Ένταση με Κούγια και διακοπή στη δίκη!

Απο thessports.gr: Σε εξέλιξη βρίσκεται η "δίκη των 28" με την κατάθεση του Αλέξη Κούγια. Για την ακρίβεια, υπάρχει προσωρινή διακοπή, λόγω έντασης, που προέκυψε ανάμεσα στον γνωστό ποινικολόγο και κάποιους από τους κατηγορουμένους.
Πηγή: thessports.gr
Ένταση με Κούγια και διακοπή στη δίκη!

Μέχρι στιγμής στην κατάθεσή του, ο Κούγιας, μεταξύ άλλων έχει αναφέρει:

"Το Koriopolis είναι γέννημα του Πατέρα. Πρέπει να ακουστούν αλήθειες, σας το λέω ευθέως. Αν θέλετε να προστατέψετε κάποιον να μου το πείτε.

Πρέπει να καταλάβετε πως έγιναν κατηγορούμενοι. Ο ανακριτής Ανδρεάδης ήταν προκατειλημένος, Υπάρχει ένα πρόσωπο ο Πατέρας, τον έδιωξαν κλωτσηδόν γιατί έκανε κακή διαχείριση. Ηταν φίλος από μικρός με τον Μαρινάκη και για να τους εκδικηθεί που τον έδιωξαν, άρχισε να υποκλέπτει τηλεφωνικές συνομιλίες. Αποφάσισε να ενεργοποιήσει την Εισαγγελέα και μένα, με κάλεσε και μου έδωσε δύο κασέτες, με συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί. Εγώ τις έδωσα στην Εισαγγελέα.

Κάθε εβδομάδα, ο Παπαδόπουλος, παίρνει ένα πούλμαν και λεφτά και πηγαίνει σε εκλογές των Ενώσεων με σκοπό να συνεχίσει ότι είχε γίνει το 1996.

Είχαμε αποφασίσει μαζί με Πατέρα, Αλαφούζο, Θωμαϊδη, Τριανταφυλλόπουλο, τους οποίους ο Πατέρας είχε υποχείρια του (εννοεί τους δύο τελευταίους), να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Θέλαμε να αποκαλύψουμε αλήθειες, οι οποίες όμως, δεν ήταν η απόλυτη αλήθεια. Αν δεν σας πω ποιος είναι ο Σάββας, μετά θα φτάσω στους κατηγορούμενους. Και αυτά που είχα πει, και αυτά που θα πω τώρα, είναι αλήθειες.

Εκείνη την περίοδο στόχος του Αλαφούζου ήταν ο Μαρινάκης.

Με πήρε τηλέφωνο ο Πατέρας και μου είπε, "έλα να δεις ποιοι σε στήνουν". Από τις κασσέτες κατάλαβα ότι είχα στα χέρια μου, το σύστημα. Πήγα στη Ράικου (σ.σ. πρώην εισαγγελέας διαφθοράς). Φαίνονταν ότι Μπέος και Τσακογιάννης μπορούσαν να βάζουν όποιον διαιτητή ήθελαν.

Στην πρώτη κατάθεση μου στον Κορέα, είπα αυτά που είχα ζήσει. Δεν έχω κάτι που να ξέρω για τον Κουρίδη. Αυτή η παράγκα – εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε από το 1996. Ηταν ο Παπανικολάου και ο Υφαντής που ουσιαστικά διοικούσαν την ΕΠΟ. Είπα ότι αφού παρέμειναν από το 1996, ήταν η διοικητική ομάδα. Ο Χατζηαποστόλου μαζί με τον Σάββα με κάλεσαν σε ραντεβού και μου είπαν ότι ο Παπανικολάου, ο Υφαντής και ο Σταθόπουλος ήταν η ηγετική ομάδα της ΕΠΟ.

Οι πρόεδροι των ΕΠΣ ενδιαφέρονται να προωθήσουν τους διαιτητές και να τους ελέγχουν. Θωμάς Μητρόπουλος και οι συνεργάτες τους ακόμη βρίσκονται στο παρασκήνιο.

Από το 2003 και μετά έχω πληρώσει 800.000 ευρώ σε πρόστιμα για κρίσεις μου για τους διαιτητές. Τα λάθη των διαιτητών θεωρούσα ότι ήταν σκόπιμα, κρίση μου ήταν αυτό. Είπα ότι αυτοί επειδή είναι τόσα χρόνια στην ΕΠΟ, κατά την κρίση μου είναι η ηγετική ομάδα".

Διαβάστε ακόμη...