«Λογική η απόφαση για την αδειοδότηση»

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, κ. Γιώργος Χρηστοβασίλης και συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής για την ομάδα του και για γενικότερα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: libero.fm
«Λογική η απόφαση για την αδειοδότηση»

Αναφερόμενος αρχικά στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Εργοτέλης, ο κ. Χρηστοβασίλης είπε:
«Είναι αλήθεια ότι φτάσαμε πολύ κοντά σε μία νίκη που, κατά μεγάλο ποσοστό, θα μας επέτρεπε να λέμε ότι γλυτώσαμε την κατηγορία αλλά στο ποδόσφαιρο αυτά γίνονται και τώρα είμαστε πάλι πολλές ομάδες κοντά στους βαθμούς. Άγχος πάντα υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά έχουμε 2 παιχνίδια στην έδρα μας, με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και σκοπεύουμε να πάρουμε κάποιους βαθμούς. Θα το προσπαθήσουμε καθώς και αυτές οι ομάδες έχουν τους στόχους τους αλλά αν δεν προσπαθήσεις δεν μπορείς να κερδίσεις κάτι».
Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τόνισε:
«Αν κοιτάξουμε τον τελευταίο 1,5 μήνα, η ομάδα μας πήρε πιο πολλούς βαθμούς εκτός έδρας παρά εντός, ίσως οι παίκτες έχουν λιγότερο άγχος εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ έχει άλλους στόχους, εμείς άλλους αλλά και οι 2 ομάδες χρειάζονται τους βαθμούς, είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα ήταν κατόρθωμα για εμάς αν μπορούσαμε να πάρουμε έστω και 1 βαθμό στην Τούμπα, θα μας έδινε δύναμη για την συνέχεια, ώστε να διεκδικήσουμε κι άλλους βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια ως το τέλος».
Για την ιδιαιτερότητα του αγώνα, που είναι φυσικά η επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη μετά από 10 χρόνια ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ:
«Ο Άγγελος ήταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, τώρα είναι στα Γιάννενα και πιστεύω ότι θέλει να σωθεί η ομάδα, θα είναι άλλωστε ένα μεγάλο επίτευγμα και για τον ίδιο αν τα καταφέρει. Με τον Άγγελο ήρθαμε σε συμφωνία πριν από το παιχνίδι του πρώτου γύρου στα Γιάννενα αλλά δεν ήθελε τότε να βρεθεί αντίπαλος του ΠΑΟΚ και ανακοινώσαμε την συμφωνία μετά το παιχνίδι. Ο κ. Αναστασιάδης είναι ένας προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο, έχει τις ιδιορρυθμίες του όπως άλλωστε κάθε προπονητής. Δουλεύει σκληρά με τους παίκτες ενώ όσα έχουν προκύψει τώρα με τα οικονομικά όλων των ομάδων είναι ένα στοιχείο που δεν τον ευχαριστεί αλλά ούτε και εμάς φυσικά. Μετά από κάποια παιχνίδια στην αρχή που δεν γνώριζε καλά τους παίκτες στο ρόστερ και είχε μια μακρά απουσία από πάγκο ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα, κατάφερε να διορθώσει τα πράγματα και πιστεύω να καταφέρει να σώσει την ομάδα στο τέλος».
Σε ερώτηση για τις ομάδες που θεωρεί ότι θα υποβιβαστούν, ο κ. Χρηστοβασίλης ανέφερε:
«Η Δόξα είναι καταδικασμένη ενώ Παναιτωλικός και Κέρκυρα έχουν πρόγραμμα παρόμοιο με το δικό μας. Τα κρίσιμα παιχνίδια είναι αυτήν την Κυριακή, ευχόμαστε ως ΠΑΣ Γιάννινα να μην πάρουν βαθμούς γιατί τότε θα είναι πιο εύκολο το έργο μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπλέξουμε όλοι και τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στην συνέχεια και η μάχη θα γίνει μέχρι το τέλος».
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις αποφάσεις της λίγκας να μην τιμωρούνται με υποβιβασμό οι ομάδες που δεν παίρνουν άδεια, είπε :
«Είναι αλήθεια ότι πριν από 2-3 μήνες ήταν καθολική η απόφαση μας να παραμείνουμε στις περσινές διατάξεις αλλά σε αυτό το διάστημα τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για όλες τις ομάδες, δημιουργήθηκε μεγαλύτερο άνοιγμα. Ίσως πολύς κόσμος να παρεξήγησε αυτή την απόφαση αλλά αν αναλογιστούμε σε ποια κατάσταση βρέθηκε αυτό το διάστημα η χώρα αλλά και οι ομάδες, θεωρώ ότι ήταν μια απόφαση λογική. Αν κάποιες ομάδες δεν πάρουν αδειοδότηση θα αναγκαστούν να εντάξουν νεαρά παιδιά στο ρόστερ τους και αυτό θα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια τιμωρία και αυτό ενώ θα πρέπει κάποια στιγμή οι ποδοσφαιρικές εταιρείες να γίνουν θετικές».
Τέλος για την δική του στάση στο θέμα αυτό καθώς τα Γιάννενα δεν φαίνεται να έχουν σημαντικό πρόβλημα, ο κ. Χρηστοβασίλης ανέφερε :
«Θέλω να πιστεύω ότι εμείς δεν θα έχουμε πρόβλημα τελικά. Συμφωνήσαμε όμως με τις άλλες ομάδες καθώς αυτός είναι και ο σκοπός της λίγκας, αγωνιστικά να έχουμε ο καθένας τα προβλήματα του αλλά όταν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι να θυμόμαστε όλοι ότι είμαστε συνέταιροι στην λίγκα και δεν θα πρέπει ο καθένας να κοιτά μόνο τον εαυτό του αλλά το καλό όλων των ομάδων. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι θα έρθουν ακόμη πιο δύσκολες μέρες και στην κοινωνία και στο ποδόσφαιρο, περιμένω το επίπεδο να πέσει στα επόμενα χρόνια και μέσα στο κλίμα αυτό ίσως 1-2 ομάδες να ξεφύγουν και να έχουμε χαώδη διαφορά με τις υπόλοιπες.

Διαβάστε ακόμη...