Μήπως ήρθε η ώρα οι μετοχές της ΚΑΕ Άρης να αλλάξουν χέρια;

Μπήκαμε στον Μάρτιο. Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για την ΚΑΕ Άρης. Πλέον θα πρέπει να αρχίσει να πληρώνει. Εφορία και ΙΚΑ για το άρθρο 99 σε πρώτη φάση και δύο μήνες μετά έρχονται και οι πρώτες δόσεις στους υπόλοιπους πιστωτές.
Πηγή: superbasket.gr
Μήπως ήρθε η ώρα οι μετοχές της ΚΑΕ Άρης να αλλάξουν χέρια;

Από τους μετόχους μόνο ο Ντίμης Παπαϊωάννου ανταποκρίθηκε, ανταποκρίνεται και θα ανταποκρίνεται (μέχρι πότε όμως μόνος του;) στο κάλεσμα της ΚΑΕ. Οι υπόλοιποι αμέσως ή εμμέσως δήλωσαν αδυναμία να συνεισφέρουν οικονομικά. Μπορεί ο Λευτέρης Αρβανίτης να πίστευε ότι η ΓΕΝΕΣΙΣ και ο Τζεβελέκης θα ήταν "ζεστοί", αλλά δεν είναι ή όπως δήλωσαν ξεκάθαρα την περασμένη βδομάδα, δεν μπορούν να βάλουν χρήματα.

Τα 180.000 ευρώ που απαιτούνται για το άρθρο 99 και για να μπει σε ρύθμιση μια οφειλή ύψους 500.000 ευρώ προς την εφορία από παρακρατούμενους φόρους, εύκολα ή δύσκολα θα βρεθούν ως τις 30 Ιουνίου. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά. Ο Άρης θα πρέπει να βρίσκει κάθε χρόνο έως το 2017 περίπου 600-650 χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του για το άρθρο 99. Αυτό το ποσό προϋποθέτει έσοδα που θα ξεπερνούν τα 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως, ώστε να μπορεί να φτιαχτεί μια ομάδα ανταγωνιστική και ικανή να δώσει ένα όραμα στον κόσμο για να πάει στο γήπεδο.

Σήμερα, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί αυτό το ποσό χωρίς συγκεκριμένο πλάνο, χωρίς τμήμα μάρκετινγκ που θα φέρει χορηγίες, χωρίς συγκεκριμένο τρόπο για να πειστεί ο κόσμος να επιστρέψει στο Αλεξάνδρειο.

Από τη στιγμή που οι μέτοχοι δήλωσαν αδυναμία στήριξης, ίσως έφτασε ο καιρός οι μετοχές να αλλάξουν και χέρια. Υπάρχει ενδιαφερόμενος; Λογική ερώτηση. Μια πιθανή απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενδιαφερόμενος αν δεν έχει γνωστοποιηθεί δημοσίως ότι οι μετοχές "διατίθενται".

Ο Άρης ζει κρίσιμες μέρες, δύσκολες μέρες. Το τμήμα μπάσκετ έχει τα δικά του προβλήματα, λιγότερα όμως και ευκολότερα ως προς την διαχείρισή τους σε σχέση με όσα τραβάει ο σύλλογος στα 100 χρόνια ζωής του.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι σε δεύτερη μοίρα μπαίνει το αγωνιστικό, αν και ουδείς μπορεί να παραβλέψει τι θα συμβεί ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας, γιατί και από την πορεία της ομάδας φέτος μπορούν να προκύψουν επιπλέον έσοδα, που ούτως ή άλλως αναζητάει η διοίκηση Αρβανίτη εναγωνίως για να κλείσει "τρύπες".

Διαβάστε ακόμη...