Θα παίξει Ευρώπη ο Παναθηναϊκός;

Από inpaok.com: Στις δηλώσεις που έκανε ο Σοφοκλής Πιλάβιος μιλώντας στο Face 2 Face του SDNA, έριξε "βόμβα", λέγοντας ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για τον Παναθηναϊκό να "ρίξει" την ποινή της UEFA και να επιστρέψει από τη νέα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Πηγή: inpaok.com
Θα παίξει Ευρώπη ο Παναθηναϊκός;

Στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού εξετάζουν πράγματι σοβαρά το ενδεχόμενο ακρόασης από το αρμόδιο τμήμα της UEFA. Οι "πράσινοι" άλλωστε έχουν βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά δεδομένα τους και δεν έχουν να... χάσουν τίποτα αν κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους. Το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού είναι η σαφέστατη βελτίωση των οικονομικών δεικτών της εταιρείας, αφού πλέον ο Γιάννης Αλαφούζος πληρώνει τους πάντες στην ώρα τους και τηρούνται οι διακανονισμοί. Ο σύλλογος μείωσε το κόστος των συμβολαίων και των εξόδων του, έπαψε να πληρώνει ποσά σε άλλες ομάδες για μεταγραφές κι έδωσε βάρος στην ακαδημία του. Όλα αυτά είναι άκρως θετικά στα μάτια της UEFA.

Πλην όμως υπάρχουν και μειονεκτήματα. Καταρχήν παρόμοια ανατροπή δεν έχει υπάρξει ποτέ. Ακόμα και στην περίπτωση της Μίλαν (ακύρωση της ποινής), η υπόθεση δεν ήταν ίδια, διότι η ιταλική ομάδα είχε προσφύγει στο CAS θεωρώντας πως τα στοιχεία της UEFA για τα οικονομικά δεδομένα δεν ήταν σωστά. Μειονέκτημα επίσης για το Τριφύλλι ότι το "συμμάζεμα" των οικονομικών δεν έγινε επειδή αυξήθηκαν τα έσοδα της εταιρείας, αλλά επειδή ο μεγαλομέτοχος άνοιξε την... κάνουλα, κάτι που αντίκειται στην κεντρική φιλοσοφία του FFP.

Διαβάστε ακόμη...