνίας που έγινε το καλοκαίρι- μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αμφότεροι, μάλιστα, δεσμεύονται με συμβόλαιο με τους «κίτρινους» για ακόμα δύο χρόνια, ενώ υπάρχουν και υψηλές ρήτρες αποδέσμευσης.

Συγκεκριμένα, για τον Ελληνα επιθετικό η ρήτρα αγγίζει τα 1.000.000 ευρώ, ενώ για τον Διούδη φτάνει τα 1.500.000 ευρώ. Ολα αυτά, βέβαια, ισχύουν στην περίπτωση που οι άνθρωποι που θα... τρέξουν την επόμενη μέρα του Αρη καταφέρουν να βρουν τα χρήματα προκειμένου να τον καταστήσουν βιώσιμο στη Football League. Aν ο Αρης ακολουθήσει την ΑΕΚ στον δρόμο της εκκαθάρισης μέσω της πτώσης στη Γ' Εθνική, τότε αυτομάτως τα συμβόλαια παύουν να ισχύουν.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...