Θρύλε γερά... ξαναπάρ' το στα χαρτιά!

Απο sdna.gr: Γκαζώνει ο Ολυμπιακός για το απόλυτο: Πάει για το δεύτερο πρωτάθλημα στα χαρτιά στη σύγχρονη ιστορία του, μετά από εκείνο της σεζόν 2007-08 με την περίφημη υπόθεση Βάλνερ.
Πηγή: sdna.gr
Θρύλε γερά... ξαναπάρ' το στα χαρτιά!

Δεν είναι πρώτος. Από το απόγευμα της Δευτέρας βλέπει στην βαθμολογία την πλάτη του ΠΑΟΚ, ο οποίος τον προσπέρασε και απολαμβάνει την μοναξιά στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Δεν τον έχει κερδίσει εδώ και δύο χρόνια, βρίσκεται στο -1 από την κορυφή και μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου έχει να ταξιδέψει στην Τούμπα. Ε, και λοιπόν;

Ο Ολυμπιακός την κατάλληλη χρονική στιγμή γκαζώνει (εξωαγωνιστικά) με απώτερο στόχο να κατακτήσει και δεύτερο πρωτάθλημα στα χαρτιά στην σύγχρονη ιστορία του, μετά από εκείνο της σεζόν 2007-08, το οποίο είχε την σφραγίδα της πολύκροτης υπόθεσης Βάλνερ.

Μπορεί αγωνιστικά να... χάνει λάδια και να μετράει ήδη 5 εκτός έδρας ισοπαλίες (οι τρεις με 0-0), δείχνοντας ότι έχει μεγάλο πρόβλημα να διασπάσει σκληρές και συμπαγείς ομάδες που αμύνονται οργανωμένα, αλλά το νομικό του επιτελείο φαίνεται ότι κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει ότι το φετινό πρωτάθλημα θα καταλήξει στον Πειραιά, ασχέτως του πόσοι βαθμοί θα κατακτηθούν μέσα στο γήπεδο.

Κι αυτό διότι με μία πολύ καλά συντονισμένη και ομαδική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και η οποία επεκτείνεται και στον πολιτικό χώρο, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να φτάσουν στην εισήγηση της Ε.Ε.Α. για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, που δημιουργεί τις συνθήκες, ώστε ο Ολυμπιακός να ελπίζει βάσιμα ότι μπορεί για μία ακόμα σεζόν να πάρει ένα ακόμα πρωτάθλημα στα χαρτιά και να ανακηρυχθεί πολυνίκης παγκοσμίως σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία.

Τελικά (όπως όλα δείχνουν) η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να θεσπίσει τιμωρίες από -5 έως -10 βαθμούς (για την περίπτωση που χρεώνεται στον ΠΑΟΚ, αν ο Δικέφαλος τελικά τιμωρηθεί στο αρμόδιο Πειθαρχικό όργανο φαίνεται πως υπάρχει φωτογραφική ρύθμιση για -6 βαθμούς) για ομάδες που κρίνονται πως παραβιάζουν την νομοθεσία περί πολυϊδιοκτησίας, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ο μεγάλος ευνοημένος της ιστορίας, καθώς αν το σενάριο επαληθευτεί θα αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα στην μάχη του τίτλου.

Οι μόδες πάντα κάνουν κύκλους και επανέρχονται κάποια στιγμή: «Θρύλε γερά και πάρ'το στα χαρτιά» ήταν ένα σύνθημα της προηγούμενης δεκαετίας, το οποίο έσβησε με την πάροδο των ετών, όμως φαίνεται πως έκανε τον κύκλο του και επιστρέφει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Διότι η εξις, είναι δευτέρα φύσις...

Διαβάστε ακόμη...