Μετά από χρόνια 13, «Ελαφρά Ταξιαρχία»!

«Έφυγε» από τα ψηλά ως Απόλλων Αθηνών και «γύρισε» μετά από δεκατρία χρόνια ως Απόλλων Σμύρνης! Η... ψυχή της προσφυγικής γειτονιάς όμως, παραμένει η ίδια!
Πηγή: gazzetta.gr
Μετά από χρόνια 13, «Ελαφρά Ταξιαρχία»!

Εκεί στα... μέσα της δεκαετίας του '90 η σπουδαία ομάδα του Ντέμη, του Μπάρνιακ, του Κόλα, του Κοβάσεβιτς, του Μητρόπουλου, του Μήνου και του Βελέντζα είχε παίξει στο τότε κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ έφτασε μέχρι και τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Τα χρόνια πέρασαν ο Απόλλων Σμύρνης (όπως ονομάστηκε στην πορεία) πήρε την... κάτω βόλτα και κινδύνεψε με αφανισμό! Ευτυχώς για τον σύλλογο της Ριζούπολης και το Ελληνικό Ποδόσφαιρο βρέθηκε ο Σταμάτης Βελλής που ανέλαβε και μετά από 13 χρόνια η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι ξανά στην... φυσική της θέση. Στην Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα αν κρίνουμε από τα... ηχηρά μεταγραφικά χτυπήματα, ο Απόλλωνας δεν ήρθε για να μείνει στην Σούπερ Λίγκα, αλλά παράλληλα για να πρωταγωνιστήσει ξανά! Στο γνωστό ιστορικό γήπεδο της Ριζούπολης και με τον κόσμο του που δεν είναι πολύς, αλλά παραμένει πιστός και παθιασμένος φωνάζοντας ακόμη «και με χιόνια και με κρύα Ελαφρά Ταξιαρχία»!

ΗΡΘΑΝ: Αντώνης Πετρόπουλος , Πέτρος Κανακούδης, Φρανκ Γκουέλα, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Άγγελος Βέρτζος , Γιαν Μπλάζεκ , Λεάντρο Άλβαρες, Παναγιώτης Κόρμπος , Χρήστος Μίνγκας , Τάσος Τσοκάνης, Αλέξης Τζόρβας, Φελίπε Αλεξάντρε Γκόμες , Φρανσίσκο Ζουέλα, Θανάσης Παντελιάδης.

ΕΦΥΓΑΝ: Μιχάλης Μανιάς, Κώστας Ιασωνίδης, Δημήτρης Κοτταράς, Στράτος Χιντζίδης, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Μιχάλης Κύργιας, Δημήτρης Καραδέμητρος , Βασίλης Ρόβας, Γιάννης Κατσίκης, Σωτήρης Λεοντίου, Τρύφων Κρουσταλέλης, Λόρενς Ντόε, Στάθης Καραμαλίκης, Μοκτάρ Ντιαλό, Βαγγέλης Βαλαώρας, Γιώργος Αντωνόπουλος, Μιχάλης Κορώνης, Κώστας Κιάσσος.

ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ: Πρωταθλητής στην Football League

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ομάδα που πετυχαίνει δεν αλλάζει λένε. Στον Απόλλωνα πάντως μπορεί να άλλαξαν πολλούς παίκτες, αλλά κράτησαν τον πετυχημένο προπονητή. Άγνωστος στην... μεγάλη κατηγορία, αλλά με πολλά παράσημα στις μικρότερες ο Αλέκος Βοσνιάδης θα «ζήσει το δικό του όνειρο» για πρώτη φορά στην Σούπερ Λίγκα. Γνωρίζοντας τα... χνώτα μέσα στα αποδυτήρια της Ριζούπολης, ο Βελλής έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Βοσνιάδη και περιμένει να δικαιωθεί για την απόφαση αυτή!

ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΝ: Ο Απόλλωνας είναι ένα από τα παλιότερα σωματεία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εντούτοις λείπει από το προσκήνιο πάνω από 1 δεκαετία. Οπότε μπορεί το brandname να παραμένει ισχυρό στις μνήμες όμως τα βήματα για την επιστροφή γίνονται προσεκτικά! Οπότε και σε αυτή την περίπτωση η παραμονή στην Σούπερ Λίγκα θα συνιστά επιτυχία!

ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΑΝ: Ο Βελλής έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη! Πήγε στην Ριζούπολη παίκτες με πολλά... χιλιόμετρα στην μεγάλη κατηγορία και με πολλές παραστάσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Οπότε αν στο φινάλε της σεζόν ο Απόλλωνας πάρει ξανά τον δρόμο προς το... κολαστήριο της Football League τότε το κάζο θα είναι μεγάλο.

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΝ: Ούτε καν γίνεται λόγος για Ευρώπη ή play off στον Απόλλωνα. Όμως ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο ρόστερ συναντά κανείς παίκτες που έχουν πάρει γεύση και από τα δύο. Ποιος λοιπόν μπορεί να αποκλείσει το δικαίωμα στο όνειρο, έστω κι αν μιλάμε για μια ομάδα που έλλειπε 13 χρόνια από την Σούπερ Λίγκα;

Διαβάστε ακόμη...