Οργή στον ΠΑΣ για την απόρριψη

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά την απόρριψη του φακέλου από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Καρύτσας: Θα ασκήσουμε έφεση. Ανακοίνωση η ΠΑΕ.
Πηγή: gazzetta.gr
Οργή στον ΠΑΣ για την απόρριψη

Οργή και δυσαρέσκεια επικρατεί στον ΠΑΣ Γιάννινα για την απόρριψη του φακέλου όσο αφορά την χορήγηση άδειας. Η είσηγηση του διευθυντή του τμήματος αδειοδοτήσεων, Γιώργου Δημητρίου, ήταν αρνητική και στον σύλλογο δεν μπορούν να πιστέψουν το γεγονός ότι είναι η τρίτη σερί χρονιά που ο φάκελος της ομάδας απορρίπτεται, από την στιγμή μάλιστα που οι Ηπειρώτες,-όπως τονίζουν-έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο σύλλογος να πάρει το πράσινο φως.

Είναι τέτοια η δυσαρέσκεια στα Γιάννενα που εκφράστηκε ξεκάθαρα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Χριστοβασίλη, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την διαδικασία με αυτά που άκουγε.

Πλέον στον ΠΑΣ περιμένουν το σκεπτικό της απόφασης που μπορεί να ανακοινωθεί κι εντός της ημέρας και στη συνέχεια εντός πέντε ημερών θα εφεσιβάλλουν την αρχική απόφαση.

Καρύτσας: Θα ασκήσουμε έφεση

Η πρώτη επίσημη αντίδραση ήρθε από πό τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ομάδας, Αλέκο Καρύτσα, ο οποίος μίλησε στον SUPER FM 104,3 εκφράζοντας τις απορίες του για την απόφαση τονίζοντας ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της εντός χρονικού ορίου, ενώ ανέφερε ότι ο σύλλογος θα ασκήσει έφεση.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που μας κάνουν να απορούμε και μας στενοχωρούν. Πέρυσι, μετά από εισήγηση του κ. Δημητρίου, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πήρε την άδεια γιατί ήταν εκπρόθεσμος σε κάποιες υποχρεώσεις του, τις οποίες κάλυψε δέκα μέρες αργότερα. Φέτος είμαστε σε όλες τις υποχρεώσεις μας συνεπείς, είμαστε καθ' όλα τυπικοί στις δόσεις μας, έχουμε ένα ισολογισμό που παρουσιάζει πλεόνασμα και παρ' όλα αυτά δεν αδειοδοτηθήκαμε.

Δεν θεωρούμε ότι χρωστάμε προς τρίτους ή προς το κράτος, έχουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έχουμε ισολογισμό που έχει παρουσιάσει κέρδη, άρα αν ενδιαφέρει η εξυγίανση της εταιρίας, νομίζω ότι όλα αυτά αποδεικνύουν ότι είμαστε στο δρόμο της εξυγίανσης.

Περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πήρε την άδεια. Παίρνοντας το σκεπτικό θα ασκήσουμε σίγουρα έφεση. Θεωρούμε ότι πληρούμε τους όρους, γιατί έχουμε τα στοιχεία και τις ενημερότητες. Δώσαμε πάνω από 1 εκ ευρώ σε χρέη στο δημόσιο τον τελευταίο χρόνο.

Δημιουργείται στενοχώρια στη διοίκηση, τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές. Πάντως εμείς είμαστε έτοιμη ως ομάδα, γιατί δεν έχουμε συμβόλαια που λήγουν, αλλά το ερώτημα είναι γιατί να μην πάρουμε άδεια; Δεν αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη φέτος, αλλά τη θέλουμε την άδεια, γιατί έχουμε τα εχέγγυα και δουλέψαμε πολύ γι' αυτήν. Δεν είναι δίκαιο, γιατί δόθηκαν πολλά χρήματα από τον ΠΑΣ.

Δεν προκαλούμε κανέναν, δεν ερχόμαστε με κανέναν αντιμέτωποι και αναμένουμε δικαίωση σε Β' βαθμό. Ας συνειδητοποιήσουν ότι η ομάδα μας κάνει προσπάθεια. Είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο ΠΑΣ δεν έμεινε μόνο στα λεγόμενα του Αλέκου Καρύτσα, αλλά έβγαλε και ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα ξεκαθαρίζοντας ότι περιμένει το σκεπτικό της απόφασης και στη συνέχεια θα προβεί σε έφεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατόπιν αρνητικής, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εισηγήσεως του διευθυντή της κου Γιώργου Δημητρίου, δεν χορήγησε άδεια στην ομάδα μας. Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 περιμένει το σκεπτικό της απόφασης και στην συνέχεια θα ασκήσει έφεση όπως δικαιούται.

Διαβάστε ακόμη...