«Μπορούμε Champions League»

Μία νίκη με την οποία έφεραν τα πάνω-κάτω στη βαθμολογία των αγώνων μπαράζ, πέτυχαν χθες το απόγευμα οι παίκτες του Ατρομήτου, οι οποίοι έφυγαν από την Τούμπα με τους τρεις βαθμούς, κλέβοντας την πρώτη θέση από τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: pamesports.gr
«Μπορούμε Champions League»

Ο Εντουάρντο Μπρίτο, μίλησε στο pamesports για το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, στάθηκε στο άγχος και την πίεση που φάνηκε να έχουν οι παίκτες του Δικεφάλου, ενώ σχολίασε και τον επικείμενο αντίπαλό τους, τον Αστέρα Τρίπολης. Το κλίμα στα αποδυτήρια της Τούμπας, η ήρεμη κουβέντα με τον Παράσχο και το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έλειψαν από τις δηλώσεις του Βραζιλιάνου μέσου.

Τελικά ο ΠΑΟΚ σας πάει πολύ. Νίκη 2-1 στο Περιστέρι και νίκη 1-2 στην Τούμπα...

«Σίγουρα βλέποντας αυτά τα αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ μας πάει σαν ομάδα στα μπαράζ! Αν και πιστεύω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο και η γενικότερη νοοτροπία που έχουμε στα τελευταία παιχνίδια. Η απόδοσή μας έχει ανέβει, έχουμε διορθώσει πολλά λάθη και προσπαθούμε ακόμα περισσότερο. Ακόμα και όταν δεν βρισκόμαστε μπροστά στο σκορ, το παλεύουμε και προσπαθούμε να φέρουμε το ματς στα ίσα».

Και στα δύο παιχνίδια μπαράζ με τον ΠΑΟΚ, βρεθήκατε πίσω στο σκορ, ωστόσο καταφέρατε και κάνατε δύο ανατροπές. Το περίμενες;

«Μέσα στο παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν. Αν έχεις εμπιστοσύνη στην ομάδα σου και δεν τα παρατάς, καταφέρνεις τα πάντα. Όπως η Τρίπολη γύρισε το ματς σε βάρος μας και πήρε τη νίκη, έτσι και εμείς κάναμε το ίδιο με τον ΠΑΟΚ. Τρέξαμε, πιέσαμε και πήραμε μία σπουδαία νίκη».

Μία νίκη που θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα από τις καθυστερήσεις, αν δεν είχες με το Σουμπίνιο από ένα δοκάρι...

«Ο παράγοντας τύχη είναι σημαντικός σε έναν ποδοσφαιριστή. Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα, αλλά δυστυχώς δεν μπήκε η μπάλα μέσα. Ευτυχώς στο τέλος όλα πήγαν καλά».

Τον ΠΑΟΚ πως τον είδες χθες; Ήταν όπως τον περίμενες ή παρουσιάστηκε διαφορετικός;

«Ο ΠΑΟΚ είναι πάντα ΠΑΟΚ. Είναι μία μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο και φυσικά με πολλές απαιτήσεις. Οι παίκτες προσπάθησαν χθες για το καλύτερο, ωστόσο φαινόταν ότι είναι πιεσμένοι και αγχωμένοι. Ξεκίνησαν τα μπαράζ με 4 βαθμούς και ξαφνικά χάσανε αυτό το πλεονέκτημα. Πλέον όλοι είναι μέσα στο κόλπο. Υπάρχει πίεση και άγχος στον ΠΑΟΚ».

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το χθεσινό ματς;

«Μεγάλο ρόλο έπαιξε το άγχος του αντιπάλου. Το εκμεταλλευτήκαμε, παίξαμε ήρεμα και ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο».

Χθες όταν τελείωσε το ματς έμαθα ότι έγινε χαμός στα αποδυτήρια. Δώσε μου λίγο κλίμα...

«Στην αρχή όπως ήταν λογικό υπήρξε μεγάλη ικανοποίηση και χαιρόμασταν όλοι πολύ με αυτή την επιτυχία. Το πανηγύρι όμως αυτό κράτησε ελάχιστα. Μετά τον πανικό της νίκης, καθίσαμε όλοι και μιλήσαμε με τον προπονητή. Είπαμε πως ήταν ένα ακόμα παιχνίδι που τελείωσε και πως απομένει ακόμα ένα ματς. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό και να μην αφήσουμε τη νίκη στην Τούμπα να πάει στράφι».

Με το χέρι στην καρδιά, πιστεύεις ότι μπορείτε να τερματίσετε πρώτοι και να βγείτε στο Τσάμπιονς Λίγκ;

«Ναι. Έχουμε αυτή τη δυνατότητα και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

Στα πέντε παιχνίδια μπαράζ, έχετε τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Πως τον σχολιάζεις σαν απολογισμό;

«Δεν έχω παράπονο... έχουμε ποικιλία, τα έχουμε πάρει και τα τρία αποτελέσματα! Αν αναλογιστεί κανείς τη δυναμική των αντιπάλων μας, τότε θεωρώ πως είναι ένας αρκετά καλός απολογισμός. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε κάθε ματς προσπαθούμε για το καλύτερο και πως αυτή η ήττα και η ισοπαλία, δεν ήρθαν επειδή δεν προσπαθήσαμε ή δεν ήμασταν καλοί, αλλά γιατί δεν ήμασταν τυχεροί. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Θες και την τύχη με το μέρος σου».

Ο Γιώργος Παράσχος είναι ένας προπονητής που ελάχιστοι υποστήριξαν όταν ήρθε στην ομάδα. Εσύ πως σχολιάζεις τη συνεργασία σας μαζί του;

«Σημαντικό ρόλο στην πορεία που έχουμε μέχρι στιγμής, παίζει και ο κύριος Παράσχος. Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμά τους παίκτες του και σέβεται την ομάδα. Δεν είναι μόνο καλός προπονητής αλλά και ένας πολύ καλός και ήρεμος άνθρωπος».

Επόμενο και τελευταίο παιχνίδι είναι στην έδρα μας με τον Αστέρα Τρίπολης. Τι να περιμένουμε;

«Μετά τη χθεσινή νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννινα, είναι και ο Αστέρα μέσα στο κόλπο για το όνειρο του Τσάμπιονς Λίγκ. Θα είναι ένας τελικός και για τις δύο ομάδες. Εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε τη μπάλα που ξέρουμε. Πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ καλό και ενδιαφέρον παιχνίδι».

Πως σχολιάζεις τον επερχόμενο αντίπαλό σας;

«Ο Αστέρας είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα και δύσκολος αντίπαλος. Έχει αποδείξει φέτος τι μπορεί να κάνει, Έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και έναν σοβαρό προπονητή. Δίκαια έχει φτάσει τόσο ψηλά».

Διαβάστε ακόμη...