Σε δίκη ο Λάσκαρης για υπεξαίρεση 54 εκατ. ευρώ

Απο thessports.gr: Σε δίκη κατηγορούμενος για υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ παραπέμπεται ο Ξανθιώτης στην καταγωγή πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης Νίκος Λάσκαρης και η σύζυγός του, σύμφωνα με όσα μετέδωσε αργά τη νύχτα η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» στο Open.
Πηγή: thessports.gr
Σε δίκη ο Λάσκαρης για υπεξαίρεση 54 εκατ. ευρώ

Η εκπομπή μετέδωσε ότι η πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών. Σύμφωνα με το σκεπτικό, ο Νίκος Λάσκαρης και η σύζυγός του υπεξαίρεσαν 56 εκατ ευρώ από λετονό συνέταιρό τους. Από αυτά τα χρήματα, καποια δόθηκαν ως χορηγίες στον Άρη και κάποια ξοδεύτηκαν για τον παραμυθένιο γάμο τους στην Τζια και την αγορά ακινήτου στη Μύκονο, πάντα σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή:

Αμετάκλητα και τελεσίδικα ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης Νίκος Λάσκαρης παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Το Συμβούλιο Εφετών, υπό την προεδρία του Βασίλη Κωστόπουλου, αποφάσισε να γίνει κατηγορία για υπεξαίρεση 54 εκατ. ευρώ τόσο εναντίον του κ. Λάσκαρη, όσο και κατά της συζύγου του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζεύγος απέστειλε 112 εμβάσματα σε προσωπικούς του λογαριασμούς στη Ζυρίχη, ενώ έπρεπε με τα χρήματα αυτά να αγοράσει χρυσό για λογαριασμό Λετονού επιχειρηματία. Η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα κατέληξε ότι τα 54 εκατ. ευρώ δόθηκαν ως εξής:

– 800.000 χιλιάδες ευρώ στην ΚΑΕ Αρης

– 2.400.000 ευρώ για τη διοργάνωση της γαμήλιας δεξίωσης των κατηγορούμενων στην Κέα

– 1.650.000 ευρώ για αγορά οικοπέδου στη Μύκονο

– 1.400.000 ευρώ για αγορά ελικοπτέρου

– 2.100.000 ευρώ για αγορά διαμερίσματος στο Μόντε Κάρλο

– 1 εκατ. ελβετικά φράγκα για χορηγία στην ΚΑΕ Αρης

– 10.800.000 ευρώ σε αλλοδαπή εταιρία συμφερόντων των κατηγορουμένων

– 7 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε αλλοδαπή εταιρία συμφερόντων των κατηγορουμένων

Διαβάστε ακόμη...