ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι… καμπάνες στην «μπασκετομάνα», οι μίνι βόμβες της «ουράς» και η επιστροφή του «Σόφο»

Απο basketplus.gr: Η έβδομη στροφή της Basket League δεν περιλάμβανε πολλές συγκινήσεις από πλευράς σασπένς, είχε όμως πολλά αξιοσημείωτα. Κυριότερο, το «καμπανάκι» που χτυπά για τους δύο «αιώνιους» της Θεσσαλονίκης, Άρη και ΠΑΟΚ. Το BasketPlus κάνει την ακτινογραφία» της αγωνιστικής.
Πηγή: basketplus.gr
ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι… καμπάνες στην «μπασκετομάνα», οι μίνι βόμβες της «ουράς» και η επιστροφή του «Σόφο»

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανιώνιος – Λαύριο 71-77

Ρέθυμνο – Προμηθέας Πάτρας 70-63

Ήφαιστος Λήμνου – Άρης 85-59

Κολοσσός Ρόδου – Λάρισα 80-83

Παναθηναϊκός – Ιωνικός Νίκαιας 107-71

Ηρακλής – ΑΕΚ 68-77

Περιστέρι – ΠΑΟΚ 80-75

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Η βαθιά κρίση που περνούν Άρης και ΠΑΟΚ στην «μπασκετομάνα» δεν μπορεί να περάσει «στο ντούκου». Οι «κίτρινοι» είναι τελευταίοι στη βαθμολογία με 1-6 και ο ΠΑΟΚ μετρά μία νίκη περισσότερη, όμως αυτό που προβληματίζει περισσότερο εν όψει της συνέχειας είναι τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι «αιώνιοι» έχουν δύο κοινά: Δε διαθέτουν φορολογική ενημερότητα και έχουν από ένα ban στη ΦΙΜΠΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν παίκτες. Κάτι που στην παρούσα φάση είναι πιο αναγκαίο για τον Άρη ο οποίος έχει λειψανδρία. Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης είχαν από το καλοκαίρι τα θέματά τους, όμως η αλήθεια είναι ότι οι «βραχνάδες» στη διάρκεια της σεζόν ξεκίνησαν νωρίς και αυτό μόνο ενθαρρυντικό δεν είναι για τη συνέχεια. Τα ποσά που πρέπει να δίνουν το μήνα, για νυν και πρώην υποχρεώσεις, στην παρούσα φάση είναι επιεικώς δυσβάσταχτα...

ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ

Η φετινή Baskert League έχει πολύ... ψωμί και θα έχει και συνεχείς ανατροπές. Οι νίκες του Ρεθύμνου και της Λάρισας έδειξαν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πέμπτος από τον 13ο έχουν διαφορά δύο νικών. Κάθε αγωνιστική έχει τη δική της σημασία, οπότε... προσδεθείτε.

Η ΝΙΚΗ

Η Λάρισα πήγε στη Ρόδο με ένα νέο προπονητή, τον Βαγγέλη Αγγέλου, πήγε όμως και με προβλήματα, αφού ο πιο ποιοτικός παίκτης της, Σκότι Ρέινολντς, ήταν «τελειωμένος». Όμως κατάφερε να κερδίσει τον Κολοσσό (80-83) και να κάνει... άνω κάτω την «πυρά» της Basket League. Οι Θεσσαλοί πήραν βαθιά ανάσα με μία εκτός έδρας νίκη που δε θα κάνουν πολλές ομάδες οι οποίες θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία. Αμέσως μετά ο Ρέινολντς (που ήταν πολύ καλός στη Ρόδο) αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Άντονι Χίκι, ιδιαίτερα ποιοτικός γκαρντ. Η Λάρισα βλέπει το μέλλον πιο αισιόδοξα.

Ο ΚΑΛΟΣ

Το Ρέθυμνο ξεκίνησε με 0-4, τώρα μετρά 2-5, αλλά με δύο νίκες που μπορούν να χαρακτηριστούν υπέρβαση. Μετά την ΑΕΚ, οι Κρητικοί κέρδισαν και τον Προμηθέα Πάτρας (70-63) και από τη στιγμή που δεν έχουν κάνει εκτός προγράμματος ήττα ως τώρα (εκτός έδρας από Ήφαιστο, Ηρακλή, Πανιώνιο, Λαύριο, εντός από Περιστέρι), μπορεί να ανασαίνει πιο ελεύθερα, αν και. Βέβαια, είναι ακόμα νωρίς. Οι Κρητικοί έκαναν κινήσεις με τις οποίες βελτίωσαν το ρόστερ τους και τα αποτελέσματα όχι απλά φαίνονται, αλλά είναι ηχηρά.

Ο ΚΑΚΟΣ

Ο Κολοσσός Ρόδου υποδέχτηκε τη Λάρισα όντας φουριόζος μετά από τις νίκες επί του ΠΑΟΚ και του Άρη, όμως προσγειώθηκε απότομα και κατάλαβε ότι ειδικά στο φετινό πρωτάθλημα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης. Οι «θαλασσί» υπέστησαν δεύτερη εκτός προγράμματος ήττα, μετά από την εντός έδρας με το Λαύριο και όπως έκαναν στο «Nick Galis Hall», θα ψάξουν να την καλύψουν μακριά από τη Ρόδο. Ο Κολοσσός ξεκίνησε δυνατά (27-19) αλλά μάλλον υποτίμησε τους Θεσσαλούς, οι οποίοι έκαναν τη ζημιά.

Ο ΑΣΧΗΜΟΣ

Ο αγώνας με τον Ήφαιστο Λήμνου δε συγκαταλεγόταν στους εντός προγράμματος για τον Άρη του τελευταίου μήνα. Αυτό που ξένισε περισσότερο δεν ήταν η ήττα καθ' αυτή (85-59), αλλά η αποκαρδιωτική εικόνα που έδειξαν οι «κίτρινοι. Κάτι φυσιολογικό, αφού αφενός το ρόστερ είναι ελλιπές (μόλις οκτώ ετοιμοπόλεμοι και έμπειροι παίκτες), αφετέρου κάποιες επιλογές ξένων δεν έχουν βγει, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη και ποσότητας και ποιότητας. Η ενίσχυση του ρόστερ είναι μονόδρομος για τον Άρη. Δεν ανησυχεί τόσο το 1-6 (στην 7η αγωνιστική κανείς δεν υποβιβάστηκε), αλλά η «κακές» ήττες που έχει κάνει (εντός Ιωνικό, Κολοσσό, εκτός με 14 πόντους από τη Λάρισα) οι οποίες πρέπει να καλυφθούν με μίνι – υπερβάσεις.

Ο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ

Πού το πάει το Λαύριο; Στα... χαρτιά ήταν από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό, στην πράξη στρογγυλοκάθεται στην 3η θέση της βαθμολογίας ισόβαθμο με τον Προμηθέα! Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη πέτυχε την 5η νίκη της σε επτά αγώνες, περνώντας από την έδρα του Πανιωνίου με 71-77, χάρη στη χημεία της, την άμυνα και τον εκπληκτικό ΝτεΚόζι. Είναι άγνωστο αν το Λαύριο θα αντέξει σ' αυτόν το ρυθμό μέχρι τέλους, όμως είναι βέβαιο ότι μετρά ήδη τρία διπλά σε τέσσερις αγώνες (!) και φαίνεται να διώχνει από νωρίς τα όποια σύννεφα κόντεψαν να το «καταπιούν» πέρυσι.

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ

Ο Πανιώνιος έχασε την ευκαιρία να «κεφαλοποιήσει» το διπλό επί του Ηρακλή στο Ιβανώφειο και με την ήττα του από το Λαύριο (71-77) έκανε ένα βήμα πίσω. Αν και με δύο νέους ξένους στο ρόστερ του, ένας εκ των οποίων (Ντούρεν) έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο, οι «κυανέρυθροι» δεν κατάφεραν να λυγίσουν το εκπληκτικό Λαύριο, πληγώνοντας την κακή τέταρτη περίοδό τους (το 56-54 έγινε 71-77). Μ' αυτήν την ήττα ο Πανιώνιος εξακολουθεί να αγωνιά, όμως έχει ενισχύσει το ρόστερ του και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να κάνει κι άλλες εκπλήξεις όπως αυτή του Ιβανωφείου.

Ο ΑΝΕΤΟΣ

Μάλλον θα... βαρεθούμε να τον βλέπουμε σ' αυτήν την κατηγορία. Όμως ο αγώνας με τον Ιωνικό (107-71) δεν ήταν σαν όλους τους άλλους για τον Παναθηναϊκό, αφού ήρθε λίγες μέρες μετά την απόλυση του Αργύρη Πεδουλάκη. Είναι ίσως υπερβολή να ειπωθεί ότι οι πρωταθλητές... ξέσπασαν, αφού σ' αυτούς τους ρυθμούς (των +100 πόντων και των 30 και βάλε σε διαφορά) κινούνται σε όλο το πρωτάθλημα, όμως οι παίκτες τους είχαν ένα παραπάνω κίνητρο. Άλλη μια μέρα στην 9εν Ελλάδι) δουλειά για τον ΠΑΟ, ο οποίος συνεχίζει αήττητος στην Basket League.

Ο ΦΟΥΡΙΟΖΟΣ

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ΑΕΚ στην Basket League και αν ληφθεί υπόψιν και το 4-1 που μετρά στο Basketball Champions League, μπορεί να ειπωθεί ότι η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου βρίσκεται σε ανάκαμψη. Χωρίς βέβαια να έχει πετύχει κάτι... σπουδαίο, αφού πρέπει να καλύψει αρκετό έδαφος στο πρωτάθλημα, μετά το αρχικό 1-4. Η Ένωση έκανε αλλαγές στο ρόστερ της και ποιοτικές ενέσεις με την απόκτηση των Μάριο Τσάλμερς, Βλάντο Γιάνκοβιτς και πέρασε από το Ιβανώφειο κερδίζοντας τον Ηρακλή με 68-77 χάρη στον εξωπραγματικό Κιθ Λάνγκφορντ. Τα συνεχιζόμενα προβλήματα τραυματισμών βάζουν στην άκρη προς το παρόν την αποχώρηση κάποιου ή κάποιων παικτών, αφού πλήρης η ΑΕΚ έχει... πολυκοσμία στο ρόστερ.

Ο ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΣ

Ο Ήφαιστος Λήμνου μετρούσε τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, τέσσερις συνολικά μαζί μ' αυτήν του Κυπέλλου και «καιγόταν» για τη νίκη απέναντι στον Άρη. Τελικά όχι μόνο την πέτυχε, αλλά έκανε και σημαντική ένεση ψυχολογίας με το τελικό +26 (85-59). Τη «ανακούφιση» ταιριάζει περισσότερο στην κατάσταση που πέτυχε τον Άρη, ο οποίος έχει πολλά προβλήματα και δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστικός για περισσότερο από ένα ημίχρονο. Οι νησιώτες χρειάζονταν μία τέτοια εμφάνιση για να... ξαναπάρουν μπρος, μετά το αρχικό 3-0 που έγινε 3-3.

Ο ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ

Τρίτη συνεχόμενη ήττα από τον Ηρακλή, στο Ιβανώφειο με 68-77 από την ΑΕΚ. Αυτή η ήττα είναι πιθανό να μην αποδειχτεί επιζήμια για τους «κυανόλευκους», λόγω της ποιότητας του αντιπάλου και της προσδοκίας ότι θα περάσει από πολλές έδρες εφεξής. Όμως ο Ηρακλής είναι πληγωμένος επειδή προέκυψε νέο πρόβλημα, που το Σάββατο του στοίχισε. Ο Ντιν Γκάρετ βρέθηκε εκτός ομάδας και ο Γιάννης Καστρίτης έχασε το βασικό «πύργο» του, με αποτέλεσμα, πάνω που βρήκε τον αντικαταστάτη του Λενζέλ Σμιθ στο πρόσωπο του Μιλένκο Τέιπιτς, να ψάχνει και σέντερ. Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Ηρακλής έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ με τρεις απουσίες (Γκάρετ, Τέιπιτς, Κακαρούδη), το πάλεψε, αλλά στο τέλος λύγισε.

Ο ΧΑΛΑΡΟΣ

Αν έβλεπε κάποιος το πρόσωπο του Ηλία Ζούρου στις δηλώσεις του μετά από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, χωρίς να ξέρει το αποτέλεσμα, θα έλεγε ότι το Περιστέρι έχασε και... με διαφορά. Όχι, οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» νίκησαν (80-75), όμως η εικόνα τους στο τέλος εξόργισε τον Έλληνα κόουτς. Το Περιστέρι προηγήθηκε με διαφορά 22 πόντων, όμως είδαν τον ΠΑΟΚ να μειώσει μέσα σε ένα πεντάλεπτο στους 5 και αν ο αγώνας είχε κανά δυο λεπτά ακόμα, κανείς δεν ξέρει τι θα συνέβαινε. Το Περιστέρι δεν είχε δώσει ως τώρα τέτοια δείγματα χαλάρωσης και αυτό το μάθημα ίσως του χρησιμεύσει για το μέλλον. Από πλευράς αποτελέσματος, βρίσκεται μόνο δεύτερο με 6-1.

Ο ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ


Ο Προμηθέας ένιωσε για πρώτη φορά φέτος τη γεύση της εκτός προγράμματος ήττας, χάνοντας με 70-63 στο Ρέθυμνο. Εκτός προγράμματος για την ποιότητα και το στόχο του, βέβαια, αφού αφενός όλοι κάνουν... μία γκέλα κάποια στιγμή, αφετέρου και η ΑΕΚ έχει λυγίσει στην Κρήτη (απ' όλου όμως πέρασε το Περιστέρι). Οι Πατρινοί έχουν δύσκολο φορτίο με τους δικούς αγώνες και δη τις δυσκολίες του EuroCup και ως τώρα «φλέρταραν» πολλές φορές με την ήττα, αφού κέρδισαν στα σημεία Ιωνικό, Κολοσσό, Περιστέρι (εντός) και Ήφαιστο (εκτός). Η ήττα ήρθε στο Ρέθυμνο και μένει να φανεί αν θα διαταράξει τις ισορροπίες για τη 2η θέση.

ΟΙ «ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ, ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ»:

Από καθαρά βαθμολογικής πλευράς, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε τίποτα στο Περιστέρι. Για τα ουσιαστικά προβλήματα, έγινε εκτενής αναφορά παραπάνω. Ο «Δικέφαλος» έχει ως «μαξιλαράκι» μέχρι τώρα το +26 με τη Λάρισα και τη νίκη επί του Ηφαίστου, την οποία ελπίζει ότι δε θα κάνουν πολλές ομάδες που θα κυνηγήσουν την παραμονή. Αν κάτι κρατάει ο ΠΑΟΚ, είναι η αντίδραση στο τέλος, όπου δεν πέταξε λευκή πετσέτα και μετέτρεψε το -22 σε -5.

Αδιάφορο βαθμολογικά ήταν το ματς της 7ης αγωνιστικής για τον Ιωνικό Νίκαιας, στο «Νίκος Γκάλης» κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα μετρούσε τέσσερις σερί νίκες και ήξερε ότι το σερί θα έπαιρνε τέλος, αλλά ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Τα φώτα περισσότερο έπεσαν πάνω στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, με τον οποίο θα ασχοληθούμε παρακάτω.

Ο MVP

Από τις φορές που ο... μαθηματικός MVP, όπως προκύπτει από τις διοργανώτριες αρχές, συμπίπτει με τον ουσιαστικό. Πράγματα και θαύματα έκανε ο Κιθ Λάνγκφορντ στο Ιβανώφειο, Ή, πιο σωστά, και στο Ιβανώφειο. Ο Αμερικανός γκαρντ διέλυσε την άμυνα του Ηρακλή με 35 πόντους (από τους συνολικά 77 της ΑΕΚ). Ο πολύπειρος και χαρισματικός άσος πέρασε τον Φράνκαμπ στην πρώτη θέση των σκόρερ της Basket League και τον ίδιο στη δεύτερη θέση της αξιολόγησης (στην πρώτη είναι ο Μαυροκεφαλίδης). Με δεδομένο ότι είναι πρώτος σκόρερ και στο Basketball Champions League, γίνεται κατανοητό ότι ο Λάνγκφορντ κάνει χρονιά... από τα ένδοξα νιάτα του.

Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ

Όταν στο 38'46'' του αγώνα Κολοσσός – Λάρισα ο νεοαποκτηθείς Γιώργος Τσαλμπούρης έγραφε το 78-75 με τρίποντο, πολλοί πίστεψαν ότι ο αγώνας τελείωσε. Όμως ο Νώντας Παπαντωνίου είχε άλλη άποψη. Ο Έλληνας γκαρντ με τρίποντο στα 57'' πριν το τέλος έγραψε το 78-78 και μετά τη βολή του Σταύρου Τουτζιαράκη, στα 22'' πριν τη λήξη πάλι με τρίποντο έκανε το 79-81. Στα 10'' ο Φλόιντ έκοψε τον Τζάκσον, το ματς πήγε στις βολές και η Λάρισα πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη στη Ρόδο.

Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ

Μένουμε στη Ρόδο, γιατί αυτό του Κολοσσού με τη Λάρισα ήταν το μόνο ματς που πήγε στον πόντο. Με το σκορ στο 79-82, ο Παπαντωνίου έκανε φάουλ στον Μπρέιζελτον στα 2'' πριν το τέλος για να αποφύγουν οι Θεσσαλοί το τρίποντο. Ο Αμερικανός του Κολοσσού, αντί να βάλει την πρώτη βολή και να χάσει τη δεύτερη για το ριμπάουντ, έκανε το αντίθετο. Έτσι, ο Φλόιντ με 1/2 βολές έγραψε το τελικό 80-83, αφού ο Μπρέιζελτον δεν πρόλαβε να σουτάρει.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ο Γιώργος Καμπερίδης έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην ήττα του Πανιωνίου από το Λαύριο. Ο 20χρονος φόργουορντ των «κυανέρυθρων» πέτυχε 16 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (2/2 βολές, 1/1 δίποντο και 4/6 τρίποντα), πήρε 6 ριμπάουντ και έδωσε 1 ασίστ. Αν η ομάδα του κατάφερνε να πάρει τη νίκη, θα ήταν ένα από τα πρόσωπα της αγωνιστικής.

Η ΚΙΝΗΣΗ

Η επιστροφή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στα παρκέ μετά από 680 ολόκληρες μέρες ήταν ένα από τα μεγάλα γεγονότα της 7ης αγωνιστικής. Ο πρώην διεθνής σέντερ του Ιωνικού Νίκαιας έπαιξε 9:35 στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στο «Νίκος Γκάλης». Είχε 1 πόντο με ½ βολές και 0/4 δίποντα και 1 ασίστ, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αριθμοί είναι το τελευταίο που μετράει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, στα 34 του, ο Σόφο» δεν το βάζει κάτω και η επιστροφή του στην Basket League είναι γεγονός. Καλως(επαν)ή΄θε λοιπόν!

ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΟ

Δεν είναι σύνηθες να φεύγει παίκτης της ομάδας από το γήπεδο πριν από το τζάμπολ. Ο Ντιν Γκάρετ αυτό έκανε μόλις πληροφορήθηκε ότι είναι εκτός αποστολής του αγώνα του Ηρακλή με την ΑΕΚ και ουσιαστικά αποτελεί ξένο σώμα από την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Ο Αμερικανός σέντερ εξέφρασε κάποιες απαιτήσεις και το γυαλί ράγισε, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να σπάσει (και τυπικά). Με τον Γκάρετ στη σύνθεσή του ο Ηρακλής ίσως να μπορούσε να κερδίσει την ΑΕΚ.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ

1 ΣΚΟΥΤΣΙ ΣΜΙΘ (Περιστέρι): Σπουδαία εμφάνιση από τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος βγήκε μπροστά λόγω της μέτριας μέρας του Χάτσερ και κόντρα στον ΠΑΟΚ μέτρησε 15 πόντους, (1/2 βολές, 4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, όντας καθοριστικός στη νίκη της ομάδας του.

2 ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ (ΑΕΚ): Τα επιτεύγματα του Αμερικανού γκαρντ στον αγώνα με τον Ηρακλή αναφέρθηκαν παραπάνω. Στα πιο επιμέρους, έκανε ρεκόρ πόντων στη φετινή σεζόν και έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ μετά από οκτώ χρόνια που σημειώνει 35 πόντους.

3 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (Ρέθυμνο): Δεύτερη μεγάλη εμφάνιση από τον Έλληνα γκαρντ μετά απ' αυτήν με την ΑΕΚ, όπου το Ρέθυμνο πήρε επίσης μεγάλη νίκη. Κόντρα στον Προμηθέα μέτρησε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 κερδισμένα φάουλ.

4 ΚΟΥΕΝΤΟΝ ΝΤΕΚΟΖΙ (Λαύριο): Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της τρίτης φετινής εκτός έδρας νίκης του Λαυρίου. Κόντρα στον Πανιώνιο μέτρησε 22 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα! Στα τελευταία δύο ματς μετρά συνολικά 42 πόντους...

5 ΤΕΡΕΛ ΠΑΡΚΣ (Λάρισα): Έκανε θραύση στη ρακέτα του Κολοσσού στη μεγάλη νίκη της Λάρισας στη Ρόδο. Πέτυχε 19 πόντους με 8/10 σουτ, μάζεψε 8 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα. Ήταν επίσης καθοριστικός και στην έτερη νίκη της Λάρισας στο πρωτάθλημα, επί του Άρη.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΕΛΗΣ (Λαύριο): Με τα... ψέματα, ήτοι με αρκετά χαμηλό μπάτζετ, ο «ισόβιος» κόουτς του Λαυρίου έχει την ομάδα του στην 3η θέση, ισόβαθμη με τον Προμηθέα! Με ξένους ρούκις, ως επί το πλείστον, και καλούς ρολίστες Έλληνες, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που αν μη τι άλλο κερδίζει τις εντυπ΄΄ωσεις ως τώρα στην Basket League.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

1 ΝΩΝΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ (Λάρισα): Η ανάλυση για τα δύο τρίποντά του που «σκότωσαν» τον Κολοσσό έγινε παραπάνω. Συνολικά είχε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 9 ασίστ στη Ρόδο και συνεχίζει την πολύ καλή χρονιά του.

2 ΜΑΡΙΟ ΛΙΤΛ (Ήφαιστος): Ο Αμερικανός γκαρντ, απουσία και του Γκίλμπερτ, ήταν μόνιμη απειλή για το καλάθι του Άρη. Πέτυχε 18 πόντους με 6/8 δίποντα και 2/5 τρίποντα, ενώ είχε 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

3 ΜΑΛΚΟΛΜ ΛΙ (Ρέθυμνο): Ήταν αθόρυβος, όμως έκανε πολύ ουσιαστική δουλειά κόντρα στον Προμηθέα. Είχε 7 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 κερδισμένα φάουλ.

4 ΜΟΟΥΖΕΣ ΚΙΝΓΚΣΛΕΪ (Περιστέρι): Ο Αμερικανός φόργουορντ – σέντερ έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ, με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

5 ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ (ΠΑΟ): Στον «περίπατο» του ΠΑΟ με τον Ιωνικό, ο διεθνής φόργουορντ έκανε «νταμπλ νταμπλ», με 14 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ (ΛΑΡΙΣΑ): Λένε πως όταν αλλάζει ο προπονητής, αλλάζει και η ψυχολογία σε μια ομάδα και στη Λάρισα ο άγραφος νόμος επιβεβαιώθηκε. Μετά τον «αναγνωριστικό» και εκτός προγράμματος αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τον πρώτο του Έλληνα κόουτς στον πάγκο, οι Θεσσαλοί «χτύπησαν» στη Ρόδο κερδίζοντας τον Κολοσσό και κάνοντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση.

Η ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΩΝ... ΧΑΜΕΝΩΝ

1 ΤΑΪΡΙΚ ΝΤΟΥΡΕΝ (Πανιώνιος): Στην πρώτη του εμφάνιση με τα κυανέρυθρα, ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε 18 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

2 ΤΖΕΚΟΥΑΝ ΛΙΟΥΪΣ (ΠΑΟΚ): Πρωτοστάτησε στο παραλίγο καμ μπακ της χρονιάς του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Είχε 13 πόντους, 2 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 4 κλεψίματα.

3 ΛΑΣΑΝ ΚΡΟΜΑ (Κολοσσός): Στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε... μόνος του τη Λάρισα με 19 πόντους. Συνολικά είχε 26 με 9/12 σουτ και 5/7 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

4 ΑΛΕΞ ΝΤΕΪΒΙΣ (Ηρακλής): Απόντος του Γκάρετ, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του απέναντι στους ψηλούς της ΑΕΚ. Μέτρησε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 κοψίματα.

5 ΜΙΛΑΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ (Άρης): Διασώθηκε στο «ναυάγιο» του Άρη στη Λήμνο. Είχε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η, 23-24-25/11)

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ AFFIDEA – ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS
23 Νοεμβρίου 2019 15:45 Κ.Γ. "ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ"/ΕΡΤ SPORTS / ERTPlay4

ΠΑΟΚ – ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS
23 Νοεμβρίου 2019 15:45 PAOK SPORTS ARENA/ ΕΡΤ SPORTS / ERTPlay2

ΛΑΡΙΣΑ – ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
23 Νοεμβρίου 2019 15:45 Κ.Γ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ / ERT SPORTS / ERTPlay3

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ SU CASA
23 Νοεμβρίου 2019 15:45 ΔΑΚ ΤΟΦΑΛΟΣ/ ERT SPORTS / ERTPlay1

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT – ΑΕΚ
23 Νοεμβρίου 2019 17:45 Κ.Γ. ΛΑΥΡΙΟΥ / ΕΡΤSPORTS Live

ΑΡΗΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ WINMASTERS
24 Νοεμβρίου 2019 17:45 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ / ΕΡΤSPORTS Live

ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ – ΗΡΑΚΛΗΣ
25 Νοεμβρίου 2019 19:00 ΟΑΚΑ /COSMOTE SPORT4HD Live

Διαβάστε ακόμη...