Ιστορικά «κατορθώματα» Ολυμπιακού: Η ομάδα... πέναλτι και ο μίστερ «άσπρη βούλα» Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Απο sdna.gr: Ο Ολυμπιακός εδώ και λίγο καιρό προσπαθεί να κάνει το άσπρο... μαύρο, αλλά η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί αρκεί να εξετάσει κανείς τα πέναλτι υπέρ αλλά και κατά του, τα χρόνια της «δόξας» του. Χαώδης η διαφορά από τις άλλες ομάδες.
Πηγή: sdna.gr
Ιστορικά «κατορθώματα» Ολυμπιακού: Η ομάδα... πέναλτι και ο μίστερ «άσπρη βούλα» Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Ο Ολυμπιακός ήταν και συνεχίζει να είναι η ομάδων των... πέναλτι την τελευταία 24ετία. Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η «Metrosport», ο Ολυμπιακός τα τελευταία 24 χρόνια όχι μόνο έχει κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι σε σχέση με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Άρη και Ηρακλή αλλά έχουν καταλογιστεί εναντίον του και τα λιγότερα.

Οι «ερυθρόλευκοι» παλεύουν με νύχια και με δόντια να αποδείξουν ότι η διαιτησία τους αδικεί και πραγματικά εάν ένας άνθρωπος κάτσε και δει τα νούμερα αυτά θα βάλει τα... γέλια. Η διαφορά είναι πραγματικά χαώδης αλλά στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού συνεχίζουν να προσπαθούν να κάνουν το άσπρο... μαύρο.

Όπως λοιπόν τονίζει η Metrosport από τη 1996-97 μέχρι και φέτος ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει συνολικά 187 πέναλτι (7,79 ανά σεζόν) ενώ καταλογίστηκαν εναντίον τους μόλις 50 ! (2,08 ανά σεζόν). Ενδεικτικά ο ΠΑΟΚ σε 24 χρόνια έχει κερδίσει 134 και έχουν καταλογιστεί εναντίον του 75! Ο συντελεστής λοιπόν του Ολυμπιακού σε σχέση με τον ΠΑΟΚ είναι στα +78. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για Παναθηναϊκό , ΑΕΚ, Άρη αλλά και Ηρακλή. Ομάδες παραδοσιακές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής μπορεί να μην βρίσκεται πλέον στην μεγάλη κατηγορία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα όσα πέτυχε αυτά τα χρόνια διαγράφονται.

Ο πίνακας που ακολουθεί αποδεικνύει τι έχει... κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει χτίσει μία διαφορά που όπως και να τη δεις δεν... εξηγείται!

Ο «MR 37,2%» Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο... Αλεξανδρής

Την ίδια στιγμή όταν γίνεται αναφορά στα πέναλτι που έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός θα ήταν... λάθος να μην μιλήσει κανείς για τους δύο ανθρώπους που έχουν... γράψει ιστορία από την άσπρη βούλα.

Ο πρώτος είναι ο Αλέκος Αλεξανδρής ο οποίος έχει παραδεχτεί δημόσια ότι... έπεφτε για να πάρει πέναλτι και πως ευθύνη έχει ο εκάστοτε διαιτητής που τα έδινε. Δηλαδή με λίγα λόγια ότι αυτός ήταν ο... έξυπνος που μπορούσε να «κοροϊδέψει» τον διαιτητή ή δεν είναι λάθος να πούμε ότι ο κάθε διαιτητής του έδινε το δικαίωμα να κάνει ότι έκανε!

Ο δεύτερος ήταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Όπως αναφέρει στο εκτενές δημοσίευμα της η «Metrosport», ο Τζόρτζεβιτς από το 1996 έως το 2009 που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού πέτυχε 137 γκολ, με τα 51 απ΄ αυτά να είναι από την άσπρη βούλα. Με λίγα λόγια το 37,2 % των γκολ του το είχε πετύχει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Απ΄ όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μπορούν να μιλάνε για σκοινί και μαντέψτε εσείς ποιος είναι ο... κρεμασμένος!

Διαβάστε ακόμη...