Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης 3-2

O Aπόλλων προηγήθηκε 2-0, αλλά η Ξάνθη γύρισε το ματς και πήρε το πρώτο τρίποντο με Μάουρερ στην τεχνική ηγεσία (3-2).
Πηγή: contra.gr
Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης 3-2

Εικόνα αγώνα:

O Απόλλων απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι μία ομάδα "όσα πάνε κι όσα έρθουν". Μπήκε στο ματς με ξεκάθαρο στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και τα κατάφερε μια χαρά, αφού προηγήθηκε 2-0 κόντρα στη ροή του αγώνα. Ή για να το θέσουμε καλύτερα, κόντρα στην κατοχή που είχε η (ακίνδυνη) Ξάνθη.

Στο 12ο λεπτό ο Κόρμπος μετά από πάσα του Φαρινόλα σκόραρε σε ακόμη ένα παιχνίδι και έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, ενώ στο 25' ο Γκουέλα με κοντινό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2 και έβαλε δύσκολα στους Ακρίτες.

Το φανταστικό φάουλ του Κάλβο στο 32ο λεπτό έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση των γηπεδούχων και συνάμα βοήθησε ψυχολογικά την Ξάνθη που προσπαθούσε να ορθοποδήσει μετά τα δύο χαστούκια από τους κυανόλευκους.

Το γκολ της ισοφάρισης δεν άργησε και φαινόταν ότι θα έρθει, αφού ο Απόλλων είχε τεράστια κενά. Αυτό έγινε στο 40ο λεπτό όταν ο Σολτάνι έδωσε στον Σολάρι και αυτός ανενόχλητος από θέση βολής διαμόρφωσε το 2-2.

Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε δυνατά έχοντας την ψυχολογία υπέρ της. Πίεσε τον Απόλλωνα, αλλά δεν βρήκε χώρους. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν με συμπαγή άμυνα -σε σχέση με το πρώτο μέρος- και πρόσεχαν ιδιαίτερα τα νώτα τους και τον βαθμό της ισοπαλίας. Μάλιστα, υπήρχαν και ευκαιρίες, στις αντεπιθέσεις, για να γίνει το 2-3.

Η Ξάνθη, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Λίγα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90, ο Μπαξεβανίδης σέντραρε από δεξιά, ο Σολάρι κέρδισε στον αέρα τον Παπαζαχαρία και με ωραία κεφαλιά σκόραρε για δεύτερη φορά και διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Απόλλων είναι μία ομάδα που δεν έχει... σοβαρευτεί για επίπεδο Super League. Τραγικά λάθη στην άμυνα σε ακόμη ένα παιχνίδι. Το 0-2 έγινε εύκολα 2-2 για να έρθει τελικά η απώλεια και του βαθμού.

MVP:

Ο Σολάρι έδωσε στην Ξάνθη αυτό που μέχρι το 25' έβλεπε να χανόταν. Το τρίποντο της νίκης.

Σχόλιο:

Η Ξάνθη έβγαλε χαρακτήρα μετά το 1-2 από τον Κάλβο και με υπομονή και επιμονή γύρισε το ματς και πήρε μια νίκη που θα της τονώσει το ηθικό. Από την άλλη, ο Απόλλων πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα. Μπροστά τα πάει καλά. Πίσω;

Οι συνθέσεις:

Skoda Ξανθη (Ράινεν Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Χοσέμι, Γούτας, Παΐτο, Ντε Γκουζμάν (46' Φλίσκας), Ντιέ (71' Σουάρες), Κάλβο (82' Μαρίν), Μάνταλος, Σολτάνι, Σολάρι

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (46' Χατζηζήσης), Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Διαμαντής, Καμαρά, Κόρμπος, Φαρινόλα, Γκουέλα, Μπάρκογλου (46' Εγκόν), Πετρόπουλος

Διαβάστε ακόμη...