"Νίκη με ΠΑΟΚ και... Champions League"

Ο Χρήστος Καλαντζής που με δικό του γκολ "υπέγραψε" την επικράτηση επί του Ατρομήτου έδωσε σύνθημα νίκης ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.
Πηγή: arcadia-sports.gr
"Νίκη με ΠΑΟΚ και... Champions League"

Ο Χρήστος Καλαντζής μίλησε στο arcadia-sports.gr για τη νίκη επί του Ατρομήτου, περιγράφοντας σαν... άλλος εκφωνητής τη φάση του γκολ που σημείωσε: "Καταρχάς, ήταν μια πολύ καλή ενέργεια του Ράγιος και πολύ καλή πάσα για εμένα. Όταν βρέθηκα με την μπάλα στα πόδια, οι σκέψεις μου έπρεπε να γίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Σήκωσα το κεφάλι, σκέφτηκα να πλασάρω πάνω από τον τερματοφύλακα, αλλά τελικά αποφάσισα να κάνω την κίνηση για να τον ξεπεράσω. Επρεπε να ανοίξω πολύ την μπάλα, ώστε να μην την φτάσι ο Ράντμαν. Ετσι, πήγα πολύ πλάγια και δυσκόλεψε η τελική προσπάθεια. Τελικά, ευτυχώς η μπάλα πήγε στα δίχτυα, παρά το γεγονός ότι ο Λαζαρίδης προσπάθησε να την βγάλει πάνω από τη γραμμή".

Το γκολ αυτό, έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Αστέρα. Το όφελος ήταν μόνο βαθμολογικό; "Σίγουρα, χρειαζόμασταν τη νίκη για βαθμολογικούς λόγους, μετά την ήττα στα Γιάννενα. Αλλά για εμάς η νίκη με τον Ατρόμητο ήταν πολύ σημαντική και για ψυχολογικούς λόγους", λέει ο Καλαντζής και εξηγεί: "Ηταν δύσκολο να διαχειριστούμε ψυχολογικά την κατάσταση μετά τον τελικό. Είδε όλη η Ελλάδα τι έγινε και πώς μας στέρησαν το τρόπαιο. Πιστεύω κι εγώ, όμως, όπως είπε και ο προπονητής, ότι μετά από αυτή τη νίκη αφήνουμε οριστικά στο παρελθόν τον τελικό. Ολοι μας θα θυμόμαστε με μεγάλη χαρά την πορεία μας μέχρι εκεί, την κινητοποίηση 10.000 φιλάθλων του Αστέρα που ταξίδεψαν στο ΟΑΚΑ, αλλά πρέπει να ξεχάσουμε τα υπόλοιπα που έγιναν. Η νίκη επί του Ατρομήτου και μάλιστα με ανατροπή και με δύναμη ψυχής, θα μας βοηθήσει".

Πλέον ακολουθεί ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ. Ο επιθετικός του Αστέρα εφιστά την προσοχή: "Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην ξεκίνησε καλά τα πλέι οφ, αλλά μάλλον παραμένει ο πιο δυνατός αντίπαλός μας. Θέλει τη νίκη την Τετάρτη, πιστεύω ότι έχουμε ψυχολογικό αβαντάζ έανντι του αντιπάλου από τους προηγούμενους αγώνες μας, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ και να παίξουμε στα προκριματικά του Champions League. Μπορούμε να τον πετύχουμε». Και αν συμβεί αυτό: «Κανείς δεν μας απαγορεύει να ονειρευόμαστε τη συμμετοχή στους ομίλους. Είναι μέσα στις δυνατότητές μας".

Οσο για το γεγονός ότι για τον Αστέρα η αγωνιστική περίοδος ήταν τόσο μακρά, ο Καλαντζής δίνει τα εύσημα στον Σάκη Τσιώλη: "Ο προπονητής έκανε πολύ σωστή διαχείριση του ρόστερ και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σε μια περίοδο που για τον Αστέρα κράτησε έναν χρόνο μέσα στα γήπεδα. Νομίζω ότι είμαστε η ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές και αυτό δείχνει και τη διαχείριση που έγινε".

Διαβάστε ακόμη...