Τα… κολλητιλίκια Μαρινάκη-Λάκοβιτς

Απο inpaok.com: Σε κλίμα καχυποψίας πλέον το αυριανό (22/1) ραντεβού των "τεσσάρων"
Πηγή: inpaok.com
Τα… κολλητιλίκια Μαρινάκη-Λάκοβιτς

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο αναφορικά με τις σχέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ζόραν Λάκοβιτς, αλλά και το κλίμα καχυποψίας για το αυριανό (22/1) ραντεβού των Big 4, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Zougla.

Αναλυτικά:

To ημερολόγιο έδειχνε 16 Μαΐου 2018. Ο -ούτως ή άλλως- δημοφιλής προορισμός της Λιόν έσφυζε από ζωή για ακόμη έναν λόγο.

Το βράδυ εκείνης της ημέρας στο «Stade de Lyon» θα διασταύρωναν τα ξίφη τους η Μαρσέιγ και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι δύο αυτές ομάδες θα πάλευαν για το βαρύτιμο τρόπαιο του Εuropa League στον τελικό της διοργάνωσης.

Σε ένα από τα πολλά ακριβά ρεστοράν της παλιάς πόλης μία παρέα απολάμβανε το απολαυστικό μενού, με σπεσιαλιτέ της περιοχής.

Δύο άνδρες ξεχώριζαν από αυτήν την παρέα. Ο ένας ήταν ο επικεφαλής της UEFA για τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, Ζόραν Λάκοβιτς και ο άλλος ήταν ο εφοπλιστής-ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, o οποίος είχε μεταβεί στη Γαλλία για να παρακολουθήσει το παιχνίδι ανάμεσα στους «Φωκαείς» και τους «ροχιμπλάνκος».

Δεν ήταν όμως μόνοι τους... Μαζί τους βρίσκονταν ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης και ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννης Βρέντζος.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, μεταξύ τυρού και αχλαδίου συζητήθηκαν πολλά και διάφορα.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν βεβαίως επί τάπητος ήταν η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λίγους μήνες αργότερα η... μοίρα το ήθελε (;) ο Ζόραν Λάκοβιτς να αναλάβει τον ρόλο του μπροστάρη στη μάχη της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο παρά τις προσπάθειες της UEFA-FIFA δεν άλλαξαν πολλά. Για την ακρίβεια σχεδόν δεν άλλαξε τίποτε. Ορισμένα ζητήματα μάλιστα εξελίχθηκαν προς το χειρότερο.

Έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει στην εντατική, «διασωληνομένο» και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, τη στιγμή μάλιστα που έχει προαναγγελθεί ότι η εποπτεία των συνομοσπονδιών οδεύει προς το τέλος της.

Οι λόγοι που έχει φτάσει σε αυτήν την κατάσταση είναι χιλιοειπωμένοι.

Το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους παράγοντες των ομάδων της Super League, οι μηνύσεις και οι επιθέσεις κατά Ελλήνων διαιτητών είναι μερικοί από τους λόγους που στη χώρα μας το πιο δημοφιλές άθλημα βρίσκεται στα... σχοινιά.

Έτσι φτάνουμε στο σήμερα και στη συνάντηση των «Big 4». Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών, στις 15.00. Σε αυτήν θα δώσουν το «παρών» ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Ιβάν Σαββίδης και ο Γιάννης Αλαφούζος, δηλαδή οι ισχυροί άνδρες των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού.

Εκεί ο μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και πάλι με τον Ζόραν Λάκοβιτς, καθώς ο Σέρβος θα είναι ένας από τους ανθρώπους της UEFA που θα παρευρεθούν στη συνάντηση των «Big 4» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήδη στο παρασκήνιο διατυπώνονται αρνητικά σχόλια και εκφράζονται προβληματισμοί ενώ κυριαρχεί η καχυποψία.

Πολλοί κάνουν λόγο για «στημένες φιλίες» που οδηγούν σε «στημένες καταστάσεις» , οι οποίες καταλήγουν σε «στημένα αποτελέσματα».

Άλλοι περιορίζονται σε θεωρίες συνωμοσίας και αναρωτιούνται γιατί ορισμένοι παράγοντες «έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα» και παραπέμπουν στις παρασκηνιακές επαφές του «Σέρβου» με παράγοντες του ευρωπαϊκού, άρα και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όλοι γνωρίζουν πώς ο Ζόραν Λάκοβιτς «μεγάλωσε» στο «θερμοκήπιο» της UEFA που δεν είναι και το καλύτερο σχολείο μεταξύ μας αν κανείς κρίνει από τις πρόσφατες δικαστικές περιπέτειες των αρχηγικών μορφών του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου (Πλατινί και Μπλάτερ).

Το ερώτημα λοιπόν εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο. Στο ραντεβού της ομάδας των «Big 4» θα υπάρξει η δυνατότητα παροχής εξηγήσεων σε όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν και τις διαπροσωπικές σχέσεις των κυρίαρχων ποδοσφαιρικών παραγόντων, αλλά έχουν θέσει και σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Ή απλά η συνάντηση της Τετάρτης θα είναι άλλη μία και μάλιστα συμπληρωματική απογοήτευση για τους φιλάθλους, τους παίκτες αλλά και εκείνους που αντιμετωπίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο με την οικονομική του διάσταση, ως προϊόν δηλαδή στην αγορά του θεάματος;

Είναι προφανές πώς ο παράγων «ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ» είναι άγνωστή λέξη ανάμεσα στους παράγοντες που έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι κοιτούν μόνον το προσωπικό συμφέρον τους.

Άλλωστε ατάκες όπως «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να... κερδάνε» ακόμη ηχούν στα αυτιά όλων όσων ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο με όλα αυτά που συμβαίνουν στους κόλπους του έχει φτάσει στο χείλος του Grexit.

Διαβάστε ακόμη...