Η αγωνιστική του Απόλλωνα

Αγωνιστική του Απόλλωνα ήταν η 16η της Α1 Εθνικής, η οποία ξεκίνησε ιδανικά το Σάββατο για τους «μελανόλευκους» με την τεράστια νίκη στη Ρόδο με 84-82 επί του Κολοσσού και ολοκληρώθηκε χθες.
Πηγή: pelop.gr
Η αγωνιστική του Απόλλωνα

Μια νίκη που έδωσε φτερά στον Απόλλωνα, που είναι πλέον καβάλα στ' άλογο, αλλά επειδή απομένουν ακόμη 10 αγωνιστικές δεν μπορεί να αισθάνεται 100% εξασφαλισμένος. Με τις διαδοχικές νίκες σε Ιλίσια και Ρόδο, ο Απόλλων «πάτσισε» με τον καλύτερο τρόπο τις εντός έδρας ήττες του από Αρη και ΚΑΟΔ, ενώ απέκτησε και σημαντικό πλεονέκτημα έναντι Ηλυσιακού και Κολοσσού, δύο από τους βασικούς ανταγωνιστές του στη μάχη της ουράς. Τους έχει και τους δύο στις 2-0 νίκες και αυτό σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με Ηλυσιακό ή Κολοσσό θα υπερτερεί.

Με το «διπλό» στη Ρόδο ο Απόλλων έφτασε τις 7 νίκες και λογικά θέλει δύο ακόμη για να ξεκαθαρίσει οριστικά με την υπόθεση παραμονή, αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς και εάν δεν συμβεί κάτι εξαιρετικά απίθανο το όριο θα είναι οι 9 νίκες. Εάν τη μία από τις δύο την κάνει την Πέμπτη στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τότε αυτόματα θα αναπροσαρμόσει τον στόχο του και θα μπορεί με άνεση να κοιτάζει τα πλέι-οφ. Υπό αυτή τη έννοια το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι κομβικό γιατί θα «δείξει» μέχρι που μπορεί να φτάσει ο φετινός Απόλλων.

ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ

Η νίκη ήταν αυτή που μετράει περισσότερο απ' όλα για τον Απόλλωνα στο παιχνίδι με τον Κολοσσό. Ομως μετράει και ο τρόπος που κατάφερε να βρει τη δύναμη να απαντήσει στην ανατροπή του Κολοσσού. Γιατί στο 29.00 ήταν μπροστά με 66-47, αλλά ο Κολοσσός με έναν εκπληκτικό Αγγελο Τσάμη και με επί μέρους σκορ 35-9 σε 10 αγωνιστικά λεπτά είχε το προβάδισμα με 82-75. Αλλη ομάδα στη θέση του Απόλλωνα πιθανότατα θα κατέρρεε και θα έχανε και τη διαφορά του α' γύρου (ο Απόλλων στην Πάτρα είχε νικήσει τον Κολοσσό με 76-66). Ομως ο Απόλλων παίζοντας με ψυχή και καρδιά αντέδρασε υποδειγματικά. Οι παίκτες του έδειξαν, όπως είχε πει κάποτε και ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ότι διαθέτουν μεγάλα...αυγά. Με τρομερές άμυνες και σερί 9-0 στα τελευταία 65΄΄ πέτυχαν μια απίθανη ανατροπή και πανηγύρισαν την μεγάλη νίκη με το τελικό 84-82 να διαμορφώνει ο ήρωας των τελευταίων δευτερολέπτων Αντρια Μιλουτίνοβιτς με εκπληκτικό λέι-απ 5΄΄ πριν τη λήξη.

Διαβάστε ακόμη...