Δώρο διαιτητών το Κύπελλο στην ΑΕΚ

Από inpaok.com: Η ΑΕΚ επικράτησε με 61-57 επί του Προμηθέα και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος.
Πηγή: inpaok.com
Δώρο διαιτητών το Κύπελλο στην ΑΕΚ

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως αυτό το τρόπαιο δεν το κατέκτησε με το σπαθί της, αλλά χάρη στη βοήθεια των διαιτητών που... έσφαξαν τον Προμηθέα και της δώρισαν το Κύπελλο.

Μάλιστα, αυτό έκανε έξαλλο τον προπονητή του Προμηθέα, Μάκη Γιατρά που μετά το τέλος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του λέγοντας φωνάζοντας μεταξύ άλλων στον διαιτητή του αγώνα: «ντροπή σου ξεφτιλισμένε».

Ο λόγος που διαμαρτύρεται η ομάδα από την Πάτρα είναι η συμπεριφορά των διαιτητών προς την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά κυρίως για δύο κομβικές φάσεις που έκριναν το παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα στην 4η περίοδο και ενώ το σκορ ήταν 54-53 με 1:36 να απομένει για τη λήξη του ματς, ο Ρέι έκανε πεντακάθαρα βήματα, ωστόσο ο διαιτητής Σχινάς, όχι μόνο δεν καταλόγισε την παράβαση, αλλά μέτρησε και το καλάθι με το σκορ να γίνεται 56-53.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Σχινάς έκανε ακόμα ένα δώρο στην ΑΕΚ, αφού έγινε ξεκάθαρο φάουλ πάνω στον Χολ του Προμηθέα, με το σκορ 56-53 υπέρ της ΑΕΚ και να απομένει 1:23.

Μάλιστα αν δίνονταν αυτό το φάουλ υπέρ του Προμηθέα, τότε θα πήγαινε στις βολές και θα είχε την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό από τα παραπάνω η ΑΕΚ δεν κατέκτησε το τρόπαιο με το... σπαθί της, αλλά χάρη στα «δώρα» που της έκανε η διαιτητική τριάδα.

Δείτε τον προπονητή του Προμηθέα, Μάκη Γιατρά, σε έξαλλη κατάσταση να φωνάζει για το δίκιο του, στο παρακάτω video:

Διαβάστε ακόμη...