Τα... χρειάστηκε, αλλά κέρδισε

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε στη μετριότητα στο «Νick Gallis Hall», απειλήθηκε από τον Άρη, αλλά τελικά πήρε τη νίκη, με 64-59, στη Θεσσαλονίκη για την 21η αγωνιστική της Basket League.
Πηγή: novasports.gr
Τα... χρειάστηκε, αλλά κέρδισε

Ο Άρης γνώρισε τη 13η ήττα του στο πρωτάθλημα κι έπεσε στο 8-13, ενώ ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 19-2 κι επί της ουσίας «σφράγισε» και τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου. Για τριάντα αγωνιστικά λεπτά οι γηπεδούχοι του Μίλαν Μίνιτς ήταν ευθέως ανταγωνιστικοί, ολοκληρώνοντας το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 52-48.

Το επιθετικό κλακάζ, όμως, στην τέταρτη περίοδο στην οποία σημείωσε ο Άρης, μόλις, επτά πόντους έδωσε στους «ερυθρόλευκους» τη δυνατότητα να επαναφέρουν την τάξη και να φτάσουν στην επικράτηση, με 59-64, στο μισογεμάτο «Αλεξάνδρειο».

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν είχε καθόλου ρυθμό, είχε φοβερά άστοχο για δεύτερο σερί παιχνίδι τον Περπέρογλου, ενώ φάνηκαν ακόμη και σε παιχνίδι που δεν έχει τις απαιτήσεις και την κρισιμότητα ματς Ευρωλίγκας (σαν το εντός που έρχεται με τη Λαμποράλ) οι απουσίες των τραυματιών Σπανούλη και Πρίντεζη.

Πήρε χρόνο συμμετοχής για τους Πρωταθλητές Ευρώπης ο νεαρός Παπαπέτρου, ενώ κρίσιμα καλάθια και γενικά θετικότατη παρουσία είχε ο Μπράιαν Ντάνστον, που αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του, όπως και ο Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός σέντερ / φόργουορντ είχε 17 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού. Για τον Άρη ο Βεζένκοφ, με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ, βρέθηκε μία ανάσα από το double-double, παρόλα αυτά ήταν ο μόνος παίκτης των «κίτρινων» με διψήφιο αριθμό πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 40-36, 52-48, 59-64.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

Άρης (Μίλαν Μίνιτς): Μποχωρίδης 8 (5 ασίστ), Πελεκάνος 9, Γκίκας 6, Ασημακόπουλος, Χαρίσης 6 (9 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βεζένκοφ 15 (9 ριμπάουντ), Σαρικόπουλος 2, Μούρτος 8, Αθηναίου 5 (4 ασίστ).
Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 5, Ντάνστον 17 (6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Περπέρογλου 2, Παπαπέτρου 3, Σλούκας 8, Κόλινς 2, Σίμονς 1 (4 ριμπάουντ), Λοτζέσκι 15 (5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Αγραβάνης, Μάντζαρης 7 (6 ασίστ), Καββαδάς 4.

Διαβάστε ακόμη...