Η ρήτρα – έκπληξη του Μάσιμο Καρέρα

Απο forza: Ποιος Αραούχο, ποιος Λιβάγια και ποιος Ολιβέιρα; Ο Μάσιμο Καρέρα! Αυτός είναι ο MVP της ΑΕΚ, έτσι όπως εξελίσσεται η φετινή χρονιά στην «Ένωση». Και το συμβόλαιο του Ιταλού τεχνικού, δεν εξασφαλίζει την κοινή πορεία του με την αθηναϊκή ομάδα και τη νέα σεζόν.
Πηγή: forza
Η ρήτρα – έκπληξη του Μάσιμο Καρέρα

Η αγωνιστική πρόοδος που παρουσιάζει η ΑΕΚ επί των ημερών του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της, είναι κοινά αποδεκτή από τους φίλους (και όχι μόνο) της «Ένωσης».

Ο 55χρονος κόουτς κατάφερε να δώσει χρώμα, ενέργεια και...μέταλλο στην ΑΕΚ που πριν από την άφιξή του στα Σπάτα έμοιαζε με ένα κακοκουρδισμένο σύνολο χωρίς ταυτότητα, παλμό και ζωντάνια.

Η δημοτικότητα του κόουτς Καρέρα κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα στον οργανισμό της ΑΕΚ, χωρίς ωστόσο το συμβόλαιο που έχει υπογραφτεί μεταξύ των δύο πλευρών να διασφαλίζει την κοινή πορείας τους και τη νέα χρονιά.

Μπορεί η αθηναϊκή ομάδα να ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου για 1,5 χρόνο, ωστόσο το καλοκαίρι θα τα ξαναπούνε για το αν θα πάνε ή όχι μαζί και την επόμενη σεζόν.

Κι εν αντιθέσει με όσα κυκλοφορούν και γράφονται τελευταία και παρουσιάζουν να υπάρχει μια ρήτρα 150.000 ευρώ για το μεταξύ τους διαζύγιο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Κοινή ρήτρα υπάρχει και για την ΑΕΚ και για τον Καρέρα σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν μαζί, ωστόσο αυτή δεν κυμαίνεται στα 150 χιλιάρικα, αλλά πολύ πιο χαμηλά.

Κι αυτό ήταν κάτι που πέρασε κατόπιν επιθυμίας του Ιταλού κόουτς, ο οποίος δεν ήθελε να δεσμεύσει την ΑΕΚ και για την επόμενη χρονιά, ούτε όμως και να δεσμευτεί και ο ίδιος.

Το χαμηλότατο πέναλτι δεν είναι ούτε καν άξιο αναφοράς και σίγουρα αλλού θα...παιχτεί και θα κριθεί το μέλλον του Καρέρα στην ΑΕΚ.

Μια φορά, ο Ιταλός τεχνικός έχει να λέει πως νιώθει καλά στην Ελλάδα και σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν άνθρωποι που κινούνται το στενό περιβάλλον του θα μπει στη διαδικασία να σκεφτεί σοβαρά την αποχώρησή του από την Ελλάδα το καλοκαίρι, μονάχα αν έρθει μια πρόταση από μεγάλη ιταλική ή άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.

KOYΪΖ: Σε ποια «μεγάλη» σουπερλιγκάτη ΠΑΕ παίζει... μπάλα εξωθεσμικός σύμβουλος επί των μεταγραφικών θεμάτων, ο λόγος του οποίου περνάει στο μεγάλο αφεντικό;

*Ήταν στραβό το κλήμα για τον Μάρκο Νούνιτς στη Λάρισα το΄φαγε και γάιδαρος. Σαν να μην έφτανε η φτωχή σεζόν (2 γκολ σε 23 παιχνίδια) του Σλοβένου επιθετικού, ήρθε και σοβαρός τραυματισμός (ρήξη χιαστών) που τον βγάζει νοκ – άουτ για τους επόμενους έξι – επτά μήνες και ρίχνει ακόμα περισσότερο την μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Στην ΑΕΛ πόνταραν πολλά πάνω του για μια... περήφανη πώληση.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΕΡΑΝΤΟ

Σε αναζήτηση νέου προπονητή βρίσκεται ο Βόλος εν όψει της νέας σεζόν. Έστω κι αν αυτό που προέχει στην παρούσα φάση για την θεσσαλική ομάδα, είναι το «κλείδωμα» της παραμονής στη Super League. Μια φορά και σε ό,τι αφορά το θέμα του νέου κόουτς, το «fan club» του άλλοτε προπονητή της ομάδας, Χουάν Φεράντο θέλει την επιστροφή του Ισπανού κόουτς στο Βόλο. Λέτε;

Η ΝΕΑ ΜΑΝΑΤΖΕΡΙΚΗ...ΣΤΕΓΗ

Σιωπηρό τέλος έλαβε η συνεργασία του Βαγγέλη Παυλίδη με τον agent Ρίαν Καπαγιαννίδη. Μάλιστα ο 21χρονος επιθετικός χωρίς να χάσει χρόνο, άλλαξε δαχτυλίδια με νέο μάνατζερ. Και το όνομα αυτού, Μίνο Ραιόλα. Το γραφείο του διάσημου Ιταλού agent πρόσθεσε στο πελατολόγιο του τον διεθνή στράικερ της Βίλεμ. Και μένει να φανεί ποιοι «μνηστήρες» θα έρθουν στο κατώφλι της ολλανδικής ομάδας για τον Έλληνα επιθετικό.

Ο «ΠΡΟΞΕΝΗΤΗΣ» ΤΩΝ ΠΟΛΩΝΩΝ

Την μεταγραφή του Κλάους Αθανασιάδη στην Τερμάλιτσα περιμέναμε να «σκάσει» τις τελευταίες ημέρες έπειτα από τα τράιαλς του άλλοτε επιθετικού του ΠΑΟΚ στην πολωνική ομάδα, οι Γιώργος Γιακουμάκης και Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος μετακόμισαν στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης για λογαριασμό της Γκόρνικ Ζάμπρε. Συμβαίνουν κι αυτά. Οι δύο παίκτες της ΑΕΚ πήραν «φύλλο πορείας» για την Γκόρνικ και θα συνεχίσουν ως δανεικοί για τους επόμενους έξι μήνες στην πολωνική ομάδα. Κι αν ο Δημήτρης Μελισσανίδης επικοινώνησε προσωπικά και με του δύο παίκτες προκειμένου να τους εξηγήσει το σκεπτικό του δανεισμού του, όλη την δουλειά από πίσω την έκανε γνωστός Έλληνας μάνατζερ. Αυτός που έφερε την διπλή πρόταση της Γκόρνικ στην ΑΕΚ και «έτρεξε» τις υποθέσεις των δανεισμών των δύο ποδοσφαιριστών. Και αυτός ο μάνατζερ είναι ο Γιάννης Εμμανουηλίδης. Ο Έλληνας μάνατζερ διατηρεί καλό κανάλι επικοινωνίας με την «Ένωση» και ακόμα καλύτερο διέθετε επί των ημερών του Νίκου Λυμπερόπουλου στο πόστο του τεχνικού διευθυντή των «κιτρινόμαυρων».

*Σκούρα τα πράγματα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο «μήνα του μέλιτος» με τον ΑΠΟΕΛ. Τα αποτελέσματα δεν είναι καλά και ο κόουτς μπαίνει στην «πρίζα» με το... καλημέρα.

*Το τρένο της μεγάλης φυγής έρχεται στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος δύσκολα θα σώσει την παρτίδα της παραμονής στη Super League και πολλοί παίκτες του έχουν ήδη σηκώσει μεταγραφικά μανίκια. Από Μάρτη, καλοκαίρι.

*ΤΟ... ΔΕΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚ ΦΕΡΝΑΝΤΕΘ

Εύκολα ή δύσκολα στον Αστέρα Τρίπολης θεωρούν πως θα καταφέρουν να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Μαρκ Φερνάντεθ που λήγει το καλοκαίρι. Οι Αρκάδες δεν πιστεύουν πως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα γίνει αποδέκτης πρότασης από «μεγάλη» σουπερλιγκάτη ομάδα. Κι ας κυκλοφόρησε πως βρίσκεται στα υπόψιν του Τσάβι Ρόκα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Και από την στιγμή που επιβεβαιωθούν εκτιμούν πως στο τέλος θα μπορέσουν να τον...δέσουν στον Μοριά.

*Θετικό report κυκλοφορεί στον Άρη για τον Ζαν Λεό Μπατίστ. Ο Γάλλος επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα διανύει μια παραγωγική σεζόν με 10 γκολ στην Super League 2. Κι αν το καλοκαίρι δεν μένει ελεύθερος αφού έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα των Ιωαννίνων, υπάρχει τρόπος προκειμένου να μεταπηδήσει στους «κίτρινους». Φτάνει βεβαίως να ωριμάσει η ιδέα της απόκτησής του από πλευράς «κιτρίνων» και εν συνεχεία να γίνει αυτό που πρέπει και με αυτούς που πρέπει, ούτως ώστε να προχωρήσει ο Άρης στο μεταγραφικό... παρασύνθημα.

ΞΑΝΘΗ

Από συμβόλαια παικτών που λήγουν, άλλο τίποτα στην Ξάνθη το προσεχές καλοκαίρι. Να΄φαν κι οι κότες. Οι παίκτες που δεσμεύονται και για την επόμενη σεζόν είναι λιγότεροι από 10. Και μέχρι σήμερα, ούτε λόγος να γίνεται για πρόωρες ανανεώσεις. Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι για τον Χρήστο Πανόπουλο.

*Όχι πως η δήλωση του Σάββα Παντελίδη και η ευχή του να πάρει ο Άρης το Κύπελλο, δεν χτύπησε... κάπως σε κάποιους (ονόματα να μην λέμε) εντός της ΑΕΚ. Και κάπως έτσι άλλωστε, «καίγεται» η όποια πιθανή μελλοντική υποψηφιότητα του κόουτς για τον πάγκο της «Ένωσης».

ΑΕΚ

Καημό το΄χουν στην ΑΕΚ να πετύχουν μια... περήφανη πώληση που θα φέρει δυνατά έσοδα στην ΠΑΕ και συγχρόνως, θα διαφημίσει το όνομα του κλαμπ στις αγορές του εξωτερικού. Ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης», Ίλια Ίβιτς έχει σηκώσει μανίκια και για το συγκεκριμένο θέμα και βρίσκεται αυτή την περίοδο σε ανοιχτή γραμμή με κλαμπ του εξωτερικού.

ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ

«Κελεμπία» φόρεσε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος κόουτς δεν μπορούσε να αντισταθεί στα πετροδόλαρα που του προσέφερε η Αλ Αχλί κι είπε «ναι» στην πρόταση που δέχτηκε από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Παρεμπιπτόντως, στην εγχώρια μανατζερική πιάτσα ψιθυρίζεται πως σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του deal έπαιξε... δικό μας πρόσωπο το οποίο και στο πρόσφατο παρελθόν είχε επιχειρήσει να στείλει τον Μιλόγεβιτς στην Αραβία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όχι πως ο Γιώργος Δώνης έχει σταυρώσει τα χέρια αναμένοντας το περιβόητο ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο μέσω του οποίου θα «κληρώσει» για την συνέχιση ή μη της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό εν όψει της νέας σεζόν. Ο Έλληνας κόουτς ψάχνεται (διακριτικά) για πιθανούς επόμενους προορισμούς βάζοντας σε προτεραιότητα την Αγγλία και κατά δεύτερο λόγο τα γνώριμα λημέρια της Αραβίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Μανιάτικο» κρατάει ο Πέδρο Μαρτίνς στον Κώστα Φορτούνη την γκρίνια του Έλληνα διεθνούς μεσοεπιθετικού και επιμένει να τον κρατάει εκτός αποστολών στα τελευταία ματς του Ολυμπιακού, παρά την δημόσια συγνώμη του διεθνούς παίκτη. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν χαμπαριάζει από ονόματα και συμβόλαια κι αυτό είναι κάτι που του δίνει ακόμα περισσότερους πόντους στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ και συγχρόνως αυξάνει την δημοτικότητά του στον Πειραιά.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...