Εκδίκαση - καρναβάλι με τον μασκοφόρο: «Δεν βγήκε από το γήπεδο, έβγαλε τη μάσκα και έμεινε εκεί»! (pic)

Απο sdna.gr: Ο Ολυμπιακός πήρε αναβολή στην έφεση για το πρόστιμο με την Ξάνθη. Ο δικηγόρος του, Ιωάννης Χατζησαββάογλου, δεν αρνήθηκε το περιστατικό. Πως η πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής «αδειάζει» τον Ολυμπιακό στο σκεπτικό της απόφασης, που αποκαλύπτει το SDNA.
Πηγή: sdna.gr
Εκδίκαση - καρναβάλι με τον μασκοφόρο: «Δεν βγήκε από το γήπεδο, έβγαλε τη μάσκα και έμεινε εκεί»! (pic)

Στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ προσέφυγε ο Ολυμπιακός για το πρόστιμο των 30.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί για τον αγώνα με την Ξάνθη, οι 20.000 από τις οποίες αφορούσαν την είσοδο του μασκοφόρου - οπλ0φόρου οπαδού που πετούσε ρούβλια στους παίκτες της Ξάνθης, κατά την προθέρμανση τους, πριν από την έναρξη του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε και πήρε το μεσημέρι της Τετάρτης 19/2, αναβολή δύο εβδομάδων για να δώσει το παρών στην έφεση ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ, Νίκος Συντυχάκης, ο οποίος όμως, λόγω υποχρεώσεων εν όψει των αγώνων με την Άρσεναλ, δεν μπορούσε να καταθέσει ούτε χθες, ούτε την ερχόμενη εβδομάδα.

Το αίτημα έγινε δεκτό. Στο δε, ερώτημα της προέδρου, Βασιλικής Βλαχοπαναγιώτου, αν ο Ολυμπιακός αρνείται το περιστατικό, ο νομικός εκπρόσωπος των «ερυθρόλευκων» Ιωάννης Χατζησαββάογλου απάντησε ότι «το περιστατικό έγινε».

Η συνέχεια όμως, ήταν... στο πνεύμα των ημερών που διανύουμε. «Δεν προβλέπεται από πουθενά η τιμωρία μας για το συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν υπάρχει πουθενά είσοδος ή έξοδος του από τον αγωνιστικό χώρο. Ο μασκοφόρος ήταν εκεί, έκανε τον χαβαλέ του, καλώς ή κακώς, έβγαλε την μάσκα και έμεινε εκεί. Δεν προκύπτει ούτε η είσοδος του, ούτε η έξοδος του, από την έκθεση του παρατηρητή, ούτε η ταυτοποίηση του».

Το σκεπτικό τον... αδειάζει

Το σκεπτικό της 56-2020 απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λιγκ, όμως, την οποία αποκαλύπτει το SDNA, κάνει λόγο για φίλαθλο της εγκαλούμενης, για τον οποίο γίνονταν λόγος και στο κατηγορητήριο.

«Είκοσι πέντε λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα (-25'), κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των αγωνιζόμενων ομάδων εντός του αγωνιστικού χώρου, φίλαθλος της εγκαλουμένης φέροντας στο πρόσωπό του χάρτινη μάσκα με τα χαρακτηριστικά του Ιβάν Σαββίδη, με σακίδιο και θήκη με πλαστικό πιστόλι (παιδικό παιχνίδι) στη ζώνη του παντελονιού του, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα, κινήθηκε πέριξ του γηπέδου, ήτοι στον χώρο ανάμεσα στις κερκίδες και στο γήπεδο, και έμπροσθεν των θυρών 15 και 16, όπου πραγματοποιούσαν ασκήσεις οι ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας, προέβη στη ρίψη φωτοτυπιών ρώσικων χαρτονομισμάτων (υπό μορφή φειγ – βολάν) προς το μέρος τους» αναφέρει σχετικά.

Ολυμπιακός: «Δεν αποδεικνύεται ότι δεν βρισκόταν νόμιμα στον αγωνιστικό χώρο!»

Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης (όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία) «ισχυρίζεται ότι δεν αποδεικνύεται ότι το άνω αναφερόμενο πρόσωπο δεν βρισκόταν νομίμως στον αγωνιστικό χώρο».

ΗΠρωτοδίκης Μαρία Τσαγκιά, όμως, απέρριψε τον εν λόγω ισχυρισμό, αφού όπως τονίζει.... «Ο εν λόγω ισχυρισμός, πέραν του ότι αορίστως προβάλλεται, καθόσον δεν κατονομάζει ούτε την ταυτότητα του εν λόγω προσώπου ούτε και συγκεκριμένη ιδιότητά του ή τυχόν συγκεκριμένο δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, κρίνεται απορριπτέος ως αβάσιμος, δεδομένου ότι σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 20 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Super League 1 Αγωνιστικής Περιόδου 2019 – 2020 «ενενήντα λεπτά πριν την έναρξη του εκάστοτε αγώνα ή από τη στιγμή άφιξης των ομάδων και των διαιτητών, η πρόσβαση στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο θα επιτρέπεται μόνο στα πρόσωπα που αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα. Εξαίρεση αποτελούν ο Υπεύθυνος Διοργάνωσης Αγώνα της γηπεδούχου Π.Α.Ε. καθώς και ο εκπρόσωπος της φιλοξενούμενης Π.Α.Ε., ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της κάθε Π.Α.Ε. και ο Υπεύθυνος Τύπου της κάθε Π.Α.Ε. οι οποίοι θα φέρουν ειδικό διακριτικό χαρακτηρισμό πάνω στη διαπίστευσή τους ώστε να τους επιτρέπεται η πρόσβαση στους παραπάνω χώρους. Κατά συνέπεια, το παραπάνω πρόσωπο μη νόμιμα βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, καθόσον σαφώς δεν επρόκειτο για κάποιο από τα παραπάνω εξαιρετέα πρόσωπα, ούτε άλλωστε και επικαλείται κάτι τέτοιο η εγκαλουμένη».

Η συνέχεια θα δοθεί στις 4 Μαρτίου.

Το απόσπασμά του σκεπτικού

Διαβάστε ακόμη...