Συλλήψεις και προσαγωγές οπαδών του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο

Απο thessports.gr: Σκηνικό πολέμου ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν φίλαθλοι που έφθασαν στο Ηράκλειο για τον απογευματινό αγώνα του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό.
Πηγή: thessports.gr
Συλλήψεις και προσαγωγές οπαδών του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο

Περίπου 150 μεμονωμένοι φίλαθλοι έφθασαν στο Ηράκλειο από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Από έλεγχους που πραγματοποίησαν ωστόσο οι αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκαν πλήθος παραβάσεων των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Οι προσαγωγές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι δεκάδες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των συλλήψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεμονωμένες ομάδες των 2 ή 3 ατόμων έφεραν πάνω τους επικίνδυνα αντικείμενα και γκλομπς.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν το σαφάρι των ελέγχων, ενώ έχουν καταρτίσει ένα πλήρες σχέδιο για τον έλεγχο της ασφάλειας στο σημερινό παιχνίδι. Τονίζεται ότι οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό υπολογίζονται σε περισσότεροι από 400, οι οποίοι και θα φιλοξενηθούν στη θύρα 6 του "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης" στο πλαίσιο της απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη μεμονωμένη μεταφορά οπαδών.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες, τα μέτρα τάξης είναι πολύ αυστηρά για τη διεξαγωγή του αγώνα, ενώ στόχος των αρχών είναι να μην πραγματοποιηθούν επεισόδια, αλλά κυρίως να μην υπάρξει η οποιαδήποτε συμπλοκή που θα μπορούσε να διαταράξει το αθλητικό ιδεώδες.

Και από την πλευρά της η ομάδα του ΟΦΗ βέβαια και οι φίλαθλοι της, δέχονται τη φιλοξενία οπαδών εντός του γηπέδου, στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, αλλά και της διατήρησης καλών σχέσεων με τους οπαδούς όλων των ομάδων.

Για το θέμα το οποίο αποκάλυψε το Ράδιο Κρήτη στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, παρενέβη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά μεταφορά μεμονωμένων οπαδών και δεν σχετίζεται με τις παραβατικές συμπεριφορές. Ειδικότερα για τις περιπτώσεις παραβάσεων του νόμου, ο Υφυπουργός ανέφερε πως αρμόδια είναι η ελληνική αστυνομία, η οποία και εκτίμησε πως πράττει τα δέοντα προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή εξέλιξη του αγώνα.

Διαβάστε ακόμη...