Eπιτροπή Ανταγωνισμού: «Ελέγχουμε την εξαγορά της Forthnet/NOVA από τον Βαγγέλη Μαρινάκη»

Από sdna.gr: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού απάντησε επίσημα στην επιστολή 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν να ελεχθεί η εξαγορά της NOVA από την Alter Ego, τονίζοντας πως όλα τα ζητήματα που τίθενται- όπως το τεράστιο κούρεμα των 270 εκατ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή- παρακολουθούνται στενά.
Πηγή: sdna.gr
Eπιτροπή Ανταγωνισμού: «Ελέγχουμε την εξαγορά της Forthnet/NOVA από τον Βαγγέλη Μαρινάκη»

Τέσσερις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι Νίκος Παππάς, Μάριος Κάτσης, Πάνος Σκουρολιάκος και Γιάννης Μπουρνούς, είχαν αποστείλει επιστολή με θέμα την εξαγορά από την εταιρεία Alter Ego συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στην επιστολή τους, οι Νίκος Παππάς, Μάριος Κάτσης, Πάνος Σκουρολιάκος και Γιάννης Μπουρνούς, αφού αναφέρουν ότι δρομολογείται «κούρεμα» δανείων της Forthnet/Nova κατά 270 εκατ. ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, υπογραμμίζουν ότι πιθανή εξαγορά από την Alter Ego γεννά σοβαρότατα ζητήματα για τον ελεύθερο ανταγωνισμό, τόσο στην αγορά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όσο και σε αυτή τη ποδοσφαίρου.

Όπως αναφερόταν στην σχετική επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει ενδεχόμενο συγκέντρωσης ελέγχου της αγοράς από τις εταιρείες συμφερόντων του συγκεκριμένου επιχειρηματία, με δεδομένη την ιδιοκτησία του ΔΟΛ, που κατέχει πλήθος εντύπων και ιστοσελίδων, και του πρακτορείου διανομής Τύπου, την ανακήρυξή του ως οριστικού δικαιούχου για την έκτη τηλεοπτική άδεια και την ενδεχόμενη εξαγορά της Nova.

Στο, δε, ποδόσφαιρο, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της άνισης μεταχείρισης μεταξύ των ομάδων και η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με όρους αναξιοπιστίας αν η Nova περάσει στα χέρια του -μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων- μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον τελευταίο να διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ανταγωνιστών του, άρα και τις χρηματοροοές τους.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Εδώ κάνεις το παιχνίδι σου! Με το MatchCombo συνδυάζεις διαφορετικές επιλογές ενός αγώνα σε ένα στοίχημα! Πάτα εδώ!
Η επιτροπή στην απάντησή της αναφέρει πως παρακολουθεί στενά το θέμα, τόσο από δημοσιεύματα όσο και από τις επερωτήσεις που γίνονται στη Βουλή, ενώ σημείωσε ότι μόλις γνωστοποιηθεί στην επιτροπή θα γίνει ο απαραίτητος έλεγχος ενώ υπογραμμίζεται πως θα εφαρμοστεί ο νόμος επικαλούμενη τον νόμο 3959/2011 για την υποχρέωση ελέγχου.

Αναλυτικά η απάντηση

Διαβάστε ακόμη...