"Δεν δεχόμουν να χάσουμε πάλι από τον ΠΑΟΚ"

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Νίκος Κωστένογλου, έκανε ένα απολογισμό της χρονιάς που φεύγει, προσπαθώντας παράλληλα να εξηγήσει από τη δική του πλευρά τα όσα έγιναν μέσα στη σεζόν.
Πηγή: woop.gr
"Δεν δεχόμουν να χάσουμε πάλι από τον ΠΑΟΚ"



Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής:

Είδαμε μία διαφορετική ΑΕΚ από την Κυριακή σήμερα. Τι έπαιξε ρόλο;

«Πρώτο σημαντικό ρόλο είναι πως η ΑΕΚ παίζει εντός έδρας μία διαφορετική εικόνα. Στο Περιστέρι η ΑΕΚ με μεγάλους ηλικία παίκτες, όταν παίζει ώρες δύσκολες, δηλαδή στις 5 το απόγευμα, δεν είναι εύκολο. Εκτός του αγώνα του Ατρομήτου που έπρεπε να ήρθε ισόπαλο το ματς, χωρίς να θέλω να μειώσω τη νίκη του. Έπρεπε να πάρουμε κάτι καλύτερο στην Τούμπα. Θεωρώ ότι στο ματς του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ δεν ήμασταν καλοί. Στα επόμενα δύο ήμασταν καλύτεροι».

Τώρα φαίνεται ίσως η θετική μεταστροφή στα εντός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος. Γιατί;

«Μία ήττα είχαμε με τον ΠΑΟΚ. Είχαμε δύο ισοπαλίες: με Ξάνθη και Δόξα. Με τον ΟΦΗ δεν την υπολογίζω γιατί μείναμε με 10 παίκτες. Συνολικά η συγκομιδή μας ήταν πάρα πολύ ικανοποιητική εντός έδρας. Αυτή που δεν ήταν ικανοποιητική ήταν η εκτός έδρας εικόνα μας. Είχαμε και προβλήματα. Αλλά πραγματικά είχαμε πρόβλημα εικόνας».

Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος της ΑΕΚ; Το Τσάμπιονς Λιγκ ή το καλύτερο εισιτήριο για το Europa;

«Ο ρεαλιστικός στόχος της ΑΕΚ ήταν να μπει στα πλέι οφ. Για μένα ήταν αντικειμενικά πόλύ δύσκολο. Έχουμε παίξει παιχνίδια με στόπερ και ακραία μπακ με παίκτες που ήταν αδύναμους. Στο ρόστερ που πήρα στις 6 Οκτωμβρίου, στο πρώτο ματς τραυματίζεται ο Γκούντγιονσεν, φεύγει ο Κάλα, ο Γκέντσογλου, ο Μπέρνς. Δύο μήνες έχει πρόβλημα ο Δέλλας. Χρόνιο πρόβλημα ο Κοντοές. Ο Λαγός. Δεν είχαμε μυϊκούς τραυματισμούς, παρά μόνο σε ένα διάστημα που παίζαμε Πέμπτη - Κυριακή και αυτοί που είχαν πρόβλημα ήταν ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος και ο Καφές. Αυτή τη στιγμή ο Μπουγαϊδης έπαιξε 4 ματς σερί και υπερέβαλε εαυτό. Στον Ατρόμητο ήθελα να τον βγάλω από το 60'. Πάντα επιθυμώ η ΑΕΚ να δείχνει την εικόνα του παρελθόντος. Αυτό όμως λειτουργεί συναισθηματικά περισσότερο. Αντικειμενικά ήταν και είναι δύσκολο. Για το ματς της Κυριακής, ο Παναθηναϊκός είναι πληρέστερη ομάδα. Το αν θα βγούμε πρώτοι ή τρίτοι, να πάρουμε τη χειρότερη περίπτωση, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ελπίζω η αποκατάσταση των «μεγάλων» να είναι καλύτερη και ας ελπίσουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα».

Τι άλλαξε και η ΑΕΚ κέρδισε σήμερα τον ΠΑΟΚ;

«Χάσαμε δίκαια αγωνιστικά. Μόνο το ματς του Κυπέλλου ένα πέναλτι έπαιξε ρόλο. Δεν δεχόμουν να χάσουμε πάλι από τον ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ προηγηθεί δύσκολα ανατρέπεις το σκορ. Από το ξενοδοχείο τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα. Ήμασταν καλύτεροι. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο ευκαιρίες, οι κάρτες νομίζω ήταν κόκκινες»

Διαβάστε ακόμη...