Κωνσταντινέας για Ξάνθη-Ολυμπιακό: «Ο Σταθόπουλος με πίεζε»

Απο sdna.gr: Για πιέσεις που δεχόταν ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΣ της Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα να πιέζει και τον ίδιο, έκανε λόγο στην κατάθεσή του ο Πέτρος Κωνσταντινέας, στη δίκη της «Συμμορίας».
Πηγή: sdna.gr
Κωνσταντινέας για Ξάνθη-Ολυμπιακό: «Ο Σταθόπουλος με πίεζε»

Ο παλαίμαχος διαιτητής συνέχισε την κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, απαντώντας σε ερωτήσεις δικηγόρων. Ο Κωνσταντινέας είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ότι δεχόταν πιέσεις για να κερδίσει ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη (είχε χάσει με 1-0), παιχνίδι που επρόκειτο να σφυρίξει.

Στη σημερινή του κατάθεση ο πρώην βουλευτής σημείωσε ότι ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Άρης Σταθόπουλος που τον πίεζε, ήταν και ο ίδιος... πιεσμένος.

«Είπα ότι δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, είναι σχήμα λόγου. Ο Σταθόπουλος ήταν καταρρακωμένος και πιεσμένος, όταν με κάλεσε να παραιτηθώ, μετά τον αγώνα. Ο ίδιος εκείνη την εποχή, είπε ότι ήταν καλύτερα τα πράγματα, μετά το παιχνίδι όμως, ήταν διαφορετικός. Ηθελε να με πιέσει, ώστε να κερδίσει η συγκεκριμένη ομάδα, για ποιόν μου τα έλεγε για την Ξάνθη;», ανέφερε.

Δικηγόρος: Για τον Ολυμπιακό σας το έλεγε; Εσείς το λέτε...

Κωνσταντινέας: Εγώ το λέω...

Ήταν η περίοδος που έφευγε ο Πατέρας από τον Παναθηναϊκό και έμπαινε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω γιατί τον έλεγαν τον Σταθόπουλο, "κοντό Σισέ", μπορεί να ήταν καλός ντριμπλαδόρος.

Μετά από ένα αγώνα του Μελιγαλά, όπου είχε τιμωρηθεί η ομάδα, στη Γ' Εθνική, είχαν αποκατασταθεί οι σχέσεις μου με τον Σταθόπουλο. Δεν έχει ξαναγίνει από κανέναν πρόεδρο Ενωσης να κάνει ανακοίνωση για τη διαιτησία χωρίς να έχει βγει πρώτα η έκθεση του παρατηρητή.

Ο Βασάρας με είχε καλέσει και μου είχε πει να βελτιώσω λίγο τα αγγλικά μου και θα είμαι "οκ".

Δικηγόρος: Είναι ότι τυχαίο ότι μία εβδομάδα πριν από την κατάθεση σας, είχατε πάει στην εκπομπή "Δίκη";

Κωνσταντινέας: Τυχαίο. Καμία σχέση.

Κυρία πρόεδρε, θέλω να σας πω κάτι.

Πρόεδρος: Εδώ είναι δικαστήριο, έχετε μπερδέψει τις αίθουσες, δεν κανουμε δηλώσεις, είστε μάρτυρας και όταν βγαίνετε από εδώ, πρέπει να προσέχετε τι λέτε.

Διαβάστε ακόμη...