Ο οπαδός του ΠΑΟ που είδε το ντέρμπι μαζί με τον Γ.Σαββίδη: «Έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο»

Απο sdna.gr: Ο φίλος του Παναθηναϊκού, Άρης Παναγόπουλος παρακολούθησε για δεύτερη σερί σεζόν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ από τη σουίτα της Τούμπας, μαζί με τον Γιώργο Σαββίδη και μιλάει για την εμπειρία του, ξεκαθαρίζοντας ότι έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Η παρομοίωση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο...
Πηγή: sdna.gr
Ο οπαδός του ΠΑΟ που είδε το ντέρμπι μαζί με τον Γ.Σαββίδη: «Έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο»

Ο Γιώργος Σαββίδης προκάλεσε αίσθηση το βράδυ της Κυριακής, όταν δημοσιοποίησε στον λογαριασμό του στο Instagram το γεγονός ότι παρακολουθούσε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από τη σουίτα της Τούμπας, μαζί με δύο φίλους των "πρασίνων". Ο ένας εξ αυτών, ο Άρης Παναγόπουλος μίλησε για το πώς γνωρίστηκαν με τον γιο του μεγαλομετόχου της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, αλλά και την εξαιρετική φιλοξενία που τους παρείχε.

Διαβάστε αποσπάσματα όσων δήλωσε στη "Live Sport"

Για το πώς ξεκίνησε η σχέση του με τον Γιώργο Σαββίδη και πώς γνωρίστηκαν: Μέσω των social media έγινε η επαφή, γενικά είμαι πολύ δραστήριος στα social, όπως κι εκείνος. Τον χειμώνα του 2017, όταν έφευγαν όλοι οι καλοί μας παίκτες, του είχα γράψει ένα μήνυμα σε πολύ επιθετικό ύφος, αλλά κόσμιο. Ότι ενώ ο πατέρας του λέει ότι θέλει να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα, ο ΠΑΟΚ πάει να πάρει ως ελεύθερο τον Χουλτ. Μου είχε απαντήσει και από τότε άρχισε μία επαφή μέσω των social media μαζί του, χωρίς να με γνωρίζει και χωρίς να τον γνωρίζω. Τότε, αν θυμάστε, κάποια στιγμή είχε βγει ο Σαββίδης και είχε πει "δεν θα πάρουμε παίκτες από τον Παναθηναϊκό". Ήταν λίγες μέρες μετά τη συνομιλία μου με τον Γ.Σαββίδη.

Για το πώς προέκυψε η πρόσκληση να πάει στην Τούμπα: Ήταν λίγες μέρες πριν από το περσινό ματς, νομίζω την εβδομάδα πριν τον αγώνα. Ήμασταν αήττητοι τότε και του έκανα καζούρα στα μηνύματα, του έγραφα "θα σας νικήσουμε και δεν θα τολμάς να δει το ματς μαζί μου". Και μου απαντάει "θα χάσετε, έλα να δούμε το ματς μαζί"./ Στην αρχή δεν το πίστευα, αλλά εν συνεχεία κατάλαβα ότι σοβαρολογούσε. Πήγα με συστολή στην Τούμπα, θυμάμαι ότι στην είσοδο είχε δώσει το όνομά μου και μία φωτογραφία μου παλιά με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να γίνει η ταυτοπροσωπία. Και την έβλεπε ο σεκιουριτάς και είχε ξεκαρδιστεί στα γέλια όταν μπήκαμε...

Αναφορικά με τις αντιδράσεις στα γκολ του ΠΑΟΚ (σ.σ. για το περσινό ματς): Ούτε ειρωνεία, ούτε καζούρα, τίποτα. Πανηγύρισε μαζί με τον αδελφό του, πανηγύρισε πολύ κι αυτό ήταν όλο. Έχει τρομερό πάθος για την ομάδα του, φαίνεται αυτό, άλλωστε με τον ΠΑΟΚ ασχολείται όλη μέρα. Αλλά δεν μου έδειξε εχθρικά φανατισμένος κατά του αντιπάλου, καταλαβαίνεις τι λέω. Είναι φανατικός με την ομάδα του, όπως κι εγώ με τη δική μου. Θυμάμαι, ως φιλοξενούμενος, του είχα πάει δώρο μία φανέλα του Κατσουράνη με υπογραφή του από την Παναχαϊκή. Μετά το τέλος του ματς φύγαμε ήσυχα κι εν συνεχεία κρατήσαμε την επαφή.

Για τον παλαιότερο τσακωμό του με τον Σαραβάκο και τις αναρτήσεις του στα social media: Ναι, ασφαλώς τα ξέρω όλα αυτά. Κοίτα, θα φανεί τώρα ότι κάνω κάποια... αγιογραφία και δεν το θέλω καθόλου. Έχω γνωρίσει πολλούς πλουσιότατους ανθρώπους και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό και ξέρω κάπως πώς είναι αυτή η κάστα. Εγώ θα σου πω μόνο ό,τι είδα. Είδα τον πιο απλό άνθρωπο του κόσμου, έναν πολύ εγκάρδιο άνθρωπο. Μας είδε ότι ήμασταν "μαζεμένοι", μας λέει "χαλαρώστε, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας". Να σου πω την αλήθεια, το σκέφτηκα πολλές φορές προτού πάρω την απόφαση να αποδεχτώ την πρόσκληση. Είμαστε και συνομήλικοι, υπήρχε κώδικας καλής επικοινωνίας πια, στις συζητήσεις μας μου έδωσε να καταλάβω ότι τον Παναθηναϊκό τον σέβεται πολύ, μου είπε ότι θα είναι πολύ καλό για όλους να βρει τον δρόμο του, εννοώντας να αλλάξει ιδιοκτησία.

Και συνεχίζει: Είναι πωρωμένος με την ομάδα του, στο πάθος του είδα έναν πολύ νεότερο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά σέβεται τον αντίπαλο και μπορείς να κάνεις συζήτηση μαζί του για τα πάντα. Δεν ξέρω... πολλές φορές οι παράγοντες κάνουν κι ορισμένα πράγματα που αρέσουν στους φανατικούς οπαδούς.

Για την απόφασή του να δημοσιοποιήσει την επίσκεψή τους φέτος: Ανέβασε τη φωτογραφία μας ο Γιώργος Σαββίδης, την ανέβασα κι εγώ. Ήθελα να περάσω ένα μήνυμα. Γιατί αλήθεια πιστεύω ότι έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Να είμαστε έως και φανατικοί με τις ομάδες μας, αλλά να σεβόμαστε και τον οπαδό του αντιπάλου. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα στην πραγματικότητα. Καλή η καζούρα, καλή η πλάκα, είναι ωραίο να πηγαίνεις στην έδρα του αντιπάλου και ξέρω ότι οι νέες γενιές οπαδών δεν το έχουν ζήσει. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν και τα υβριστικά συνθήματα καθόλου. Κατά οπαδών και κατά... πόλεων. Την προηγούμενη εβδομάδα έβριζαν κάποιοι Παναθηναϊκοί την Πάτρα και οι μισοί στην πράσινη κερκίδα ήταν Πατρινοί...

Όσο για τη φετινή παρουσία του στην Τούμπα: Πάλι όλα ήρεμα, πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα, μας καλοδέχτηκε, είχαμε και τις συζύγους μας εμείς στη σουίτα. Ήμασταν εμείς οι τέσσερις από τη μία, ο Γιώργος Σαββίδης και η παρέα του από την άλλη, όλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ βέβαια. Είχε πολύ άγχος για το ματς, το φοβόταν. Μου έλεγε ¨"θα δεις δεν θα είναι καθόλου εύκολο, θα έχουμε άγχος εμείς επειδή έχει χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός". Ε, κατά τη διάρκεια του ματς είχε παράπονα από πολλούς παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι ευγενικό να πω δημοσίως τι έλεγε. Στο ημίχρονο ήταν "σκασμένος", παραδέχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε καλύτερα.

Διαβάστε ακόμη...