Τηλέφωνα και κάμερες «δείχνουν» τον εντολέα

Απο sdna.gr: Η υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του διαιτητή Θανάση Τζήλου έχει ακόμη σκοτεινές πλευρές, όμως η περαίωση της ανάκρισης δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.
Πηγή: sdna.gr
Τηλέφωνα και κάμερες «δείχνουν» τον εντολέα

Η δικογραφία θα χωριστεί σε δύο σκέλη: Το ένα θα περιλαμβάνει τους ήδη ποινικά διωκόμενους φυσικούς αυτουργούς και το άλλο θα εξακολουθήσει να ψάχνει τους ηθικούς αυτουργούς.

Είναι προφανές ότι τα στοιχεία από τις τρεις τηλεφωνικές άρσεις απορρήτου είναι ικανά να οδηγήσουν σε μεγάλο βαθμό στον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για την ενέδρα θανάτου στο Λαρισαίο διαιτητή. Οι φερόμενοι ως δράστες αποδείχτηκαν ιδιαίτερα απρόσεκτοι, επικοινωνούσαν συχνά μεταξύ τους, αλλά και με τα άτομα που τους μετέφεραν κατευθυντήριες γραμμές.

Παράλληλα ταξίδεψαν από τη Λάρισα μέχρι την Αττική αμέσως μετά τη δολοφονική απόπειρα. Οι κάμερες της εθνικής οδού έχουν καταγράψει όλες τις κινήσεις τους, εντοπίζοντας τους τρεις από τους τέσσερις φυσικούς αυτουργούς.

Υπάρχουν δύο εντυπωσιακά στοιχεία: Η πιο τακτική επικοινωνία των δραστών είναι με αστυνομικό, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής της ασφάλειας ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ. Η άλλη (επίσης τακτική) επικοινωνία γίνεται με πρόσωπο που διώκεται ποινικά για την υπόθεση του Noor One και είναι στενός συνεργάτης του ίδιου ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ.

Η περαιτέρω ανάκριση θα δείξει αν όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν τους ηθικούς αυτουργούς στο ακροατήριο. Διότι η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη πολύ λίγο ενδιαφέρεται για τους τρεις ή τέσσερις μπράβους που έκαναν την βρόμικη δουλειά της επίθεσης κατά Τζήλο. Ενδιαφέρεται γι' αυτούς που έδωσαν την εντολή.

Διαβάστε ακόμη...