«Παίκτες ζούσαν με δανεικά…»

Ο Δημήτρης Σουνάς είναι ένας ακόμη από τους ποδοσφαιριστές του Άρη που βγήκε δημόσια και παρουσίασε την κατάσταση, που επικρατούσε στην ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Πηγή: thessports.gr
«Παίκτες ζούσαν με δανεικά…»

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλα τα παιδιά. Για όλους μας. Όλοι την χρονιά ήμασταν μόνοι μας και υπήρχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα» δήλωσε αρχικά στον Arena 89.4 FM ο νεαρός παίκτης των «κίτρινων» και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Μερικά παιδιά είχαν σοβαρό πρόβλημα. Δεν είχαν χρήματα για να βάλουν βενζίνη και να έρθουν στην προπόνηση. Η χρονιά τελείωσε με τον χειρότερο τρόπο, υποβιβάστηκε ο Άρης. Μερικά παιδιά ζούσαν μέχρι και με δανεικά. Ζητούσαν κάποια χρήματα, μέχρι να τους δοθεί ένας μισθός. Κάποιοι είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες, ενώ κάποιοι άλλοι που έχουν να παίρνουν χρήματα από πέρσι. Όσο να ναι και με ένα μισθό δεν μπορείς να τακτοποιήσεις κάποια πράγματα. Με 592 και κάτι που είναι ο μισθός τι να κάνεις;».

Ο Σουνάς τόνισε πως οι παίκτες αναλαμβάνουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί: «Μπορούμε να βρούμε χίλιες δύο δικαιολογίες. Οικονομικά, εγκαταστάσεις. Το θέμα είναι ότι η ομάδα υποβιβάστηκε. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας κι εμείς οι παίκτες».

Για τα διοικητικά, ο νεαρός μεσοεπιθετικός είπε: «Δεν υπήρξε κάποια στήριξη. Να έρθει να μας πει κανείς τι γίνεται, ποια είναι η επόμενη ημέρα. Δεν ήταν έτσι από την πρώτη στιγμή. Είχαμε άλλες σκέψεις στο μυαλό μας. Είχαμε πάρει παίκτες όπως ο Ουντότζι, μία σημαντική προσθήκη. Αρχίσαμε να αμφιβάλουμε όταν έφυγε ο Ουντότζι. Όταν σου φεύγει ο καλύτερος παίκτης της ομάδας δεν είναι και λίγο. Δεν υπήρχε ιεραρχία στα αποδυτήρια. Γενικά δεν υπήρχε πειθαρχία».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Όταν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και παίζεις σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, πρέπει να γνωρίζεις ότι ο κόσμος θα έχει απαιτήσεις. Αν δεν μπορείς δεν μπορείς να ανταποκριθείς δεν πρόκειται να τα καταφέρεις. Το μόνο θετικό από αυτή τη χρονιά ήταν μόνο ο κόσμος. Τις τελευταίες αγωνιστικές που η ομάδα ήταν υποβιβασμένη, ήταν μαζί μας, εντός κι εκτός έδρας.

Για την επόμενη μέρα του Άρη, ο Σουνάς επεσήμανε: «Δεν γνωρίζω κάτι για την επόμενη ημέρα. Περιμένουμε μέχρι την Τρίτη τις εξελίξεις. Δεν μου αρέσει να λέω συνέχεια λόγια. Μιλάω μέσα από τη καρδιά μου. Ο Άρης θα επανέλθει έχει τεράστιο λαό και δυναμική. Τώρα υπήρχαν πολλά προβλήματα. Πολλά χρέη. Και οι παίκτες έχουν τεράστια ευθύνη. Σίγουρα σε λίγα χρόνια ο Άρης θα είναι και πάλι ψηλά, εκεί που ήταν πριν από μερικά χρόνια».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στις δύο διοικήσεις που είχε ο Άρης φέτος: «Τα Χριστούγεννα όταν ανέλαβε ο Σκόρδας το πρώτο πράγμα που μας είχε πει ήταν ότι… ‘θα προσπαθήσω να βοηθήσω. Εγώ δεν έχω τίποτα από την τσέπη μου να βάλω, θα προσπαθήσουμε από τα έσοδα του γηπέδου’. Μετά από καιρό όμως, αν έχεις κι εσύ οικονομικά προβλήματα είναι δύσκολο να ανταποκριθείς. Επηρεάζεσαι από την κατάσταση. Όσο για την αρχή της χρονιάς υπήρξαν πολλές στιγμές που έμεναν μόνο στα λόγια. Δεν υπήρξαν πράξεις. Έπειτα ήρθαν και οι προσφυγές του Ουντότζι και τον Ίμπε, μετά καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...