«Χρηματοδότης της Ν.Δ. ο Μαρινάκης!»

Από inpaok.com : Ένα αφιέρωμα- ποταμό για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τις σχέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ετοίμασε ο απεσταλμένος στην Ιταλία για την ΕΡΤ, Δημήτρης Δεληολάνης, για την ιταλική ιστοσελίδα ytali.com.
Πηγή: inpaok.com
«Χρηματοδότης της Ν.Δ. ο Μαρινάκης!»

Μεταξύ άλλων αυτό αναφέρει:

«Τι κάνετε όταν η ομάδα σας είναι δεύτερη στη βαθμολογία και δεν μπορείτε να φτάσετε στο πρωτάθλημα; Απλό: Πείθεις την κυβέρνηση να υποβιβάσει τον πρωτοπόρο στην δεύτερη κατηγορία. Αυτό συνέβη στην Ελλάδα στις αρχές του Φεβρουαρίου. Η ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της κατάκτησης και διεκδικεί το πρωτάθλημα είναι ο ΠΑΟΚ από την Θεσσαλονίκη που ανήκει στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Ο Σαββίδης είναι Έλληνας από τον Πόντο που γεννήθηκε στην Ρωσία. Πριν χρόνια μετακόμισε το κέντρο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στην Βόρεια Ελλάδα.

Η ομάδα που κυνηγάει τον ΠΑΟΚ είναι ο Ολυμπιακός από τον Πειραιά που ανήκει στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης είναι δημοτικός σύμβουλος αλλά στην πραγματικότητα αληθινός δήμαρχος Πειραιά. Παράλληλα διαθέτει αρκετά ΜΜΕ, ενώ είναι χρηματοδότης της Νέας Δημοκρατίας και συγγενής της πολιτικής δυναστείας της οικογένειας Μητσοτάκη.

Τα ελληνικά ΜΜΕ αποφεύγουν να μιλάνε για αυτό αλλά ο Μαρινάκης είναι κατηγορούμενος σε δύο δίκες. Η πρώτη αφορά την υπόθεση του Noor 1. H δεύτερη αφορά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Πέρυσι ο Μαρινάκης κατηγόρησε τον ΠΑΟΚ ότι κέρδισε το πρωτάθλημα χάρη στην υποστήριξη της αριστερής κυβέρνησης. Μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε και πάλι τον ΠΑΟΚ, ότι κατέχει την Ξάνθη ένας ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη. Αντ΄αυτού, σύμφωνα με την πλευρά των δυο ομάδων, ο Καλπαζίδης δεν έχει καμία σχέση με την Ξάνθη, αλλά είναι μόνο ιδιοκτήτης μερικών προπονητικών γηπέδων.

Κάτω από την πίεση του Ολυμπιακού, το ακανθώδες ζήτημα πέρασε στα χέρια τς ΕΕΑ. Ωστόσο δυο ημέρες πριν την εκδίκαση ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης άλλαξε δυο μέλη της Επιτροπής. Ένας συνταξιούχος δικαστής, συγγενής του Αυγενάκη (σ.σ. εννοεί την κουμπαριά με τον γιο του), που κατηγορήθηκε επανειλημμένα για διαφθορά αλλά αθωώθηκε, έγινε πρόεδρος, αλλά και ένα μέλος που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Μαρινάκη, μπήκε στην επιτροπή. Δεν είναι ακριβώς… αμερόληπτοι κριτές.

Ο ίδιος ο Αυγενάκης είναι πολιτικός που δημιουργήθηκε και ανυψώθηκε στην σκιά της οικογένειας Μητσοτάκη, επομένως δεν αδιαφορεί για τις επιθυμίες του Μαρινάκη. Η πρώτη και μοναδική συνάντηση με τον Σαββίδη το Σεπτέμβριο είναι αξέχαστη. Ο Υφυπουργός θέλησε να προβάλει μια αμερόληπτη εικόνα μπροστά στις κάμερες αλλά πέτυχε το αντίθετο. Ο επιχειρηματίας τον αντιμετώπισε με απότομο τρόπο (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε αντιδράσει για την παρουσία των δημοσιογράφων).

Η εισήγηση της ΕΕΑ ήταν πρωτοφανής και μάλιστα τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας Σαββίδη φώναξαν για πραξικόπημα. Την ίδια ώρα οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων ελληνικών πόλεων γέμισαν από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ειδικότερα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας η διαδήλωση πήρε εντυπωσιακές διαστάσεις, δεδομένου ότι πολλές χιλιάδες ατόμων βγήκαν στους δρόμους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να δέχεται ανησυχητικά μηνύματα, αποφασίζοντας να περάσει τελικά την τροπολογία για τροποποίηση των ποινών, σε αφαίρεση βαθμών σε τέτοιου είδους παραβάσεις.

Αυτό έφερε την αντίδραση των ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη, που μέχρι τότε υποστήριζε την κυβέρνηση σε κάθε της κίνηση. Οι εφημερίδες, οι τηλεοπτική σταθμοί και οι εφημερίδες άρχισαν να «πυροβολούν» την κυβέρνηση για τα θέματα της περικοπής συντάξεων και τις δημοπρασίες της πρώτης κατοικίας. Όλα τα παραπάνω είναι αληθινά, αλλά τα ΜΜΕ συστηματικά σιωπούσαν μέχρι τότε.

Για περίπου μια εβδομάδα η κυβέρνηση είχε χάσει την πλήρη ασυλία που απολάμβανε από τα ΜΜΕ. Το αστείο είναι ότι τελικά δεν είναι η αντιπολίτευση από την οποία κινδύνευε, αλλά ο ΠΑΟΚ.

Επιστρέφοντας βιαστικά στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός δεν τόλμησε να αλλάξει τον Αυγενάκη, αλλά τον διέταξε να αποτραβηχτεί από την υπόθεση. Ανέθεσε μάλιστα όλο το ζήτημα στη FIFA και την UEFA.

Πως θα τελειώσει η μονομαχία, είναι ακόμα νωρίς να το πούμε. Οι δυο πλευρές έχουν δείξει τα όπλα τους και η κυβέρνηση όλη την αστάθεια της. Χωρίς την υποστήριξη των ΜΜΕ δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί ούτε μια απλή διαμάχη στο ποδόσφαιρο. Τελευταία σημείωση. Ο γράφων ήταν πάντα φίλαθλος του Ολυμπιακού».

Διαβάστε ακόμη...