«Γλυκοκοιτάμε τη δεύτερη θέση»

Η ισοπαλία μέσα στην Τούμπα την Κυριακή φαίνεται πως άνοιξε και άλλο την όρεξη των παικτών του Ατρομήτου, οι οποίοι πλέον δεν αρκούνται απλά και μόνο στην έξοδό τους στην Ευρώπη μέσω πλει οφ, αλλά και στη δεύτερη.
Πηγή: pamesports.gr
«Γλυκοκοιτάμε τη δεύτερη θέση»

Ο Εντουάρντο Μπρίτο μίλησε στο pamesports για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, τα συναισθήματα που βίωσε έχοντας αντίπαλο τον πρώην τεχνικό τους, Γιώργο Δώνη και δεν παρέλειψε να κάνει τη σύγκριση με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Η έλευση του Νίκου Αναστόπουλου, το επόμενο ματς με τον Πλατανιά και η ζημιά που μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός, δεν έλειψαν από τη συζήτηση με τον Βραζιλιάνο.

Εντουάρντο, το 2013 ξεκίνησε θα λέγαμε πολύ καλά, με τρίποντο κόντρα στην Κέρκυρα και ισοπαλία μέσα στον ΠΑΟΚ...

«Θεωρώ ότι κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, έχοντας οδηγό μας τον πρώτο γύρο. Αν και θα μπορούσαμε να έχουμε πάει ακόμα καλύτερα σε κάποια ματς στα πρώτα μισά του πρωταθλήματος και να πάρουμε κάποιους βαθμούς παραπάνω, πιστεύω πως κάναμε καλή προσπάθεια και συνεχίζουμε στο ίδιο τέμπο. Πλέον το μόνο που μας νοιάζει στο δεύτερο γύρο, είναι να πάρουμε βαθμούς από τα παιχνίδια που χάσαμε στον πρώτο. Μέχρι στιγμής στα δύο ματς που δώσαμε, δείχνουμε πως είμαστε μέσα σε ότι έχουμε προγραμματίσει».

Την Κυριακή στην Τούμπα, αναμετρήθηκαν δύο από τις πιο καλές και φορμαρισμένες ομάδες στο πρωτάθλημα, που διεκδικούν την έξοδό τους στην Ευρώπη. Η ισοπαλία ήταν για σας ένα θετικό αποτέλεσμα ή πιστεύεις ότι μπορούσατε να πάρετε και κάτι παραπάνω;

«Όπως είπες ήταν ένα ματς ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές και καλές ομάδες. Εμείς κάναμε το παιχνίδι μας, αποδώσαμε στο βαθμό που μπορούσαμε και είμαστε ικανοποιημένοι με τους εαυτούς μας. Θεωρώ πως η ισοπαλία ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα, αφού και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες και έτρεξαν πολύ. Σίγουρα με τη νίκη θα ήμασταν πιο ικανοποιημένοι, αλλά δεν παραπονιόμαστε με το βαθμό της ισοπαλίας».

Κόντρα στον ΠΑΟΚ βρεθήκατε αντιμέτωποι και με τον πρώην προπονητή σας, τον Γιώργο Δώνη. Πως ήταν τα συναισθήματα;

«Σίγουρα ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Με το Γιώργο Δώνη όλα τα παιδιά στην ομάδα είχαμε αναπτύξει μία πολύ καλή σχέση και είχαμε άψογη συνεργασία. Δεν ήταν εύκολο να τον δούμε ξαφνικά αντίπαλο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Πως τον βλέπεις στον ΠΑΟΚ;

«Όλοι βλέπουν πως ήδη η φιλοσοφία του φαίνεται στην ομάδα και κάνει εξαιρετική δουλειά. Έχει φτιάξει τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια θα μπορέσει να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα».

Θεωρείς εφικτό να τερματίσετε δεύτεροι ή πιστεύεις πως έχει «κλειδώσει» η θέση αυτή;

«Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Ωστόσο εμείς γλυκοκοιτάμε τη δεύτερη θέση, τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το κυνηγήσουμε. Όλα εξαρτώνται από μας».

Υπάρχει κάποια ομάδα που μπορεί να σας κάνει τη ζημιά και να μπει στο δεύτερο γύρο σφήνα για την Ευρώπη ή το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που μπορεί τώρα να μην είναι σε μία από τις θέσεις που οδηγεί στην Ευρώπη, ωστόσο πιστεύω πως μπορεί να κάνει τη ζημιά και να μπει σφήνα για την Ευρώπη. Είναι μία ομάδα δυνατή και με μεγάλη ιστορία. Διαθέτει ένα καλό ρόστερ και δεν πρέπει να τον θεωρούμε στην απ΄ έξω. Ωστόσο για να κάνει το... μπάμ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει κάποιος από εμάς να ρίξει στροφές. Θεωρώ ότι θα γίνει μάχη».

Στον πρώτο γύρο η ομάδα είχε συγκεντρώσει 25 βαθμούς, πετυχαίνοντας 15 γκολ ενώ δεχτήκατε μόλις 12. Πιστεύεις πως μπορείτε να συνεχίσετε στο τέμπο αυτό και στο δεύτερο γύρο;

«Όπως σου είπα και πριν όλα είναι στο χέρι μας. Πιστεύω πως σε κάποια παιχνίδια στον πρώτο γύρο θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο και στόχος μας είναι να ρεφάρουμε στο δεύτερο. Έχουμε όλα τα εφόδια να συνεχίσουμε στο τέμπο αυτό και να έχουμε μία υπέροχη σεζόν».

Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Νίκος Αναστόπουλος. Πες μου πως είναι η μέχρι τώρα συνεργασία σας μαζί του.

«Στην ομάδα έχει έρθει ένας προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά το άθλημα αλλά και την ελληνική πραγματικότητα Προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία και να μας μάθει όσο γίνεται καλύτερα. Ξέρει τι δυνατότητες του Ατρομήτου, ξέρει τι μπορεί να δώσει κάθε παίκτη και ζητάει ανάλογα πράγματα. Έχει διάθεση να καταφέρει πολλά με εμάς και έχει έναν μοναδικό τρόπο να δείχνει αυτά που θέλει».

Τι διαφορές παρατηρείς ανάμεσα στον Αναστόπουλο και τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς;

«Είναι δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι και προπονητές. Ωστόσο είναι νωρίς ακόμα να τους συγκρίνω και να βγάλω συμπεράσματα. Πάντως μέχρι στιγμής μου αρέσει η συνεργασία μου με τον κύριο Αναστόπουλο και ο τρόπος που δουλεύει με την ομάδα».

Συγκρίνοντας Ντούσαν Μπάγιεβιτς και Γιώργο Δώνη, με ποιόν συνεργάστηκες καλύτερα;

«Και εδώ μιλάμε για δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Από τη μία ο Μπάγιεβιτς ήταν πιο νοικοκύρης αλλά πιο κλειστός σαν χαρακτήρας, ενώ από την άλλη ο Δώνης ήταν πιο ανοιχτός, μιλούσε περισσότερο με τους παίκτες και είχε περισσότερη διάθεση, ίσως λόγο εμπειρίας, σε σχέση με τον πρώτο».

Ποιος ήταν πιο.... ψυχολόγος;

«Ο Γιώργος Δώνης»

Επόμενο παιχνίδι είναι στην έδρα μας με τον Πλατανιά. Τι να περιμένουμε;

«Από την αρχή ο Πλατανιάς έδειξε ότι είναι μία πολύ δυνατή και υπολογίσιμη ομάδα. Όλοι οι παίκτες τρέχουν ασταμάτητα, ο καθένας από αυτούς έχει το ρόλο του στο γήπεδο και παίζουν καλή μπάλα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να πετύχουμε γρήγορα ένα γκολ και να μην κάνουμε λάθη στην άμυνα».

Διαβάστε ακόμη...